Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 27 травня 2020, 13:50
1233
0

Мирон МАРКЕВИЧ: «Могли перемогти Севілью, але нам трохи не вистачило удачі»

Колишній тренер «Дніпра» - про фінал Ліги Європи-2015

| Оновлено 27 травня 2020, 13:50
1233
0
Мирон МАРКЕВИЧ: «Могли перемогти Севілью, але нам трохи не вистачило удачі»
tsn.ua

Керівник Комітету національних збірних команд УАФ Мирон Маркевич згадав події п'ятирічної давності, коли фахівець очолював «Дніпро».

- Мироне Богдановичу, з моменту фіналу Ліги Європи «Дніпро» - «Севілья» пройшло вже п'ять років. Немає такого відчуття, що це було тільки вчора?
- Є, звичайно (посміхається). Чергуються приємні і неприємні спогади. Ми могли перемогти «Севілью», але нам трохи не вистачило удачі. Втім, сам вихід до фіналу єврокубка для української команди був уже успіхом.

- Якби довелося грати цей матч знову, ви б що-небудь поміняли?
- Навряд чи. Хіба що з замінами можна було б погратися. На жаль, під кінець зустрічі ми допустили пару недозволенних помилок.

- Втома?
- Втома не втома, але концентрації хлопцям трохи не вистачило.

- Той «Дніпро» був найсильнішою командою, з якою вам доводилося працювати в якості тренера?
- Однією з - так точно. Важливо, що всі футболісти вели себе порядно, вони були справжніми професіоналами. Я вже не кажу про самовіддачу, багато в чому завдяки якій «Дніпро» і досяг таких висот.

- Хто в тій команді був ватажком на полі?
- У різних ситуаціях було по-різному. Про капітанські здібності Руслана Ротаня всім відомо. Євген Коноплянка провів той сезон на високому рівні. Як завжди, з жагою боротьби на поле виходив Роман Зозуля. По-новому розкрився Євген Шахов. Нікола Калинич багато забивав, а Євген Селезньов вивів «Дніпро» до фіналу Ліги Європи. Можу когось іншого забути. І взагалі тоді був сильний колектив. Адже треба ще враховувати, що ми не грали на своєму полі. Тільки в матчах плей-оф у Києві кількість глядачів стало потроху збільшуватися. Дякую вболівальникам за півфінальний матч з «Наполі». Такої підтримки давно бачити не доводилося.

- На екваторі групового раунду в «Дніпро», у якого було одне очко в активі, мало хто вірив?
- Безумовно. Але коли «Дніпро» на жилах дістався до 1/16-ї, я зрозумів, що ця команда може пошуміти в Європі. Так і вийшло.

- Плекаєте надію як мінімум повторити такий результат?
- Мені б дуже цього хотілося (посміхається).

- Ви перший і єдиний український тренер, який за час незалежності країни привів свою команду до фіналу єврокубку. Як скоро ми зможемо побачити щось подібне у виконанні вітчизняного клубу?
- Складно сказати. Для того, щоб досягати високих результатів в Європі, потрібні серйозні фінансові вливання. Але, з огляду на те, як зараз в нашому футболі йдуть справи, думаю, подібне станеться не завтра.

Читайте також: МАРКЕВИЧ: «Не в образу Зорі, але у Динамо більше шансів на друге місце»

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.