Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 05 червня 2020, 16:51
4665
4

Дерев'янченко веде переговори з Альваресом. Наскільки реальний цей бій?

Лев Кравців – про єдиний шанс для українця максимально заявити про себе

| Оновлено 05 червня 2020, 16:51
4665
4
Дерев'янченко веде переговори з Альваресом. Наскільки реальний цей бій?
Boxing Scene. Сергій Дерев'янченко

Сьогодні авторитетний ресурс The Athletic написав про те, що йдуть переговори про бій Альварес - Дерев'янченко, який може відбутися у вересні. Трохи пізніше промоутер Альвареса спростував цю інформацію, але в світі великого боксу, як ми знаємо, диму без вогню не буває. Спробуємо розібратися, чи є у Сергія Дерев'янченко шанс вийти в ринг проти одного з найкращих боксерів світу незалежно від вагових категорій.

Сергій Дерев'янченко – саме той боксер, який весь час ось-ось закінчить кар'єру і весь час не просто залишається в топі дивізіону, але і росте не просто як боксер, а й як боєць, з яким обов'язково потрібно зустрітися будь-якому топу.

Як українець став одним з головних середньоваговиків світу на поточний момент?

На думку багатьох експертів, поєдинок Сергія проти Деніеля Джейкобса повинен був стати апогеєм його кар'єри. Вважалося, що в разі перемоги у Дерев'янченка буде ще один-два серйозних поєдинки, а в разі поразки Дерев'янченко більше до титулу не наблизиться. Українець програв.

Після цього у Дерев'янченка був поєдинок проти Джека Кулькая і другий титульний шанс. Вже тут велика частина прогнозів не відповідала дійсності. Незважаючи на слабкий виступ проти Кулькая, Сергій міг навіть зустрітися з Саулем Альваресом. Але не вийшло: мексиканець не рвався в ринг до українця, DAZN вимагав когось більш іменитого і Канело піднявся на дві категорії вгору, залишивши пояс IBF на поталу Сергію і Геннадію Головкіну.

Казах та українець влаштували справжнє побоїще. Сергій на самому початку пішов за планом зустрічі з Джейкобсом - полетів у нокдаун. Але встав на біду тих, хто махнув у його сторону рукою, і влаштував відмінний махач. Так Головкіна не били давно. Так, Геннадій потрапляв більш важко, але Дерев'янченко працював серійно. Зустрічав, рубався на середній і круто виходив на ситуації, в яких саме Головкін зазвичай виглядає однозначним переможцем.


Boxing Scene. Геннадій Головкін і Сергій Дерев'янченко

Гул, який підняв натовп, був якщо не оглушливим, то чимось на зразок того. Зал, який до початку поєдинку мало не цілком і повністю підтримував Геннадія, загудів, почувши, що переміг він, а не Дерев'янченко. Навіть із поразки можна вийти з плюсом.

Саме після бою з Головкіним до Сергія знову виник інтерес. Не можна сказати, що він сильно кудись пропадав, але до Дерев'янченка ставилися обережно. Мовляв, зрозуміло, що він - хороший, умілий боксер, але на топ-рівні зустрічався тільки з Джейкобсом, якому, безумовно, програв. У хорошому, насиченому бою, але програв.

Зустріч із Головкіним показала, що українець вміє і буде включатися в майбутньому. Що він вміє битися і показувати реальний клас боксу. І що Сергій на такому ж топ-рівні, як і всі, хто є чемпіоном або збирається поборотися за це право.

Саме після зустрічі з Геннадієм стало очевидно, що бій з Саулем Альваресом - це не казка, а цілком реальна історія.

Що потрібно зробити, щоб побитися з Альваресом?

Сауль - той боєць, який сам вибирає, з ким битися і вибирає тільки найкращих. Тому правило просте: хочеш бій з Альваресом - ставай тим, бій з яким потрібен буде самому мексиканцю.

