Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 10 травня 2020, 17:34
1921
0

Динамо Брест - Динамо Мінськ. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Білорусі

Гаряче динамівське дербі

| Оновлено 10 травня 2020, 17:34
1921
0
Динамо Брест - Динамо Мінськ. Прогноз і анонс на матч чемпіонату Білорусі
Твіттер Динамо-Брест

У одного з гравців другого за силою ешелону чемпіонату Білорусі виявили коронавірус. Матч його «Арсеналу» проти «Гомеля» перенесли. Але далі цієї профілактики не пішли - інші матчі за розкладом. Зокрема, в елітному дивізіоні.

Зустріч двох динамівських команд сміливо можна вважати центральною у восьмому турі чемпіонату Білорусі. Але, скоріше, таку вивіску поєдинок отримав за минулі досягнення опонентів. Чинний чемпіон Білорусі - «Динамо» з Бреста, і одна з найтитулованіших команд країни - «Динамо» з Мінська - до очного протистояння підходять не в найкращому настрої. Господарі перед матчем займали одинадцяте місце в турнірній таблиці, маючи десять очок, тоді як їхні суперники йшли на тринадцятій сходинці, маючи на одне очко менше.

Команду з Бреста лихоманить з першого туру нового сезону. Брестчани ніяк не можуть стати на шлях перемог, чергуючи вдалі поєдинки з невдалими. У трьох останніх матчах - дві поразки від солігорського «Шахтаря» (одна в півфіналі Кубка країни, хоча далі в цьому турнірі пройшли саме динамівці) і перемога над «Белшиною», відвертим аутсайдером чемпіонату. Про відставку наставника «Бреста» Сергія Ковальчука поки що в клубі питання не піднімається, але те, що гра його підопічних далека від чемпіонської - факт. Команда досі шукає свою гру, і не знаходить. Виною тому - численні травми. Крім того, не феєрить поки що Артем Мілевський, головна зірка команди. А ще одна потенційна зірка «південців» - Євген Хачеріді - відбуває п'ятиматчеву дискваліфікацію.

Мінчани в трьох останніх турах двічі виграли - у «Смолевичі» і «Німану», і поступилися «Слуцьку». Цікаво, що поразка лідеру сезону стала дебютною грою на тренерському містку столичного колективу добре відомого українським уболівальникам Леоніда Кучука. До речі, мінчани невдало виступають у гостях: програли п'ять з шести останніх виїзних поєдинків. В якості свого «виправдання» вони можуть записати, хіба що, десять забитих м'ячів: за цим показником команда зараз одна з кращих в лізі.

Статистика особистих зустрічей двох динамівських колективів - на користь мінчан. Причому на користь явну. Досі між суперниками було зіграно 64 матчі, і в 34 з них перемогу здобула столична команда, тоді як в активі брестчан 17 вікторій. Решта матчів завершилися внічию.

Орієнтовні склади:

«Динамо» Брест: Павлюченко, Веретило, Павловець, Печенін, Габі, Гордійчук, Кисляк, Нойок, Бакай, Мілевський, Савицький

«Динамо» Мінськ: Плотніков, Бручіч, Дінга, Сухоцький, Швецов, Олехнович, Данило, Бахар, Павловські, Шікавка, Ріос.

10 травня, неділя

«Динамо Брест» - «Динамо Мінск»
Брест. Стадіон «Брестський». 20.00
ТБ-трансляція на телеканалі «Спорт 1»
Прогноз Sport.ua — 1:1
Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.