Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Італія
| Оновлено 02 серпня 2023, 16:21
26368
3

Де вони зараз? Гравці Мілана, що приносили клубу останній титул чемпіона

З 2011 року «россо-нері» лише виношують амбітні плани по поверненню «золота»...

| Оновлено 02 серпня 2023, 16:21
26368
3
Де вони зараз? Гравці Мілана, що приносили клубу останній титул чемпіона
twitter.com/acmilan

Італійський «Мілан» - безумовно, один з найбільш популярних футбольних клубів на планеті. Історія «россо-нері» бере свій початок з грудня 1899 року, і вміщує 18 чемпіонських титулів на рідній землі, 5 тріумфів в Кубку і 7 - в Суперкубку Італії, а також 7 виграшів Ліги чемпіонів та її попередника - Кубка європейських чемпіонів.

В Україні шанувальників «Мілана» також дуже і дуже багато, чому свого часу серйозно посприяв і переїзд в цей клуб кращого в історії незалежної України вітчизняного футболіста Андрія Шевченка. На «Сан-Сіро» Шеві не вистачило лише двох-трьох сезонів, щоб обійти в списку бомбардирів «Мілана» легендарного Гуннара Нордаля, що є власником чи не вічного рекорду в 221 гол за «россо-нері» (у Шевченка - 175 забитих м'ячів , і друге місце).

Однак в останні роки «Мілан», як то кажуть, вже не той. Команда від сезону до сезону виявляється нездатною скласти реальну конкуренцію «Ювентусу» і його переслідувачам в «золотих гонках» Серії А. В останній раз «Мілан» перемагав в чемпіонаті Італії в уже досить далекому сезоні-2010/11, а тому, продовжуючи цикл матеріалів «Де вони зараз?», Sport.ua пропонує згадати всіх ключових гравців «россо-нері» тієї пори.

З числа гравців того «Мілана», що зіграли найбільшу кількість матчів в сезоні, ми вибрали одинадцять перших, які і склали символічну команду часів останнього чемпіонства.

Воротар - Крістіан АББ'ЯТІ

Показники в сезоні: матчі - 35

У «Мілан» цей голкіпер прийшов в 1998 році, і провів за «россо-нері» практично всю кар'єру. В останньому чемпіонському сезоні Абб'яті досить легко і впевнено виграв конкуренцію у Флавіо Роми і Марко Амелії, які на двох провели в тому розіграші на полі лише 441 хвилину. Кар'єру футболіста Абб'яті завершив влітку 2016 року, а через рік отримав в клубі посаду менеджера-координатора, однак протримався на ній недовго. У липні 2018 року Крістіан пішов з «Мілана», і поки залишається поза футболом.

Правий захисник - Іньяціо АБАТЕ

Показники в сезоні: матчі - 29, асисти - 1

Вихованець академії «Мілана» Іньяціо Абате далеко не відразу зміг стати гравцем першої команди. На зорі кар'єри він змінив чимало команд, перш ніж в 2009 році повернувся до лав «россо-нері», щоб на довгі десять наступних років бути одним з найважливіших футболістів команди. Влітку минулого року Абате покинув «Мілан», і нині в 33 роки перебуває в статусі вільного агента. У вересні 2019-го ходили чутки про інтерес до персони Абате з боку «Аль-Гарафи», але Іньяціо відкинув цей варіант, висловивши бажання ще пограти на більш високому рівні.

Центральний захисник - Тіаго СІЛВА

Показники в сезоні: матчі - 33, голи - 1, асисти - 1

У січні 2009 року «Мілан» оформив трансфер Тіаго Сілви з «Флуміненсе», заплативши 10 мільйонів євро. Досить швидко бразилець зумів довести обґрунтованість претензій на місце в стартовому складі «россо-нері», відігравши на перших ролях в команді протягом наступних трьох сезонів, в тому числі будучи твердим гравцем основи і в останньому чемпіонському для «Мілана» розіграші Серії А. Влітку 2012 року за неймовірні на ті часи 42 мільйони євро Тіаго Сілва перейшов в «Парі Сен-Жермен», де виступає і до цього дня, встигнувши стати вже 7-кратним чемпіоном Франції. Контракт 35-річного бразильця з парижанами закінчується в кінці червня, і, згідно з останньою інформацією, «Парі Сен-Жермен» не робитиме спроб його пролонгації.