На даний момент Дерев'янченко не є таким бійцем, навіть незважаючи на досягнення. Повернення Канело в середню вагу означає одне: похід по категоріях завершений, і тепер він буде полювати за новою метою - абсолютом у середній вазі. Пів справи зроблено: на руках у Сауля є пояси за версіями WBA і WBC. Тепер найважливіше, куди буде рухатися Альварес.

Як варіант - бій в Японії проти Рьоте Мурати. Новий ринок, не найважчий, у порівнянні з іншими, суперник і перемога над обов'язковим претендентом. Одним поєдинком вб'є трьох зайців. Варіант із Головкіним цілком реальний, але навряд чи зараз. Промоутери хочуть відтягнути цей бій. У Геннадія обов'язковий претендент, плюс всі чекають, поки казах остаточно постаріє.

Деметріус Андраде - теж мимо, найімовірніше. Американець просто незручний і не настільки цікавий, як всі інші. Андраде сідає на велосипед і їде спиною вперед весь поєдинок. Саулю доведеться ганятися за ним з метою нокаутувати, інакше є можливість програти за очками. Але у Альвареса ще купа часу - йому всього 28 років і поспішати нікуди.


Boxing Scene. Джермалл Чарло

Так як же в цьому всьому потоці виділитися Дерев'янченку? По-перше, стати чемпіоном. За версією WBC Дерев'янченко перший номер рейтингу і можна зустрічатися з Джермаллом Чарло, щоб стати обов'язковим претедентом на бій з Альваресом. Або зустрітися з Андраде. За словами Сергія, переговори про поєдинок з американцем йшли, але поки це ні до чого не призвело.

Обов'язковий реванш проти Головкіна є реальним через бій-два. Але по рейтингу IBF підніматися теж реально: перші два рядки рейтингу порожні, а вище за Дерев'янченка, який зараз сьомий, всі боксери, з якими реально боксувати і перемагати. Та це занадто довгий шлях, Сергію потрібно щось більш результативне.

В ідеалі українцеві потрібно стати чемпіоном за однією з версій, якої немає у Канело. Далі - лише чекати шансу заробити добре і стати абсолютним чемпіоном, перемогти того, кого, як вважається, перемогти зараз нікому.

Так цей бій реальний?

Насправді, має зійтися багато факторів, щоб поєдинок відбувся. В першу чергу, той же Андраде повинен вибрати саме Сергія в якості наступного суперника. Далі потрібно перемогти обережного американця, а це справа не з простих. Поки ніхто не зміг підібрати ключі до Деметріуса. Ну і, звичайно, не варто забувати про грошову складову, яка є найважливішою для DAZN. Тим більше зараз, коли через карантин вони мало не збанкрутували.

Просто так отримати шанс на найбільший в кар'єрі гонорар і можливість заявити про себе не вийде. Потрібно йти за поясом, перемагати, а тоді викликати Канело на бій. По-іншому він просто не погодиться.

Лев Кравців
Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Півтора роки простою. Ділліан Уайт фінішував Хаммера у 3-му раунді
Бокс | 18 березня 2024, 01:45 0
Півтора роки простою. Ділліан Уайт фінішував Хаммера у 3-му раунді

Увечері 17 березня в ірландському Каслбарі пройшов цікавий вечір боксу

За Україну грати не зможе. Гравець Полісся отримав виклик в іншу збірну
Футбол | 18 березня 2024, 15:43 7
За Україну грати не зможе. Гравець Полісся отримав виклик в іншу збірну

Еміль Мустафаєв може вперше зіграти за національну команду Азербайджану

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ser_nat
Сергей - хороший боец, земляк. Но для Альвареса он не страшен, и конечно сейчас не интересен.
Vytas Meskauskas
Деревянченко сейчас намного сильнее головкина и полная доминация показала в их бою, более того, Деревянченко сельнее был с Головкиным чем Альварес с ним . По этому Альварес не когда не согласится на бой с напористым Деревянченко. Хотя если Деревянченко не накаутирые Альвариса то проиграет по очкам как с Головкиным при любых раскладах.
Brian
Не реальный бой. Альваресу он не интересен как финансово так и со спортивной точки зрения. Боксёров уровня Деревянченко Сауль уложил не один десяток.