Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 31 травня 2020, 13:38
476
0

Василь КАРДАШ: «Динамо і Шахтар втратили ігровий тонус»

Спеціаліст поділився очікуваннями від центрального матчу 24-го туру УПЛ

| Оновлено 31 травня 2020, 13:38
476
0
Василь КАРДАШ: «Динамо і Шахтар втратили ігровий тонус»
Динамо Київ від Шуріка. Василь Кардаш

Думкою щодо майбутнього центрального поєдинку 24-го туру між донецьким «Шахтарем» і київським «Динамо» поділився колишній футболіст київської команди Василь Кардаш.

- Свого часу Валерій Лобановський казав, що «по весні всі кішки сірі». Про майбутнє поновлення чемпіонату можна сказати те ж саме?
- У подібну ситуацію всі вперше потрапили, і як команди будуть виходити з неї, для всіх залишається загадкою. Про те, хто в якій формі перебуває, говорити не має сенсу, оскільки футболісти були без ігрової практики, тому цей вислів Валерія Васильовича цілком можна застосувати й зараз.

- У майбутньому турі зійдуться вітчизняні гранди – «Динамо» та «Шахтар». Настільки тривала пауза позначиться на рівні футболу, який ми побачимо на полі НСК «Олімпійський»?
- Думаю, так. За час, який гравці провели в карантині, було втрачено ігровий тонус. Ті два тижні, які футболісти займаються всі разом, не йдуть у жодне порівняння з тим періодом, коли команди перебувають у накаті й зіграли енну кількість матчів. Напевно, буде відчуватися певний дисбаланс, у першу чергу в командних діях, адже дана ситуація схожа на ту, коли футболісти виходять з відпустки.

- Наскільки велика роль фізичної готовності гравців у таких ситуаціях?
- У даному випадку, вважаю, вона буде визначальною в плані досягнення результату. Хто буде більш підготовленим, той і буде мати козир у рукаві.

- У зв'язку з тим, що матч пройде не в Харкові, а на НСК «Олімпійський», можна говорити, що «Динамо» опиниться у більш привілейованому становищі?
- Напевно, ні, адже гра буде проходити без глядачів. Їхня відсутність нівелює перевагу тієї чи іншої команди, і фактор свого або чужого поля вже враховувати не можна.

- Вперше головне протистояння в українському футболі пройде без глядачів. Від цього «класико» може втратити у видовищності?
- Є приклад німецької Бундесліги, яка першою з чемпіонатів топ-п'ятірки відновила чемпіонат після карантину. Дивлячись трансляції поєдинків, відчувається відсутність тієї атмосфери, заради якої футболісти, власне, і грають. Думаю, порожні трибуни позначаться й на видовищності майбутнього поєдинку.

- А наскільки відсутність глядачів на трибунах може тиснути на психіку гравців?
- Певною мірою. Наприклад, якщо матч складається невдало, то вболівальники допомагають команді, женуть її вперед. В даному випадку такої підтримки, присутності 12-го гравця не буде.

- Вам у кар'єрі доводилося грати за порожніх трибун?
- Чесно кажучи, поставили у глухий кут цим питанням. Контрольні-товариські матчі, звичайно, доводилося грати, а ось стосовно офіційних ігор і не пригадаю навіть.

- Як, ви думаєте, буде складатися матч? Чи можна очікувати великої кількості голів?
- Що не питання, так ставите у глухий кут (сміється). Насправді, важко щось спрогнозувати, в якому стані вийдуть команди після карантину. Ми знаємо, що спочатку футболісти тренувалися малими групами, усі разом провели не так багато занять... Чесно, будь-яким прогнозом можна потрапити в халепу. Необхідно подивитися хоча б один-два тури, щоб можна було про щось говорити та давати якісь оцінки. Зараз же це будуть слова, як то кажуть, пальцем у небо.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі
Футбол | 26 квітня 2024, 12:40 14
Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі

На українського воротаря свого часу претендували «Наполі» та «Ліверпуль»

Костюк поступилась єгиптянці Шеріф у першому поєдинку в Мадриді
Теніс | 26 квітня 2024, 17:03 22
Костюк поступилась єгиптянці Шеріф у першому поєдинку в Мадриді

Реванш із Рибакіною доведеться відкласти

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.