Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 11 травня 2020, 01:10
1044
0

ІЩЕНКО: «10 дітей захотіли кинути виклик Суркісу в жонглюванні м'ячем»

Директор ДЮФШ відповів: «Посперечатися можна, а розраховуватися хто буде?»

| Оновлено 11 травня 2020, 01:10
1044
0
ІЩЕНКО: «10 дітей захотіли кинути виклик Суркісу в жонглюванні м'ячем»
ФК Динамо Київ. Олександр Іщенко

Директор ДЮФШ «Динамо» ім. В.Лобановського Олександр Іщенко розповів, в якому режимі буде працювати школа в найближчі місяці:

«Насамперед скажу, що в попередні роки ми завжди збиралися не у вересні, а 1 серпня: діти заїжджали в літній табір на базі в Кончі-Заспі або на Нивках. Щойно буде дозволено тренуватися в командах і перебувати дітям у колективі (у нас групи по 23 людини, а загалом на базі на Нивках проживає 54–62 людини з різних регіонів), ми їх зберемо. Якби це сталося, наприклад, завтра, ми б пішки і босоніж прибігли б на базу – і футболісти, і тренери. Щодня я відповідаю мінімум на 20 дзвінків від батьків із єдиним запитанням: «Ну, коли?» На жаль, ми стали заручниками ситуації, і без дозволу «зверху» не можемо зробити жодних дій.

Контактуємо з хлопцями в тому ж режимі, що і раніше. Проводяться індивідуальні заняття на техніку володіння м'ячем на обмежених ділянках. Це і жонглювання м'яча, і підйом м'яча з підлоги, переступи і т.д. на відстані 2–3 метрів. Також до мене звернулося дітей 10 із батьками, які хотіли кинути виклик президенту клубу Ігорю Суркісу, який жонглював м'ячем у положенні сидячи. Особливо завзятим я відповідав: «Посперечатися можна, а розраховуватися хто буде?» (посміхається).

Сподіваємося на послаблення умов карантину з 11-го травня і переходимо на новий етап. Розраховуємо, що хлопці зможуть тренуватися у двійках, а це вже зовсім інша справа: можна збільшити простір, виконувати вправи в парах і хоч якось позначати єдиноборства і опір. Це, однозначно, підніме тонус хлопців. Тренування ускладняться і стануть більш об'ємними. Діти самі організовуються швидко, їх навіть не потрібно агітувати.

Безумовно, ми розуміємо, наскільки їм важко морально, утім, як і нам усім, адже ні в кого немає досвіду, як поводитися в такій ситуації, адже ні з чим подібним ми ніколи раніше не стикалися. Тож уже по ходу вносимо корективи і намагаємося підтримувати і дітей, і батьків. А себе стимулюємо, освоюючи теоретичні напрацювання в галузі організації і проведення навчально-тренувального процесу, його окремих частин і змісту загалом, починаючи з розминки і закінчуючи офіційними іграми».

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.