Центральний захисник - Алессандро НЕСТА

Показники в сезоні: матчі - 26, асисти - 2


twitter.com/acmilan

Один з кращих італійських захисників всіх часів Алессандро Неста виступав за «Мілан» з 2002 по 2012 роки. У 2011-му йому було вже 35 років, проте він продовжував відігравати важливу роль в оборонних діях «россо-нері», провівши 26 матчів в тому розіграші Серії А, причому всі - в стартовому складі. Влітку 2012 року Неста покинув «Мілан», щоб півтора року провести за океаном в рядах «Монреаль Імпакт», а потім начебто завершив кар'єру, але восени 2014-го ненадовго повернувся до активних виступів, провівши пару місяців в амбітному на той момент індійському клубі «Ченнаїн». Після завершення кар'єри гравця, Алессандро Неста залишився у футболі. Він працює головним тренером, і вже має за плечима досвід керівництва такими командами як «Маямі» і «Перуджа», а з літа минулого року тренує «Фрозіноне», з яким у поточному сезоні активно бореться за путівку в Серію А.

Лівий захисник - Лука АНТОНІНІ

Показники в сезоні: матчі - 22, асисти - 2

Ще один вихованець «Мілана», чий шлях до першої команди був досить тернистим і складним. У 2008 році Антоніні повернувся в рідний клуб, де провів п'ять років і встиг стати чемпіоном Італії в сезоні-2010/11. Після того розіграшу був основним в команді ще один рік, а потім програв конкуренцію, що спонукало Луку влітку 2013 року перейти в «Дженоа». Останньою командою в кар'єрі Антоніні був «Прато», звідки він пішов у листопаді 2016-го, відразу ж оголосивши про завершення кар'єри. Нині Луці Антоніні 37 років, і він залишився у футболі, пробуючи себе в професії агента.

Центральний півзахисник - Дженнаро ГАТТУЗО

Показники в сезоні: матчі - 31, голи - 2, асисти - 2

За 13 проведених в «Мілані» років Дженнаро Гаттузо встиг стати одним із символів цієї команди, а також увійти до топ-10 гравців по числу зіграних за «россо-нері» поєдинків. У цьому рейтингу Гаттузо займає 6-у сходинку, маючи в активі 461 матч за «Мілан». Сезон-2010/11 став передостаннім для Дженнаро в стані «россо-нері». Уже влітку 2012-го він відправився догравати в Швейцарію, підписавши короткострокову угоду з тамтешнім «Сьоном». Влітку 2013 року завершив кар'єру гравця, тут же прийнявши пропозицію очолити все той же «Сьон». З тих пір працює тренером, але, зберігаючи харизму, поки не має й близько подібних досягнень, яких йому вдавалося завойовувати під час кар’єри гравця. З грудня минулого року 42-річний Гаттузо очолює «Наполі», який йде лише шостим в поточній турнірній таблиці Серії А...


twitter.com/acmilan

Центральний півзахисник - Кларенс ЗЕЄДОРФ

Показники в сезоні: матчі - 30, голи - 4, асисти - 6

У «Мілані» Зеєдорф провів десять чудових років, встигнувши за цей час двічі стати чемпіоном Італії і два рази відсвяткувати з командою перемогу в Лізі чемпіонів. Сезон-2010/11 був для Кларенса, як і для Гаттузо, передостаннім в «Мілані». Потім він поїхав догравати в «Ботафого», де і завершив активну кар'єру футболіста на початку 2014 року, отримавши пропозицію повернутися в «Мілан», але вже в статусі головного тренера. Однак нічого доброго з цієї ідеї не вийшло, і через кілька місяців Зеєдорф опинився безробітним. Згодом попрацював в Китаї з «Шеньчженем» та в Іспанії з «Депортіво», але ніде успіху не здобув. Останнім до нинішнього моменту місцем роботи Кларенса була збірна Камеруну, звідки його звільнили влітку минулого року через незадовільні виступи на Кубку африканських націй.

Атакуючий півзахисник - Кевін-Прінс БОАТЕНГ

Показники в сезоні: матчі - 26, голи - 3, асисти - 3

Сезон-2010/11 Кевін-Прінс Боатенг проводив в «Мілані» на правах оренди з «Дженоа», і довів свою корисність команді. Після завоювання чемпіонського титулу «россо-нері» викупили контракт ганця за 7,5 мільйонів євро, але через два роки Боатенг виявився не потрібним «Мілану» і був проданий в «Шальке» за 10 мільйонів. Згодом ненадовго повертався до табору «россо-нері» в 2016 році, а зараз 33-річний Кевін-Прінс виступає в Туреччині за «Бешикташ», з яким у нього контракт оренди з «Фіорентини» до 30 червня.

