Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 23 травня 2020, 20:54
6374
1

Тарас СТЕПАНЕНКО: «Луческу не до кінця правий»

Український хавбек поділився думкою про колишніх тренерів «Шахтаря»

| Оновлено 23 травня 2020, 20:54
6374
1
Тарас СТЕПАНЕНКО: «Луческу не до кінця правий»
ФК Шахтар Донецьк. Тарас Степаненко

30-річний український півзахисник «Шахтаря» Тарас Степаненко розповів про Мірчу Луческу і Паулу Фонсеку.

«Луческу багато дав «Шахтарю». І йому в якійсь мірі прикро, коли його забувають. Тим більше, у людини вже вік. Тому він періодично нагадує про себе.

Каже, що сьогоднішній «Шахтар» — його спадщина. В якійсь мірі є частина правди. Тренер йде, він створив команду, яка виграє, а футболісти нікуди не пішли. Тут по-іншому бути не може. Тренер може брати участь в трансферах, є ланцюжок людей, який це вирішує.

Фонсека радикально перебудував гру, це правда. Було дуже багато тактичних занять по дві години два рази на день, відточували все до дрібниць. Для того, щоб люди зрозуміли, що він хоче. Футболісти залишилися ті ж, але стиль гри змінився.

Все не можеш змінити — є м'яч і поле. Нові правила не можеш внести. Тому вважаю, що Луческу не до кінця правий.

Фонсека спочатку хотів грати за схемою 4-4-2. Це не наша схема. Ми не знали, як в неї грати. Для цієї схеми у нас неукомплектована команда — потрібні два лосі, які будуть бігати попереду всі 90 хвилин. У нас ніколи такого не було.

За Луческу завжди грали з одним нападником. Команда комплектувалася під цей стиль гри. Але те, що ми вилетіли від «Янг Бойз», не залежало від схеми — у нас була купа моментів. Потім перебудувалися, почали грати по-іншому. Але справа не в схемі», — сказав в прямому ефірі Instagram Tribuna Степаненко.

Оцініть матеріал
(52)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
RomarioUA
Луч сделал хорошую команду образца 2008года, она и заслужено взяла кубок УЕФА и в матче за Суперкубок с Барселоной вполне качественно упиралась, проиграв лишь на последних минутах дополнительного времени благодаря вездесущему гению Иньесте. А дотяни до пенальти те несколько минут, и Пятов в серии пенальти против Вальдеса давал бы уже приоритет Шахтёру.
А потом Луч попал в аварию с трамваем, стух, начал нести чушь, заставлял команду бодаться на равных с грандами и отгребать, футболисты подбирались хорошие, обучались хорошо, но с тактикой уже была лажа