Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 02 червня 2020, 11:25
19027
18

5 суперників, з якими Усику варто зустрітися після карантину

Без цих поєдинків увійти в історію непросто

| Оновлено 02 червня 2020, 11:25
19027
18
5 суперників, з якими Усику варто зустрітися після карантину
Boxing Scene. Олександр Усик і Дерек Чісора

Перехід Олександр Усика в суперважку вагу обіцяв стати інтригуючим, а вийшов зім'ятим і незрозумілим. Спочатку була зміна суперників. Досить потужний Такам змінився Тайроном Спонгом, від якого незрозуміло, чого було очікувати. А потім Спонг змінився безперспективним Чеззом Візерспуном.

Американець зробив все, що зміг, враховуючи, що він готувався всього три дні - тобто, не готувався зовсім. Чезз встиг залишити кілька синців на обличчі Усика, побити назустріч, але, в іншому, був повністю розібраним і переможеним без шансів. Після карантину обов'язково потрібно включатися в велику гру і йти до поясів.

Інакше буде пізно. Українцю вже 33 і мобільність буде потроху падати, а без неї битися з величезними тяжами Усику немає ніякого сенсу.

Дерек Чісора

Рекорд: 32–9, 23 КО

Перший серйозний тест у будь-якому випадку відбудеться після завершення обмежень. Основне питання: коли це буде можливо. У Великобританії, цілком можливо, не можна буде битися до кінця року. Хоча, без глядачів може з'явитися можливість побитися і раніше - наприклад, в кінці літа - на початку осені.

Чісора - хороший тест для Усика. Досить небезпечний, щоб не розслабитися і досить віковий, щоб розраховувати на втому ближче до кінця бою. Дерек може дістати - останніх суперників він регулярно залишав відпочивати біля канатів. Але на ногах він недостатньо хороший, щоб розраховувати, що Усик заплутається і не встигне.

З британцем не буде просто - він постійно тисне, йде вперед і намагатиметься розібратися з Усиком під час раундів, у яких Олександр втягується в бій. Але далі у нього точно почнуться проблеми. Усик почне піднімати швидкість, рівень тиску і кількість ударів - на цьому Чісора закінчиться, влаштувавши стартову перевірку українцеві в хевівейті.

Ділліан Вайт

Рекорд: 27–1, 18 КО

Навряд чи варто після бою з Чісорою відразу ж виходити на чемпіонський бій. Звичайно, швидше за все, Джошуа буде зацікавлений в такому поєдинку, але відстрочити таке можна без проблем. Наприклад, якщо в Великобританії влаштувати вечір боксу, в якому в спів-головній події Усик зустрінеться з Вайтом, а Ф'юрі з Джошуа. Таке шоу викличе неймовірний ажіотаж.

Зустріч з Вайтом - більш інтригуюча подія. По-перше, Ділліан двічі перемагав Чісору. По-друге, він не настільки пошарпаний великими боями, та й програвав тільки топам, влаштувавши тим реальну перевірку. Той же Ентоні Джошуа намучився в рингу з Вайтом, поки здобув перемогу. Олександру точно буде непросто.

Звичайно, Ділліан, як і Чісора, не відрізняється майстерною роботою ніг, але наздогнати, дістати і підловити може кого завгодно. Та й просто заткнути і зупинити балакучого британця на очах англійської публіки - велике досягнення.

Деонтей Вайлдер

Рекорд: 42–1–1, 41 КО

Звичайно, поразка Ф'юрі значно підкосило ставлення до Вайлдера. Деонтей програвав кожну секунду бою, абсолютно по справі програвши достроково. Тепер кожен посередній супертяж впевнений, що розбереться з Вайлдером, хоча це, звичайно, не так.

Всі знали, що, якщо діяти ось так, шанси на перемогу над Деонтеєм зростають, але втілити це в життя вдалося лише найталановитішому. Більша частина боксерів все одно нададуть Вайлдеру моменти, щоб він приклався парочкою ударів і завершив поєдинок достроково.

Якщо Деонтей поверне втрачені позиції, поєдинок проти нього - один з обов'язкових пунктів для Усика, якщо він збирається залишитися в історії, як боксер, що зустрічається з найсильнішими. Американець на той час точно прийде до титульного шансу, а фанати обов'язково захочуть побачити поєдинок невеликого технаря проти величезного нокаутера.

Ентоні Джошуа

Рекорд: 23–1, 21 КО

Поєдинок з Джошуа, швидше за все, відбудеться відразу ж після зустрічі з Чісорою. За умови, що українець переможе Дерека, а у Ентоні не виникне таких же, як з Руїсом, проблем із Кубратом Пулєвим. І в те, і в інше віриться не дуже.

