Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 26 травня 2020, 14:17
1752
0

Олег КРАСНОПЬОРОВ: «Шевченко і Ребров зараз на першому місці»

Відомий український футболіст - про найкращих тренерів країни

| Оновлено 26 травня 2020, 14:17
1752
0
Олег КРАСНОПЬОРОВ: «Шевченко і Ребров зараз на першому місці»
ФК Ворскла. Олег Краснопьоров

Колишній півзахисник збірної України Олег Краснопьоров поділився думкою про силу нинішньої національної команди і найкращих українських тренерів.

- Ви виступали під керівництвом багатьох видатних тренерів, але вони більше славилися вмінням готувати команди фізично і психологічно. Мотивації було більше, ніж тактики?
- Загалом-то, так. Раніше все було якось на підсвідомості - вибір позиції, переміщення, гра без м'яча. Ті ж фланги ми розкривали переважно за рахунок забігів, а тепер більше уваги приділяється ротації виконавців, іншим перелаштуванням, і це дозволяє атакувати простір. Але перебільшувати теж не варто. При Миколі Павлові і Мироні Маркевичу теж було багато тактичних вправ і установок, а при Семені Альтмані нас взагалі водили за руку по полю. Але зараз, звичайно, все по-іншому. Важливо не забувати найкраще з того, що було. Бо якщо не буде колективу і тренерського авторитету, то ніяка тактика не допоможе.

- Хто з українських фахівців зробив найбільший крок вперед в плані організації гри?
- Думаю, що Сергій Ребров і Андрій Шевченко. Було дуже приємно спостерігати за тим, як «Динамо» ставало чемпіоном України і гідно виступало в Лізі чемпіонів, коли цю команду очолював Ребров. Зараз тренер проробляє якісну роботу в «Ференцвароші», де теж збудована чітка структура гри. Ну а Шевченко взагалі зробив у збірній справжню революцію - тепер це дійсно команда європейського рівня і по результату, і по грі. «Синьо-жовті» демонструють дуже пристойний футбол.

- Перенесення Євро-2020 не завадить прогресу збірної?
- Не повинне. Фундамент там закладений серйозний, а восени, ми всі на це сподіваємося, відновляться міжнародні матчі, і наша національна команда отримає ще більше досвіду в протистоянні з Іспанією, Німеччиною і Швейцарією, які стали суперниками в Лізі націй.

Читайте також: Шевченко продовжить контракт зі збірною України на початку червня

Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.