Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 11 травня 2020, 10:15
555
0

МЕТРЕВЕЛІ: Динамо і Шахтар повинні дозволити орендованим грати проти себе

Кандидат на пост президента УПЛ розповів, як організація може почати більше заробляти

| Оновлено 11 травня 2020, 10:15
555
0
МЕТРЕВЕЛІ: Динамо і Шахтар повинні дозволити орендованим грати проти себе
Футбол 1/2/3. Михайло Метревелі

Кандидат в президенти УПЛ Михайло Метревелі розповів, як можна збільшити доходи ліги. На його думку, надважливим завданням в даному аспекті є створення ринку платного телебачення.

«Потрібно привернути увагу до клубів з середніми та малими доходами. Це головна, фундаментальна ідея та думка розвитку ліги на найближчі роки.

Найголовніше джерело можливостей ліги заробляти гроші для клубів - це, в першу чергу, централізований продаж телевізійних прав усіх клубів. Потрібно створити ринок платного телебачення. В цьому і криється основне джерело доходів для клубів. Зараз у наших клубів є унікальна можливість нарешті почати створювати ринок платного телебачення. Це більш фундаментальна мета і завдання. Вона дасть нам прогрес на багато років вперед.

Порівняємо з Польщею. У них телевізійний пул з наступного сезону коштує 54 мільйони євро. У нас сьогодні - 4. Тобто, ми відстаємо у 12 разів від Польщі. Середній дохід у Польщі дорівнює 1300 доларів. В нас - 460-500 доларів, десь у три рази нижче. Але телевізійний пул менше в 12 разів. Наш пул сьогодні повинен коштувати 17 мільйонів євро. У нас - 4 мільйони. Ми шукаємо відповідь на те, чому за нашими розрахунками наш пул так просідає. Відповідь очевидна: немає централізованого продажу прав, немає ринку платного телебачення і так далі. Тому, наше завдання - підняти змагальний рівень.

І тут Динамо і Шахтар повинні звертати увагу на маленькі клуби й дати можливість орендованим хлопцям грати проти них. І футболістам буде що доводити, вони будуть рости в ціні, і стануть корисні цим клубам в наступному сезоні, якщо вони не зможуть навіть їх обіграти. Ми пам'ятаємо приклад, коли Супряга забив три м'ячі київському Динамо, і тепер кияни відкотилися на третє місце. Для клубу це неприємно, але для чемпіонату - дуже цікаво. Знову-таки, виграють і Шахтар, і Динамо, якщо дозволять орендованим грати проти себе», - сказав Метревелі.

Нагадаємо, крім Михайла Метревелі, на пост президента УПЛ претендують Олександр Шевченко та Олег Смалійчук. Термін подачі заявок триває до 14 травня.

Джерело Футбол 1/2/3
Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, де Кривбас планує грати єврокубкові матчі
Футбол | 28 березня 2024, 12:52 1
Стало відомо, де Кривбас планує грати єврокубкові матчі

Артем Гагарін заявив, що клуб відпрацьовує варіанти з Німеччиною

Саутгейт хоче, щоб УЄФА змінив одне з правил регламенту Євро-2024
Футбол | 28 березня 2024, 10:15 4
Саутгейт хоче, щоб УЄФА змінив одне з правил регламенту Євро-2024

Головний тренер збірної Англії хотів би бачити більше гравців у заявці своєї команди

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.