З іншого боку, Ентоні може зацікавити об'єднувальний поєдинок проти Тайсона Ф'юрі, а команда Усика може зробити крок в сторону, щоб потім вийти відразу ж на абсолют. Але бій проти Джошуа - обов'язковий для Усика в будь-якому випадку. Це принесе величезний гонорар, а також, можливо, велику популярність. Можливо - через потенційну перемогу. Все-таки, багато хто програвав Ентоні, а ось перемагав тільки Енді Руїс, якого запам'ятають, незважаючи ні на що.

Поєдинок проти Джошуа - пункт, який сам Усик поставив собі, розповідаючи про те, з ким він точно зустрінеться у хевівейті. Можливо, вже в кінці року, можливо на початку наступного, а може - влітку 2021-го. Не важливо, головне, щоб це точно сталося.

Тайсон Ф’юрі

Рекорд: 30–0–1, 21 КО

Зустріч із Тайсоном Ф'юрі - апогей кар'єри Усика в супертяжах. Здається, що головний бій - проти Джошуа, але ні. Просто тому що Ф'юрі - окрема історія. Боксер, перемогти якого не вдалося поки нікому і не факт, що вдасться. Боєць, який буде фаворитом в поєдинку проти кого завгодно з нині діючих спортсменів.

Крім цього, Ф'юрі - найбільший нині діючий супертяж. Причому, не великий телепень, який лупить з дистанції - і все. Він вміє рухатися, працювати з далекої і близької відстані, в'язати в клінчі і сушити бій. А Усик, як відомо, не найбільший супертяж. Перемогти такого вмілого гіганта - головне досягнення, яке тільки може бути у Олександра на даний момент.

Без поєдинку проти Ф'юрі, враховуючи, що всі попередні бої виграні, кар'єра буде неповною, але його реалізація залежить не тільки від Усика або чиїхось успіхів, але і від психологічного стану Тайсона. А тут не можна бути впевненим ні в чому.

Лев Кравців
Оцініть матеріал
(78)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 18
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
kh_ua
последние трое снесут этого малороса в первой половине боя
common_sense
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Prokop
Ватнік від усіх вигребе
axylinam
в историю супер тяжёлого веса кокошник усик не войдёт,во первых он сильно мелкий,во вторых-возраст поджимает
Leo Leo
Вот уж не думал,что буду болеть против...
Василь Меленчук
sport.ua, перестаньте щодня писати нісенітниці про цих ватно-православних чемпіонів. Питання в іншому, хто із цих 5-ти схоче із ним зустрітися. У вусика ні поясів, ні аудиторії на заході немає (ніхера не заробиш). Навіщо їм цей бій?
khidia
В первую очередь, как после, так и во время карантина (жаль, что не смог до!) Усику надо встретиться с мозгами и подружиться с головой!!!
mr.Holms
Уже рода полтора мусолится тема с кем теоретически может подраться Усик.
Достало уже.
Скорее Тайсон с Бриггсом подерутся, чем разродится Усик!
Сергей Иванамофф
С Захарченко, Моторылой, Кабздоном, Гиви, Безмозглым и еще кучей ушлепков из наРФии ему нужно встретиться.
ktesibiy
С Уайлдером и Джошуа откровенно говоря шансов особых не вижу, с Фьюри кстати Усику возможно и попроще будет, так как Фьюри при всем своем уникальном таланте персонаж очень специфический (может вынести к чертям собачьим Уайлдера, а может промучится с Отто Валином 12 раундом, при этом еще и несколько проиграть) но все таки мелкий Усик для Хеви, да еще и безударный, потому особых перспектив лично я не вижу, если кроме Чисоры хоть кого-то из списка победит, уже можно будет считать огромным успехом.
spqr-te
Де Грицай?
Kiziak
С пельменем сначала надо....
Серж. Петренко
Ахаха, у фанатів Гасієва пердак рве! Ви, чурки кацапські, хто мені дизи ставив, чого ж ви в коментах не засвітилися?
Серж. Петренко
З автором не погоджуся. ІМХО, Джошуа сильніший за Ф'юрі. У Ф'юрі просто понтів побільше, через це й більше симпатиків. Але Тоха - чистий спортсмен, а Тайсон - у першу чергу шоумен, якому досі дико щастило.
Серж. Петренко
Дебільні хохли знову повторюють кремлівську методичку про те, що Усик - поганий боксер Шо, чурки тупорилі, вас до сих пір душить жаба після того, як Усик побив Гасієва і в Москві підняв український прапор?
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил