Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 06 травня 2020, 15:20
1324
0

Арні ВІЛЬХАМССОН: «Гудьйонсен – наш ісландський Шевченко»

Форвард «Колоса» - про Ісландію та Україну

| Оновлено 06 травня 2020, 15:20
1324
0
Арні ВІЛЬХАМССОН: «Гудьйонсен – наш ісландський Шевченко»
ФК Колос. Арні Вільхамссон

25-річний Вільхамссон став першим представником Ісландії в УПЛ. Спочатку він грав в «Чорноморці», а наприкінці 2019 року перебрався в «Колос».

– Ви перший ісландець в УПЛ і перший легіонер в історії «Колоса». Відчуваєте, що наробили шуму в українському футболі?
– Для мене головне – це тренування та матчі. Це те про, що я думаю. Але журналісти під час інтерв’ю говорили мені, що я перший ісландський футболіст в Україні. В Ісландії також писали про мій перехід в «Чорноморець». Якби я обрав клуб з Росії, Польщі чи інших країн, де вже грали мої земляки, то міг би їм зателефонувати і запитати поради. Але у випадку з Україною я не мав такої опції, бо ніхто з ісландців тут ще не грав. Інколи я почуваюся тут, як вдома, коли граю. В інших країнах у мене не було такого відчуття.

Коли я їхав в Україну, то не знав, чого очікувати. Я просто був відкритим і готовим сприймати все нове. Перед тим я грав у Польщі і поляки здались мені трохи закритими. Українці дуже приємні, добрі і товариські. Ось тому я почуваюся тут так добре. Люди намагаються допомогти навіть, якщо самі мають менше за інших.

– Хто найбільша зірка ісландського футболу?
– Якщо зараз подивитися на команду, то це Гілві Сігурдссон з «Евертона». Він багато років виступає в АПЛ за великі команди. Він один з найкращих у складі збірної Ісландії. Але у нас також є воротар Ханнес Халльдорссон, який багато разів був героєм матчу і тягнув мертві м’ячі. Наш капітан Арон Гуннарссон – справжній боєць. Всі гравці виконують свою роботу дуже добре, щоб система працювала.

Моя мама трохи цікавиться футболом, бо я граю. Її улюблений гравець у збірній Ісландії – голкіпер. Оскільки я трохи розбираюся у футболі, то скажу, що найкращий – Сігурдссон. Це підтверджує його статистика. Але збірна показує результат, бо всі працюють разом.

Раніше у нас був Ейдур Гудьйонсен, який виступав за «Челсі» і «Барселону». Це футболіст зовсім іншого рівня, найбільша зірка ісландського футболу за всю історію. Гудьйонсен – наш ісландський Шевченко.

– Чи може Україна взяти щось з ісландської історії успіху чи ваш досвід надто унікальний?
– Навіть трохи дивно, що це трапилося з нами. Населення Ісландії 325 тисяч людей. В Україні – 42 мільйони. Впевнений на 100%, що у вас є 325 тисяч футболістів. Але ще потрібна віра у свої сили і командний дух. Нам також пощастило з хорошим тренером, який змусив всіх працювати разом.

В Україні багато хороших гравців. Але інколи футболісти думають багато про себе і свою гру. Кажу тут не тільки про українців, але взагалі про всіх. Я гравець атаки і люблю забивати. А маю думати, щоб команда забила і виграла матч. Це буде добре для всіх.

Особливо це стосується матчів збірної, адже ви граєте за країну і її людей. Але Україні немає за що хвилюватися. Ваша команда напряму вийшла на Євро-2020. Шевченко виконав дуже хорошу роботу у збірній. Україна може стати топ-збірною у найближчі роки.

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Суперкомп'ютер оцінив шанси півфіналістів ЛЧ на перемогу в турнірі
Футбол | 19 квітня 2024, 14:52 1
Суперкомп'ютер оцінив шанси півфіналістів ЛЧ на перемогу в турнірі

Боротьбу продовжують «Реал» із Луніним, «ПСЖ», «Баварія» і «Боруссія» Дортмунд

«Твій момент, брате». Зірковий гравець Реала розхвалив Луніна
Футбол | 18 квітня 2024, 18:58 0
«Твій момент, брате». Зірковий гравець Реала розхвалив Луніна

Джуд Беллінгем відзначив феноменальну гру українського воротаря

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.