Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 06 травня 2020, 15:46
3335
18

ФРАНКОВ: «Чинуші УАФ шугаються відповідальності. І досить лохматити бабусю»

Головний редактор тижневика «Футбол» не вірить у відновлення УПЛ

| Оновлено 06 травня 2020, 15:46
3335
18
ФРАНКОВ: «Чинуші УАФ шугаються відповідальності. І досить лохматити бабусю»
Telegram. Артем Франков

Головний редактор тижневика «Футбол» Артем Франков у редакційній статті чергового номера журналу висловив свою скептичну думку про можливість відновлення футболу в Україні:

«Хто-небудь виразно відповість: у нас надлишок тестів і перевіряють всіх бажаючих? Поясніть мені, будь ласка, одну начебто просту до елементарщини річ. В Україні вистачає надійних тестів на коронавірус (експрес-тести навіть не згадуйте, про них соромно згадувати в колі поважних людей!)? Наскільки я розумію, все як завжди – в системі державної медицини, як і раніше, лютий дефіцит і тестів, і засобів захисту, і ШВЛ, і чортів в ступі, але в комерційних клініках вам в будь-який момент зроблять що завгодно. За прайсом, зрозуміло.

Я не питаю, звідки береться цей перекіс і як стратегічної важливості продукція опиняється на ринку – ми всі знаємо, як, принаймні, в загальних рисах. Я про інше: як футбол зі своїми тисячами і тисячами оперативно необхідних тестів (контроль!) планує вписуватися в цю дійсність? І з моральної, і з матеріальної точки зору.

Але я і про третє: приблизно уявляю, де такі тести можуть організувати в Києві, Харкові, Львові, Одесі – але чи зроблять їх в Комсомольську-на-Дніпрі, селищі Зоря, Петрово-Владимирове (вибачте, якщо кого зачепив цим переліком)? У нас що, кілька виїзних лабораторій під парами стоїть?!

Так ні ж! Просто всі ці чинуші, які пхають вперед себе безсловесно приймаючого на себе вогонь великого Протасова, поняття не мають ні про що, не готові вирішити жодне питання і найбільше в житті шугаються відповідальності. Так, може, досить лохматити бабусю?

Як і раніше сумніваюся, що нам під силу дограти сезон (не тільки чемпіонат, але і Кубок з «Минаєм» в півфіналі!), більш того, бачу в цьому спортивну необхідність, але виразно спірна необхідність «загальнолюдська». Особливо якщо врахувати невміння і небажання створити, впровадити і проконтролювати неухильне виконання протоколів безпеки і звичайного здорового глузду. Тобто: тестування та соціальне дистанціювання учасників матчів (хто у нас готовий виїжджати на матчі на трьох автобусах, як пропонується в Німеччині?!), страхування гравців від «ковідли» (а профспілки не зажадають?!), знезараження стадіонів, недопуск сторонніх, забезпечення специфічної логістики (готелі, харчування, переміщення по країні) ... Як вам перелік, а? Питання здебільшого про це звучали, але, зрозуміло, не отримали жодної відповіді. Готелі в регіоні працюватимуть? Транспорт? Ресторани і кафе? «Як би повинні...»

От не бачу, не відчуваю всього цього. А що бачу і відчуваю: звичне до підлих інтриг керівництво ФФУ може нишком попросити і заохотити уряд України зачинити футбольні ігрища в зародку, рівно так само, як це сталося в Нідерландах і Франції! Після чого – типу ні при чому, нам старший наказав.

Френк Лампард, головний тренер «Челсі»: «Коли я замислююся про те, що ми, тренери і гравці, повинні будемо проходити тести поперед медиків, які щодня піддаються смертельній небезпеці, і навіть самих хворих на коронавірус, мені стає не по собі». Френку, ми в Україні поки не збираємося морочитися, правда, колеги? Вчися, поки ми живі! Але АПЛ, пишуть, планує закупити пересувні лабораторії вартістю 36 тисяч фунтів штука, здатні тестувати хоча б сім чоловік на день (це скільки ж їх всього знадобиться?!) А що закуповуємо ми?

Так що залишаюся при своєму. Спірні питання в нашому чемпіонаті можуть бути з'ясовані шляхом екстреного, поперек будь-яких регламентів плей-оф, тобто «золотих» і «срібних» матчів на нейтральних або умовно нейтральних полях. Зрозуміло, із застосуванням вищезазначеного відсутнього, але зобов'язаного звідкись з'явитися протоколу безпеки, що дозволяє звести ймовірність зараження до мінімуму. Нормальне догравання без глядачів чи як там? Імовірність присутня, але вона не передбачає, крім усього іншого, ситуації «жах-жах», коли футболісти почнуть заражатися – що тоді робити і хто буде винен?! А якщо вони натовпами почнуть травмуватися від навантажень? Гей, дядьки в ФФУ, ви вже приготувалися відповідати за це, а якщо не відповідати, то хоча б пред'явити медичні та тренерські рекомендації? Та ну вас!

Сумно констатую: дев'ять турів, що залишилися, ми навряд чи витягнемо без непередбачуваних наслідків і зривів. У той же час з'ясування відомих всім відносин між «Динамо» і «Зорею», натовпом претендентів на підвищення в класі, в тому числі плей-оф між першою і другою лігами (і деякими небажаними знижуватися), навіть, можливо, три матчі, що залишилися, в Кубку України – чому б й ні. Скажімо так, поки не дозрів відмовитися і від цього, уподібнившись похмурим колегам із Заходу Європи та іншим вершникам апокаліпсису».

Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 18
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vladislav Pohily
По логике Франкова начинать спортивную деятельность можно будет только после изобретения вакцины, а это точно не в этом году. Или он думает, что через несколько месяцев все выше перечисленные им проблемы исчезнут?
common_sense
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Владимир Копяк
Я тут на досуге возобновил свои контакты с врачами-одноклассниками, среди них довольно знаменитые люди, именно в вирусологии. Их мнение однозначно - при нашей ущербной медицине, которая находится на предпоследнем месте в Европе, замалчивании настоящего положения дел на сегодняшний день, невозможность оказать действенную помощь больным этим вирусом - нас ждет совершенно другое развитие событий, чем нам вещает председатель ассоциации футбола Одесской области, по совместительству - министр здоровья Украины. Теперь возвращаемся к теме разговора. Вариантов может быть два. Первый. УАФ идет на поводу УЕФА ( тем надо спасать миллиарды спонсорских денег) и ЛЮБЫМ способом заканчивает все соревнования, не заморачиваясь последствиями. Второй. Включают остатки мозгов и ждут полной стабилизации ситуации, которая может затянуться на многие месяцы. Я думаю, что наше руководство страны не будет брать пример с Беларуси,хотя у них медицина - далеко не чета нашей...
 © УАФ– М а ф і я!
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
rus
Это пишет гл редактор журнала
Футбола? 🤕🤕🤕🤕
serge_kr
Вот оно лицо всех ботов сайта , теперь понятно откуда сколько тупости
rus
СУ.А КАКОЙ ЗОЛОТОЙ МАТЧ!!!!!!!!О чем он?