Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 05 травня 2020, 14:06
226
1

Дар’я СТЕПАНІВСЬКА: «Зараз більше часу присвячую родині»

Шестиразова чемпіонка України розповіла про те, як вона живе і тренується в умовах карантину

| Оновлено 05 травня 2020, 14:06
226
1
Дар’я СТЕПАНІВСЬКА: «Зараз більше часу присвячую родині»
ВК Хімік

- Дар’я, як Ви сприйняли новину про введення карантину, дострокове завершення чемпіонату України, закриття спортивних майданчиків?
- По правді кажучи, почуття були змішані. Це як дві сторони однієї медалі: з одного боку ти розумієш, що карантин був необхідним заходом, оскільки на кону здоров'я і життя людей, а це найголовніше. З іншого боку, було дуже прикро, адже ми не встигли дограти чемпіонат України. Для «Хіміка» цей турнір був дуже важливим, ми йшли до свого десятого чемпіонства, попереду залишалися два тури регулярного чемпіонату і два фінальних етапи, всі налаштовувалися на важкі битви з «Прометеєм», проводили серйозну роботу, щоб захистити титул.
Карантин же вніс свої корективи. Всі старання зійшли «нанівець», вся наша робота, по суті, «обнулилася». Хоча навіть з цими подіями не повертається язик говорити про те, що сезон був для нас невдалим, адже ми виграли і Суперкубок, і Кубок України, вийшли до групового етапу Ліги чемпіонів, чого українським жіночим командам не вдавалося ще ніколи, завоювали місце в фінальному етапі Суперліги.

- Чи продовжуєте тренування в домашніх умовах? На чому робите акцент?
- Так, не дивлячись на дострокове завершення сезону, продовжую тренування, проте в умовах карантину ми змушені займатися вдома. Безумовно, в домашніх умовах не так зручно це робити, але, тим не менше, я намагаюся тримати себе в хорошій формі. Тренерський штаб «Хіміка» підготував для нас відмінний комплекс вправ для підтримки своїх кондицій.

- Чи було таке у Вашій кар'єрі, що доводилося в розпал сезону залишитися без спорту на кілька місяців?
- Так, в моїй кар'єрі була тривала, але приємна пауза, пов'язана з народженням сина Артема, якому в червні виповниться п'ять років.

- Зараз у людей з'явилося багато вільного часу. Щось робите з того, про що раніше тільки мріяли, на що раніше не було часу? Книги, фільми, ігри, вивчення іноземних мов, кулінарія ...?
- Ви знаєте, цей сезон був для нас дуже насиченим і непростим, адже ми пробилися до групового етапу Ліги чемпіонів, в результаті чого доводилося багато їздити не тільки по Україні, але і по Європі. Звичайно ж, не так часто вдавалося проводити час з сім'єю. Тим більше що мій чоловік головний тренер баскетбольного клубу «Хімік», який також постійно знаходився в роз'їздах. Карантин же став своєрідною компенсацією за ті місяці, в які ми бачилися з рідними не так часто, як хотілося. Думаю, я вас нічим не здивую, якщо скажу, що весь свій час присвячую родині - це спільний перегляд мультфільмів, фільмів, читання дитячих книг синові. Крім того, ми намагаємося з чоловіком вчити Артема буквам, займаємося з ним арифметикою, потрохи готуємо його до школи.

- Чи сталося щось цікаве, знаменне, довгоочікуване за цей час у Вашому житті, Вашій родині?
- Нічого знаменного не відбулося, хіба що, як я вже сказала вище, у мене з'явилася можливість багато часу проводити з сином, чого не вистачало восени та взимку. До цього можна додати і те, що ми з чоловіком наводимо порядок у квартирі, займаємося ремонтом, буваємо на дачі, садимо рослини.

- Як, на Ваш погляд, вплине введення карантину у всьому світі на результати спортсменів в перших змаганнях після його закінчення?
- Це досить складне питання. Безумовно, вся ситуація вплине на спорт в цілому, адже федерації різних країн будуть ухвалювати свої рішення окремо, в залежності від того, як складуться справи в цих країнах з пандемією коронавірусу. Жоден спортсмен раніше не був в такій стресовій ситуації, яка склалася зараз - ніхто не знає, коли все це закінчиться, коли можна буде займатися спортом, коли дозволять проводити змагання. У деяких країнах багато хто не може навіть вийти з дому, лише за покупками або в аптеку, не кажучи про те, щоб підтримувати себе в стандартному тренувальному режимі. Звичайно, коли карантин закінчиться і спортсмени повернуться в свої тренувальні зали, їм знадобиться чимало часу, щоб повернути колишні кондиції і підвести себе до тих чи інших змагань. Тому що, як би ти не намагався тренуватися в домашніх умовах, все одно це не замінить повноцінних занять з командою, тренерським штабом, в спортзалах і на майданчиках.

- Що Ви можете порадити нашим читачам, які хочуть бути в хорошій формі, перебуваючи вдома?
- Перш за все, хотілося б порадити вашим читачам залишатися позитивними, адже карантин рано чи пізно закінчиться, а зараз є можливість присвятити час сім'ї, є час зайнятися самоосвітою і проводити сімейні тренування, заряджаючи один одного позитивом, і мотивуючи тренуватися. Так веселіше. Різні програми легко можна знайти в інтернеті - цієї інформації останнім часом багато. Ну і, звичайно, дотримуйтесь заходів безпеки при карантині. Будьте здорові.

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Барком-Кажани посів підсумкове 12 місце у польській Плюс Лізі
Волейбол | 21 квітня 2024, 23:32 1
Барком-Кажани посів підсумкове 12 місце у польській Плюс Лізі

У порівнянні з попереднім сезоном підопічні Угіса Крастіньша піднялися на одну сходинку вище

КЛОПП: Нам потрібно, щоб МанСіті програвав. Арсенал виглядав не дуже слабко
Футбол | 25 квітня 2024, 01:55 2
КЛОПП: Нам потрібно, щоб МанСіті програвав. Арсенал виглядав не дуже слабко

Головний тренер «Ліверпуля» прокоментував поразку від «Евертона» (0:2)

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
rugby1970
Слава богу, хоть один материал (правда, похоже не "местный" - где-то я это интервью уже видел) про нормальных людей, а не всяких Алиевых, Милевских, Седан и тому подобных...