Нападник - Алешандре ПАТО

Показники в сезоні: матчі - 25, голи - 14, асисти - 4

«Мілан» придбав Алешандре Пато у «Інтернасьоналя» за 24 мільйони євро ще коли футболісту було 17 років. Перший сезон пішов у бразильця на адаптацію, а наступні три він провів на дуже хорошому рівні, неодмінно забиваючи по 10 і більше голів за чемпіонат. Так було і в останньому чемпіонському для «Мілана» сезоні-2010/11, після якого через часті травм кар'єра Пато на топ-рівні пішла на спад. На початку 2013 року «Мілан» за 15 мільйонів євро продав Алешандре «Корінтіансу», в нині 30-річний футболіст грає на батьківщині за «Сан-Паулу», куди повернувся навесні минулого року після дворічного відрядження в китайський «Тяньцзінь Цюаньцзянь».

Нападник - Златан ІБРАГІМОВИЧ

Показники в сезоні: матчі - 29, голи - 14, асисти - 14


twitter.com/acmilan

У сезоні-2010/11 Златан Ібрагімович виступав за «Мілан» на правах оренди з «Барселони». Фантастична результативність і користь на полі призвели до того, що через рік «россо-нері» викупили контракт шведа за 24 мільйони, але ще через сезон відпустили в «Парі Сен-Жермен» в обмін на 21 мільйон євро. Нині Ібрагімовичу 38 років, і в 2017 році він пережив складну травму коліна в рядах «Манчестер Юнайтед», але зумів повернутися на поле і продовжувати демонструвати відмінну результативність. У січні Златан повернувся в «Мілан», підписавши контракт до кінця сезону, але поки встиг провести лише 8 матчів і відзначитися 3 голами. Його майбутнє в стані «россо-нері» поки під питанням, зокрема, і через напружені стосунки з керівництвом клубу.

Нападник - РОБІНЬО

Показники в сезоні: матчі - 34, голи - 14, асисти - 4

Вся кар'єра цього футболіста проходить між Європою і Бразилією - він виступає то там, то там. Влітку 2010 року «Мілан» якраз підписав Робіньо з «Манчестер Сіті» за 18 мільйонів євро, і бразилець підсобив новій команді в перемозі в чемпіонаті, відзначившись 18 результативними діями в 34 матчах. На жаль, стабільність не стала сильною стороною в кар'єрі Робіньо в «Мілані», адже в наступних трьох сезонах він забив лише 11 голів в 74 матчах... Влітку 2014 року «Мілан» відправив Робіньо в оренду в «Сантос», після повернення з якої футболіст на правах вільного агента на півроку заглянув в Китай, але з тамтешнього «Гуанчжоу Евергранд» відбув назад до Бразилії (в «Атлетіко Мінейро») вже в лютому 2016-го. З початку 2018 року грає в Туреччині - спершу в «Сівасспорі», а потім - в «Башакшехірі». Нині Робіньо вже 36 років, а його контракт з турецьким клубом діє до 30 червня, тому найближчим часом, ймовірно, в кар'єрі бразильця знову відбудуться зміни.

Головний тренер - Массіміліано АЛЛЕГРІ


twitter.com/juventusfcen

Очолював «Мілан» в останньому до поточного моменту чемпіонському сезоні Массіміліано Аллегрі, який спромігся взяти титул в прем'єрному ж чемпіонаті з новою командою. У «Мілані» коуч пропрацював до 2014 року, після чого був звільнений, а через кілька місяців прийняв «Ювентус». З туринським грандом Аллегрі за п'ять років виграв п'ять титулів чемпіона Італії, двічі виводячи команду в фінали Ліги чемпіонів, але так і не зумівши здобути в них жодної перемоги. Влітку минулого року Массіміліано покинув «Ювентус» і з тих пір перебуває без роботи.

Читайте також:

Де вони зараз? Гравці Шахтаря, що виходили до чвертьфіналу ЛЧ-2010/11

Оцініть матеріал
(124)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
brothers_skill_found
Дякую за цікаву статтю!
Стаття сподобалася!
ser_nat
Це про Аллєгрі)
ser_nat
Динамо? Вибачте, але бананів (грошей) нема)