Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 28 травня 2020, 00:25
2965
1

МАРКЕВИЧ: «Після Наполі фани зняли з мене куртку з фартовим медальйоном»

Спеціаліст поділився спогадами про «Дніпро», який дійшов до фіналу Ліги Європи

| Оновлено 28 травня 2020, 00:25
2965
1
МАРКЕВИЧ: «Після Наполі фани зняли з мене куртку з фартовим медальйоном»
Футбол 1/2/3. Мирон Маркевич

Колишній головний тренер «Дніпра» Мирон Маркевич розповів, як йому вдалося зібрати команду, яка п'ять років тому зіграла у фіналі Ліги Європи.

«Мені пощастило з футболістами. Я маю на увазі — за останні 11 років, які я працював: 9 років в Металісті й 2 роки в Дніпрі. Я хотів би, щоб усім тренерам так щастило в кар'єрі. Футболісти відповідально ставилися до тренувань, матчів — вони дійсно були професіоналами.

Дніпро був відмінною командою, коли я їх очолив. Треба було лише вказати своє бачення. Слід віддати їм належне — команда прийняла це. Футболісти виходили на гру і повністю віддавалися — це, мабуть, головне. Вони повірили в мене, я — в них. Це дорогого коштує.

На нас ніхто не ставив. Важливу роль в цьому відігравало те, що ми грали не в Дніпрі, а в Києві. Вже на стадії 1/4 та 1/2 народ пішов, а так ми грали при порожніх трибунах. Це було непросто.

Нам доводилося грати з командами, які вважалися фаворитами. Але, я ще раз повторюся, у нас був колектив. Це було основне. Ми ні перед ким не тушувалися — виходили й з повною самовіддачею грали у свій футбол.

Емоції після перемоги над Наполі в півфіналі? Хотілося кудись бігти. Вболівальники прорвалися на поле, я навіть не пам'ятаю, як з мене зняли куртку. Справа не в куртці, а в тому, що всередині був фартовий медальйон. Мені його подарували в дитячій лікарні.

У півфіналі повинен був грати Калініч на позиції нападника, але я відчув, що Селезньов все зробить як треба. А вже у фіналі поставив Калініча. Він забив гол і здорово відіграв. Просто Селезньов не зовсім був готовий.

Шанси були 50 на 50. Севілья — команда досвідчена. Їм вдалося зловити нас на помилці. Я вже не знав, як Севілья нам може забити, адже до кінця основного часу залишалося 12 хвилин, але самі винні.

У роздягальні було тихо. Я заспокоїв футболістів, сказавши, що ми грали гідно. Так сталося, потрібно рухатися далі», - підсумував Маркевич.

Оцініть матеріал
(25)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ihor7003
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил