Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 23 травня 2020, 14:03
825
0

Карлос ДЕ ПЕНА: «Дату відновлення чемпіонату перенесли на 6 червня»

Півзахисник «Динамо» хотів, щоб офіційні ігри відновилися вже на наступних вихідних

| Оновлено 23 травня 2020, 14:03
825
0
Карлос ДЕ ПЕНА: «Дату відновлення чемпіонату перенесли на 6 червня»
ФК Динамо Київ

Півзахисник «Динамо» Карлос де Пена поділився своїми враженнями від контрольного матчу з «Рухом», який завершився внічию 0:0.

- Я дуже радий, що ми, нарешті, зіграли матч і ми все ближче наближаємось до відновлення чемпіонату. Це зараз найголовніше. Звичайно, нам потрібно ще попрацювати над поліпшенням багатьох аспектів у нашій грі. Матч із «Рухом» у цьому плані був дуже корисним. Ми зустрілися з хорошим суперником, гра з яким дозволила побачити, на якому етапі ми зараз знаходимося. Звичайно, не все давалося легко, адже це була перша гра за дуже довгий час. Ми продовжуємо готуватися, тренуємося щодня і докладемо всіх зусиль аби виконати ті мінімальні завдання, які перед нами стоять на даному етапі – фінішувати на другому місці в Прем'єр-лізі та виграти Кубок України.

- «Рух» зараз лідирує у Першій лізі. Ця команда вже демонструє гру, гідну Прем'єр-ліги?
- Гадаю, ця команда вже гідна грати в Прем'єр-лізі. Вони показали добре організовану командну гру, видно якісну роботу їхнього тренера. Кожен гравець знає, які функції він має виконувати на полі, і вся команда знає, як діяти у тій чи іншій ситуації. Футболісти «Руха» добре зіграні між собою. Думаю, «Рух» вийде в Прем'єр-лігу, і в наступному сезоні на нас чекають хороші матчі з непростим суперником.

- Ти був близьким до того, щоб забити гол, коли після класного удару м'яч влучив у каркас воріт...
- Так, хороший був момент для удару. Я побачив, що голкіпер залишив неприкритим кут воріт й одразу завдав удару в цей кут. Трохи не пощастило, що м'яч влучив у хрестовину. Звичайно, було б непогано забити гол у першому ж матчі після перерви, але на даному етапі це не так важливо. Набагато важливіше, щоб нам давалася командна гра, щоб кожен викладався на полі, адже нам потрібно буде намагатися виграти кожен матч з тих, що залишилися в сезоні. Цього разу не пощастило, тому сподіваюся, що мені більше пощастить вже в офіційній грі, і я заб'ю важливий гол.

- Ще раз ти загрожував воротам «Руха» коли закручував м'яч у ворота з кутового. Це вже твоя фірмова зброя – прямі удари з кутових?
- Голкіпери дуже рідко очікують, що гравець, який подає кутовий, спробує забити прямим ударом. І дуже часто вони залишають кут воріт неприкритим, навіть не ставлячи на стійку захисника. У такі моменти я часто намагаюся піймати їх на виході. І якщо не забити прямим ударом, то так закрутити м'яч, аби хтось із партнерів по команді міг підправити м'яч у ворота. У грі з «Рухом» я був близьким до того аби знову забити з кутового. Цього разу трохи не пощастило. Але повторюся, сподіваюся, що такі фірмові голи я приберіг для офіційних матчів, де нам потрібно буде набирати очки.

- Ти вийшов на заміну і виглядав дуже активним на полі. Як оціниш свою фізичну форму? Чи зміг би провести повний матч?
- Відчуваю себе в прекрасній формі. Під час карантину я дуже старанно тренувався, так що зараз у мене відмінні фізичні кондиції. Вчора я зіграв 30-35 хвилин, хоча, звичайно, хотів би провести повний матч. Але це вже тренерам вирішувати, скільки кожен гравець повинен проводити на полі. Від себе скажу, що я завжди готовий грати і приносити користь команді.

- Уже десять днів ви працюєте в команді, тренуючись повноцінно. Які акценти зараз є пріоритетними в тренуваннях?
- Тренування зараз насичені. Багато працюємо над командною взаємодією - як в обороні, так і в атаці. Звичайно, ми багато пропустили і тепер потрібно надолужувати цей час. Але тепер ми не втрачаємо ні хвилини, аби підійти в хорошому стані до офіційних матчів. Працюємо комплексно: намагаємося ще більше вдосконалити наші сильні сторони і підтягнути слабкі. Сподіваюся, плоди цієї роботи ми скоро продемонструємо в офіційних іграх.

- До відновлення чемпіонату та матчу з «Шахтарем» залишається ще два тижні. Такого періоду на підготовку має вистачити?
- Так, часу більш ніж достатньо. Особисто я хотів би, щоб чемпіонат відновився вже на наступних вихідних. Але раз цю дату перенесли на 6 червня, у нас буде зайвий тиждень у запасі на підготовку. Разом ми проведемо 20-25 днів тренувань перед поновленням сезону. Думаю, тренер розраховує на кожного з нас, адже ми проведемо багато матчів за невеликий період часу. Сподіваюся, що до гри з «Шахтарем» ми підійдемо у нашій найкращій формі і без травм, адже це важлива гра для нас. Потрібно набирати в ній три очки, як і в інших.

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі
Футбол | 24 квітня 2024, 18:08 1
Топ-10 ветеранів у віці 35+, які продовжують кар'єру в Європі

Для когось із них прийдешнє літо, ймовірно, принесе момент, коли доведеться попрощатися

Лунін здивував Реал умовою, за якої він залишиться у команді
Футбол | 25 квітня 2024, 00:13 5
Лунін здивував Реал умовою, за якої він залишиться у команді

Український воротар хоче підвищення зарплати

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.