Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 14 червня 2020, 15:20
7823
11

Сьогодні Україна мала б зіграти перший матч на Євро проти Нідерландів

Дивимося, якою могла бути наша національна команда, якби Євро-2020 не перенесли

| Оновлено 14 червня 2020, 15:20
7823
11
Сьогодні Україна мала б зіграти перший матч на Євро проти Нідерландів
УАФ

12 червня 2020 року на римському стадіоні «Олімпійський» матчем між збірними Італії та Туреччини повинен був стартувати головний спортивний турнір дворіччя - чемпіонат Європи з футболу. Свій стартовий поєдинок на континентальній першості наша національна команда повинна була провести двома днями пізніше, 14 червня, в Амстердамі, проти збірної Нідерландів. Однак через коронавірус Євро-2020 перенесли на цілий рік - на літо 2021-го. Пандемія на довгий час позбавила всіх нас футбольного свята. Але не позбавила можливості поміркувати (та й помріяти теж), якою би могла бути збірна України в матчі проти Нідерландів, якби поєдинок відбувся за розкладом.

Воротар: місце в основі головної команди країни стража воріт «Шахтаря» Андрія Пятова не викликає сумнівів. Досвідчений кіпер впевнено провів весь відбір на Євро, та й зараз є напевно найкращим серед українських колег по амплуа. І це при тому, що в чемпіонаті України Андрій грає не завжди бездоганно. Номером два серед наших голкіперів на Євро став би Андрій Лунін. А ось щодо третього номера можна довго дискутувати. Денис Бойко програє конкуренцію Георгію Бущану, Юрій Паньків уже віковий, може, варто звернути увагу на воротаря «Десни» Євгена Паста?

Захист: з центрбеками все просто: «гірницька» пара Кривцов - Матвієнко. На даний момент вони просто сильніші за інших, та й при здоров'ї. На відміну від, скажімо, динамівця Бурди, який все ще не відновився повністю від важкої травми. В якості найближчої заміни цього дуету можна розглядати динамівську пару Шабанов - Попов. І захисника «Гента» Ігоря Пластуна. З лівофланговим оборонцем все теж добре і зрозуміло: Віталій Миколенко. Цей хлопець повинен грати в основі. У резерві - Богдан Михайличенко з «Зорі» і Едуард Соболь з «Брюгге». А ось з протилежним флангом - біда. Шевченко на місці правого захисника використовував, як правило, Караваєва. Напевно саме Олександр зіграв би в стартовому поєдинку проти «помаранчевих». Але зараз динамівець не в найкращих кондиціях. Його шахтарський конкурент Сергій Болбат - теж. Може, варто було б спробувати на цій позиції Олександра Тимчика із «Зорі»?

Півзахист: здавалося б, в найсильнішій ланці збірної проблем з вибором бути не повинно. Але це тільки здається, адже проблем станом на зараз немає лише з опорною зоною: Степаненко вже відновився після травми, Малиновський теж живіший за всіх живих. Навряд чи заперечується і місце в основі Зінченка, який за ідеєю повинен був вийти в центр поля з ухилом на лівий фланг.

Він зараз просто сильніший за Коноплянку. А ось хто вийшов би на правому крилі півзахисту? Ярмоленко начебто ще не відновився після травми, Циганков - теж тільки почав грати. Ідеальним в режимі «тут і зараз» бачиться хавбек «Шахтаря» Марлос, який перебуває у відмінній формі. Ще на одне вакантне місце в півзахисті зараз би претендували динамівець Буяльський і вінгер «Ференцвароша» Зубков. Резерв - Коваленко з «Шахтаря».

Атака: основним форвардом нашої збірної протягом усього відбірного циклу був Яремчук. Але за кілька місяців до старту Євро (за «старим» календарем) нападник «Гента» переніс непросту операцію, і одному Богу відомо, в якому зараз Роман функціональному стані. Ще один кандидат у збірну - Бесєдін - не зіграв би в будь-якому разі через допінгову історії. Тому, з огляду на всі ці аргументи, в основі «синьо-жовтих» проти голландців мав вийти Жуніор Мораес. А ось в резерві, окрім Яремчука, хотілося б побачити Філіппова з «Десни» і Русина з «Динамо».

Остаточний варіант збірної України: Пятов - Караваєв, Кривцов, Матвієнко, Миколенко - Степаненко, Малиновський, Зінченко, Марлос, Циганков - Жуніор Мораес.

Тренер: все добре: Андрій Шевченко продовжив угоду з УАФ, так що він і вивів би своїх підопічних на гру проти «помаранчевих».

Таким міг бути стартовий склад нашої національної команди проти команди Кумана в режимі «онлайн». Ну, а остаточний варіант стартового складу збірної України на прем'єрний матч чемпіонату Європи - проти збірної Нідерландів - дізнаємося через рік. Треба дочекатися.

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
UKRAINE FAN
За то есть время лучше подготовится. А то во время отбора мы второй матч даже против Люксембурга ели выигрывали . А на Евро будет еще и третий матч и возможно 4 и 5! Нужно больше наигрывать скамейку запасных !
Муґунот Уух
сегодня должны были порвать оранжевых 3-0. повезло выдер-гландам
Тарас Чубак
Какая то странная расстановка, с чего Зинченко играет слева, а Марлос в центре? Конечно все могло быть но на отборе ж уже играли таким составом и слева играл как раз Марлос, а у центре Зинченко, так эффективнее по-моему.
Семен Фонсеко
в котором часу матч и на каком канале?
kot_sumy
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Тарас Чубак
Думаю, что к следующему лету состав может выглядеть посильнее теперешнего, ведь поднаберутся опыта наши чемпионы мира. Как минимум, Попов, Цитаишвили и Бондарь должны быть на лавочке. Плюс если Лунин действительно станет вторым вратарём Реала то Пятову нужно будет попотеть.
Zport.
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Evgene Boykinyuk
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил