Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 11 травня 2020, 23:44
2644
1

Сьомін — про перемогу над Спартаком: Перший млинець вийшов із чорною ікрою

Найкращі цитати колишнього головного тренера київського «Динамо»

| Оновлено 11 травня 2020, 23:44
2644
1
Сьомін — про перемогу над Спартаком: Перший млинець вийшов із чорною ікрою
ФК Динамо Київ. Юрій Сьомін

Відомий російський тренер Юрій Сьомін, який 11-го травня відзначає 73-річчя, раніше очолював київське «Динамо». Сьомін працював у «Динамо» з 2007-го по 2009-й роки і з 2010-го по 2012-й роки.

Пропонуємо вашій увазі підбірку найкращих цитат фахівця.

- КПР? У цього клубу немає такого імені, як у київського «Динамо». От якби на нашого захисника претендував «Челсі», тоді ще було б, про що говорити.

- Ми ставимо завдання перед кожною грою - виграти! Дочекаємося жеребкування 1/16 фіналу, тоді і поговоримо. Можна будь-які плани будувати, але життя вносить свої корективи.

- Газзаєв міг би працювати в будь-якому чемпіонаті. Що стосується України, тут навіть думати нема про що - Валерій Георгійович прикрасив би чемпіонат. Однак, де буде працювати Газзаєв, вирішувати не нам, а йому.

- Про який «вантаж» ви говорите? Я пишаюся, що приїжджаю на базу в Конча-Заспі, де провів свої найкращі роки Валерій Васильович. Пишаюся, що треную його команду. Лобановський - ім'я в пострадянському футболі! Багато ідей Валерія Васильовича ми використовуємо у своїй роботі.

- Почнемо з того, що Пінколіні багато років співпрацював з Арріго Саккі, Фабіо Капелло. Це бренд, якщо так можна висловитися. У нас повний контакт. Вінченцо - людина дуже комунікабельна. Будь-яке майбутнє заняття ми разом обговорюємо. Я даю загальний напрямок, Пінколіні реалізує його на практиці.

- Перший млинець вийшов з чорною ікрою. Добре зіграли в обороні. Компактно діяли в середній лінії. Нам вдалося залишити «Спартак» без м'яча, без якого він грати не вміє. Проявили майстерність.

- На міжнародній арені я друга людина, яка набрала таку кількість очок після Валерія Васильовича Лобановського. Якщо у нього було 48, то у мене 35 очок.

- У київському «Динамо» був один з кращих періодів моєї роботи. Там було комфортно працювати, відносини з усіма співробітниками клубу були довірчими, було багато цікавих матчів. З хлопцями все було чудово, ділили відповідальність, працювали;

- Помилки робить будь-яка людина. Може бути, сьогодні щось зробив би по-іншому. Напевно, не зовсім правильним був момент у 2009 році для повернення до «Локомотива» після виграшу золотих медалей з київським «Динамо». У Києві у нас зібралася команда, яка і в Лізі чемпіонів була здатна на багато що - вже як мінімум вийти з групи. Але тяга, яка у мене була завжди, повела в «Локомотив». Хто знає, помилка це чи ні?

- Звичайно, є гравці, які сьогодні себе в якійсь мірі вичерпали. І за своїми фізичними кондиціями, і по мотивації.

- Під час гри з ПСЖ явно був не наш день. Хоча вони і краще грали, три голи було забито зі стандарту, при тому, що в ростових даних ми їм не поступалися. А що стосується подальшої гри з «Шахтарем», думаю, ми ще прибували в певному шоці, і не було належної підготовки;

- Мене звільнили не тому, що я поїхав. Я так думаю. Поїхати я планував. У нас програма на тиждень завжди розписується. Це був вихідний день. Я вирішив сам з Донецька виїхати, тому що був рейс о шостій ранку. Після програного матчу пішов пішки зі стадіону. Своїм помічникам сказав проконтролювати гравців, тому що у всіх був дуже поганий настрій. Якщо так розібратися, я їм не потрібен був - всі повинні були охолонути. Тому я поїхав додому.

- Усім хочеться і стадіон подивитися і футбол. У Росії і близько немає жодного такого стадіону, як «Донбас-Арена», як у Львові, маленький, затишний, ми туди теж приїжджали і було 40 з гаком тисяч глядачів. Взагалі народ ходить. У Донецьку 40 000 постійно, в Харкові близько 30 000. Велику роль грає те, куди приходить людина.

- Вболівайте за «Динамо» Київ. Тим більше, що 8 наших гравців входять до національної збірної України. У нас найбільш українська команда. У нас зараз є хороша молодь. Ярмоленко, думаю, нічим не поступається футболістам того, старого покоління, а то й перевершує.

- Одним не подобається, як команда грає в обороні, іншим - як в атаці. Ми пропустили менше всіх м'ячів, виграли дуже багато ігор, добре граємо в обороні, у нас є вісім гравців національної збірної, підготовлених клубом. Повірте, своїх переваг ми можемо набрати дуже багато. А претензії можна пред'явити будь-якій команді;

- Я завжди присутній на великих турнірах. Ми своєю групою летимо на фінал Ліги Чемпіонів, а далі чемпіонат Європи. Це ж краса. Тим більше в Києві. Ти приїдеш, стадіон в центрі, йдеш, ресторанчики поруч... Хрещатик дуже гарний. Разом пройдемо, прогуляємося. Або ви думаєте раз спартаківець, то небезпечно?

Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

В Челсі епідемія травм. 9 гравців у лазареті, ще кілька – під питанням
Футбол | 28 березня 2024, 18:45 2
В Челсі епідемія травм. 9 гравців у лазареті, ще кілька – під питанням

Маурісіо Почеттіно зіткнувся з кадровими труднощами після паузи на матчі збірних

Х'юстон Динамо запропонував $3 млн за форварда Шахтаря – журналіст
Футбол | 28 березня 2024, 09:16 10
Х'юстон Динамо запропонував $3 млн за форварда Шахтаря – журналіст

Кевіном Келсі всерйоз цікавляться за океаном

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Alex86 1
Семин, вероятно, так и не понял прикола сурка из 90-х шо взбесил его не факт шо в рашу мотнул, а то шо к нему не поехал объяснится шо це було + на прессухе признал слабость, тот на эмоциях и турнул