Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 14 червня 2020, 12:26
3196
4

Олімпік завдяки дублю Тейшейри обіграв Львів

Донецька команда перервала 10-матчеву серію без перемог

| Оновлено 14 червня 2020, 12:26
3196
4
Олімпік завдяки дублю Тейшейри обіграв Львів
olimpik.com.ua

У Києві на стадіоні «Динамо» ім. В. Лобановського відбулася битва аутсайдерів української Прем'єр-ліги. Формально ні «Львів», ні, тим більше, «Олімпік» не убезпечили себе від вильоту. Тож протистояння очікувалося неабияким. Втім, статистика говорила про те, що в очних зустрічах ці суперники забивали не більше одного гола - дві нічиїх 1:1 і по мінімальній перемозі навряд чи налаштовували на велику кількість голів.

Команда Єгіше Мелікяна вирішила зламати цю традицію і з перших хвилин понеслася вперед. І вже до 7-ї хвилини мала дві відмінних можливості відкрити рахунок. Однак після удару головою Бопесу з трьох метрів м'яч влучив у голкіпера донеччан. А коли і Кичак не міг допомогти (Велвес втік по флангу і перекинув воротаря), м'яч із стрічки виніс захисник.

«Олімпік» урок сприйняв правильно і зумів відсунути гру від своїх воріт. Втім, чогось небезпечного підопічні Ігоря Климовського створити до перерви так і не змогли. Хіба що можна згадати сильний, але неточний удар Шахаба, та пару спроб Тейшейри. Стандарти теж успіху не принесли. Зате львів'яни отримали право на небезпечний штрафний метрів з 24-х - на жаль, постріл Бопесу влучив у «стінку». У підсумку - без забитих м'ячів, але при цьому вся центральна лінія «Олімпіка» виявилася з «гірчичниками».

Головний тренер «Олімпіка» після матчу зізнався, що в перерві вказав своїм футболістам на помилки. І другий тайм став в їхньому виконанні абсолютно іншим! Тепер уже донецька команда понеслася на ворота суперника і швидко відкрила рахунок. Атака лівим флангом завершилася переведенням через все поле. Кравченко прийняв м'яч, пройшов вперед і прострілив у центр штрафного. А там виявилося, що Бопесу і Братков «втратили» Тейшейру. Француз не розгубився і в дотик відправив м'яч у сітку потужним ударом під поперечину!

І тут же Кравченко міг подвоїти рахунок, але м'яч після його удару влучив у поперечину. Єгіше Мелікян відразу провів заміни. Але, схоже, і «свіжі» футболісти «Львова» зараз знаходяться не в кращих кондиціях - як сумно пожартував тренер, останнім часом гравці більше сплять в автобусі, ніж в ліжках. І до Києва, наприклад, команда добиралася 12 годин. Тому не дивно, що поступово ініціатива повністю перейшла до донеччан. Вони віддали м'яч, а самі перейшли на гру на контратаках.

Шанс «Львів» отримав, але Кичак потягнув небезпечний удар Нича головою. Прийшла черга тренера «Олімпіка» випускати нових футболістів. Вони додали швидкості атакам, і незабаром рахунок став 2:0. Відзначився знову Тейшейра. Оформити дубль йому вдалося розкішним ударом у дальню дев'ятку. Тепер Максиму, мабуть, доведеться вже підшукувати перукарню - нагадаємо, він пообіцяв пофарбувати волосся в рожевий колір, якщо заб'є в останніх турах 5 м'ячів.

Отже, після 202-х календарних днів і 10-ти матчів без перемог «Олімпік» виграв поєдинок чемпіонату. І стрибнув з передостаннього місця відразу на 9-е, набравши 23 очки. А «Львів» з 22-ма балами опустився на 11-й рядок. За календарем в наступному турі «Олімпіку» грати в гостях проти «Карпат», а «Львів» приймає «Маріуполь».

Чемпіонат України, 26 й тур.

«Олімпік» - «Львів» – 2:0

 Тейшейра (53; 84).

 Романовський (4), Цимбалюк (32), Зотько (35), Кравченко (81), Кичак (90 + 3) - Шина (24), Борзенко (56), Татарков (64), Альваро (68), Нич (88).

«Олімпік»: Кичак - Лебеденко, Зотько, Гришко, Кравченко, Цимбалюк, Політило, Романовський (Завійський, 74), Балашов (Пасіч, 62), Тейшейра (Ксьонз, 85), Шахаб (Баланюк, 74).

«Львів»: Сарнавський - Люлька (Ходаковський, 77), Братков, Гончар, Татарков, Борзенко, Альваро, Шина, Бопесу, Велвес (Приймак, 58), Яковеллі (Нич, 58).

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Перес дав Луніну важливу пораду після гри з Ман Сіті щодо його майбутнього
Футбол | 19 квітня 2024, 19:52 3
Перес дав Луніну важливу пораду після гри з Ман Сіті щодо його майбутнього

Українцю найближчим часом треба визначитись з майбутнім

Костюк обіграла 3-тю ракетку світу і вийшла до півфіналу в Штутгарті
Теніс | 19 квітня 2024, 23:34 49
Костюк обіграла 3-тю ракетку світу і вийшла до півфіналу в Штутгарті

Марта здобула найбільш високорейтингову перемогу в кар'єрі, здолавши Коко Гофф

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
8number
И снова всё в пользу Днепра
zhyr
А в прикол в чому? Що Олімпік 10 турів не вигравав)))
lviv-999
О які адекватні коменти !!!Фк жодного матчу до кінця не виграє,максимум 1 очко.Мелікян як в Сталі,бразильці забили,а інші не стягують !!! Так що поборемось !!!
kerch30
3 львівські команди 3 рядки в турнір.таблиці підряд