Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 03 жовтня 2023, 16:53
912
3

Глава федерації Києва: Павелко назвав транш від УЄФА в €4.3 млн фейком

Ігор Кочетов звернувся з листом до УЄФА за роз'ясненнями про цілі переказу

| Оновлено 03 жовтня 2023, 16:53
912
3
Глава федерації Києва: Павелко назвав транш від УЄФА в €4.3 млн фейком
УАФ. Андрій Павелко

Глава Федерації футболу Києва Ігор Кочетов звернувся до президента УЄФА Александра Чеферіна в зв'язку з інформацією про виділення національним асоціаціям, в тому числі і Української асоціації футболу (УАФ), фінансових коштів. У листі, датованому 4 травня, сказано:

«З недавнього повідомлення, опублікованого на офіційному сайті УЄФА стало відомо, що УЄФА, незважаючи на загальносвітову кризу, зміг виділити €263,5 млн у рамках проекту HatTrick на подолання наслідків, завданих пандемією COVID-19. Відповідно до цього, по даній ініціативі кожна національна асоціація, яка входить до складу УЄФА, отримає до €4,3 млн.

Проте під час недавньої онлайн-наради з керівниками регіональних федерацій президент УАФ Андрій Павелко наголосив, що інформація про цільове виділення УЄФА коштів на подолання наслідків пандемії коронавірусу є недостовірною. Він навіть назвав її фейком. За його словами, той транш, який найближчим часом надійде від УЄФА, є його боргом перед УАФ».

Така суперечлива заява члена виконкому УЄФА змусила київську федерацію звернутися до Чеферіна за остаточним роз'ясненням:

«Ми вкрай здивовані такою дивною інтерпретацією офіційної публікації УЄФА з вуст пана Павелка, який фактично натякає на існування подвійних стандартів. Футбольне співтовариство Києва стурбоване спробами глави УАФ нівелювати актуальну ініціативу УЄФА щодо цільової фінансової допомоги в період пандемії. Наша заклопотаність не є безпідставною, оскільки на даний момент правоохоронними органами України проти УАФ і її посадових осіб відкрито близько десятка кримінальних проваджень, в тому числі і щодо нецільового використання коштів від УЄФА.

Просимо підтвердити той факт, що УАФ серед інших національних асоціацій також отримає зазначені €4,3 млн саме на подолання наслідків пандемії COVID-19. Це важливо і з огляду на те, щоб не допустити чергової афери з боку керівництва УАФ з використанням коштів, що виділяються УЄФА з метою розвитку футболу в Україні».

Нагадаємо, 27 квітня сайт УЄФА опублікував повідомлення про виділення національним асоціаціям €263,5 млн у рамках проекту HatTrick. Це означає, що кожна з 55 асоціацій повинна отримати до €4,3 млн. Потім повідомлялося, що в Українській асоціації футболу поки не знають, як будуть використані гроші.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vgfxdr Jgvv
Может для него это и не деньги
turist86
«Где деньги, Зин?»

https://www.youtube.com/watch?v=Qtr5iZbxoro Владимир Высоцкий - Диалог у телевизора
common_sense
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил