Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 23 травня 2020, 21:03
8168
24

ВІДЕО. Адвокат Московського патріархату. Новий скандал з Ломаченком

Василь закликав підписати петицію, читачі відповіли гнівними коментарями

| Оновлено 23 травня 2020, 21:03
8168
24
ВІДЕО. Адвокат Московського патріархату. Новий скандал з Ломаченком
Instagram. Києво-Печерська лавра

Набирає обертів новий церковний скандал за участю боксера Василя Ломаченка. 22 травня спортсмен закликав своїх читачів у Instagram підтримати петицію з вимогою залишити Києво-Печерську лавру Московському патріархату.

Ломаченко просить не тільки підписати документ, але й поширити його серед інших парафіян УПЦ МП. Петицію, в якій президента просять не розривати договір оренди з Московським патріархатом, зареєстрували 27 квітня. Вона зібрала трохи більше 14 тисяч голосів з необхідних 25 тисяч.

У підпорядкуванні Московського патріархату Києво-Печерська лавра знаходиться з 1992 року. Всі попередні спроби повернути святиню Київському патріархату були невдалими. 15 квітня на сайті Офісу президента була зареєстрована протилежна петиція з вимогою розірвати договір оренди та передати храм в підпорядкування Православної церкви України. Це звернення набрало 25 тисяч голосів.

Президент України Володимир Зеленський відповідальність за долю Лаври перевів на Кабмін. Мовляв, саме він керує об'єктами державної власності. Тим часом, прокуратура збирається перевірити договір Московського патріархату з оренди Києво-Печерської лаври.

Повідомлення боксера обурило соцмережі. Користувачі написали під публікацією ряд гнівних коментарів. Зокрема, звинуватили Ломаченка в розпалюванні ворожнечі, сепаратизмі та прислужуванні ФСБ Росії.

Спеціаліст з релігієзнавства Віта Титаренко зазначила, що повідомлення Василя Ломаченка – це, скоріше, черговий піар. А сама петиція про те, щоб залишити лавру Московському патріархату – не має підстав. Адже храм належить державі, а сама УПЦ МП не раз порушувала умови оренди:

«Ситуація така, що кілька разів були порушені умови оренди, і резонанс в суспільстві був і з приводу ікон, які там пропали, і з приводу хрестів. А по ситуації щодо Ломаченка і петиції, знову ж таки – це не власність церкви, це державна власність. Мені здається, ця петиція – це, скоріше, частина піару і частина тієї ситуації, яка розігралася між двома боксерами».

Раніше скандальною стала ситуація навколо українських боксерів Олександра Усика та Василя Ломаченка, які знялися в російському фільмі про православ'я.

Оцініть матеріал
(38)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 24
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
turist86
Геть вату з України
Митрополит Онуфрій неодноразово був помічений в суперечливих оцінках подій української історії та сьогодення. Так, ще у листопаді 2008 року Онуфрій публічно заявив, що 1930-х роках український народ «заслужив» на Голодомор: «Голодомор — это было вразумление, усмирение со стороны Господа нашей гордыни».
5 серпня 2014 року митрополит Онуфрій, в інтерв'ю прес-службі УПЦ (МП), виступив із засудженням антитерористичної операції (АТО) на Донбасі, а також відмовився визнавати причетність керівництва Російської Федерації до дестабілізації ситуації на сході України. Російських терористів-найманців Онуфрій називає не інакше як «наші одновірці та брати», а проведення АТО — «братське кровопролиття». Українські військовослужбовці, за словами Онуфрія, не захищають свою Батьківщину, а діють в «інтересах Заходу».
https://uk.wikipedia.org/wiki/Онуфрій_(Березовський)
REALIST
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
vizuals
Да все пішло воно це Вася нах. Я більше у новини з його призвішем не захожу. Гімно не хочеться нюхати, допоки це гімно не вибачиться
Владимир Копяк
Ребята, тут нечему удивляться, за этим православным сектантом и любителя карлика-педофила, давно ходит слава непорядочного человека.Он двинулся мозгам не сегодня и не вчера. Сдвиг по фазе произошел сразу после после победного финала на ОИ в 2012 года. Кто-то вбил ему в голову, что он стал наместником Бога на земле и он свято в это верит до сих пор. Так что ждем новых откровений и залипух этого любителя расеи....
bullyUA
Это каким надо быть моральным уродом, чтобы поддерживать филиал ФСБ в Украине?
SERGI KOVALOV
Я херею, вот сука паршивая. Больше раздражает уже чем хуюсик, суууукаааа
Коля Драган
лохмаченко кінчей\ний виродок такий самий як ватусик два виродка яких треба вигнати з позором з України
vizuals
Усе просто, давайте пошлемо цього вістника Кремлівського патріархату нах. І усе. Усі питання знимаються. Хто ЗА?
Shchebet
Не обращайте внимания, это не удивительно - ведь его столько лет по голове бьют...
Prokop
Та щоб тебе, вася, монголи іпали в сраку
DKTheBest2
Чергова "многопуйловочка" дає збій.
З майже героів України Пуйло зробив зрадників.
GR-65
Ломаченко идет нахер вместе с МП
kh_ua
вася ломаченко - сраный ватник? тоже мне новость
Саша Зардунов
Киевская митрополия была создана при крещении Руси Владимиром.
Московского патриархата в природе не существовало. Ей создал Князь Василий в 1448г. Поэтому она считалась неканонической и еретической
Саша Зардунов
Кстати, давайте не жить российской идеологией. Например США это союзник Украины против подлого агрессора Московской Орды, пусть они подавятся в своей злобе. Неплохо бы и Турцию взять в союзники. Европа это продажная шавка всегда была
Саша Зардунов
В 1686г Её незаконно себе присвоила еретическая без томаса Московский патриархат. Это четко заявил патриарх Вселенский
Киевская церковь существует с 988г, а Московская церковь с 1448г, а фактически раскол произошел в 1458г
Trollface
У Васи полная жопа ваты. Он ею думает
Really
А кому лавра належала до 1992 року? Виходить Київському патріархату лавра належала, бо її повернути просять назад. А чому в 1992 році при Кравчуку Лавру передали Московському патріархату?
Really
Ой, а мою бабусю і тата сповідав, причастив та відправив поховання священик з Московського патріархату. А тут кажуть, що вони всі ФСБ. Це може значити, що вони не отримають спасіння своїх душ, бо спасати душі вміють та мають право тільки священники Київського патріархату. Що тоді мені робити, бо на районі тільки храми Московського патріархату?
Ирина Клиновская
Киевского патриархата нет и никогда не.было , это раскольническая самосозданная филаретом незаконная организация , которую потом использовали американские внешние управители через изменника Родины порошенко..Каноническая Украинская Православная Церковь является единственной законной Церковью.Украины как юридически так и канонически.А все нападки и нападения на каноническую православную Церковь являются заказными проплаченными политическими интригами. Бог, как и Его Церковь поругаемы не бывают.А насчет подписей их бы собралось не 25 тысяч , а 250 тысяч , если бы не умышленное их сокрытие заинтересованными субьектами.