Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 02 травня 2020, 01:46
2336
13

Віталій КЛИЧКО: «В Києві ми уникли італійського або іспанського сценарію»

Мер зазначає, що економіка відновиться, але ніхто не може воскресити людей

| Оновлено 02 травня 2020, 01:46
2336
13
Віталій КЛИЧКО: «В Києві ми уникли італійського або іспанського сценарію»
kiev.klichko.org. Віталій Кличко з медиками

Мер Києва Віталій Кличко, екс-чемпіон світу з боксу, розповів про ситуацію з коронавірусом в столиці України та свій внесок в боротьбу з пандемією:

«Ви знаєте, Ухань – одне з міст-побратимів Києва. Ми зв'язалися з експертами звідти, і вони люб'язно поділилися своїм досвідом і практикою, які допомогли нам стримати поширення вірусу. Вони також надали рекомендації про те, як лікарі і медсестри при високому ризику зараження можуть залишатися захищеними і безпечними.

Ми використовували їх рекомендації ів процесі прийняття рішень, пов'язаних з коронавірусом. Я також запитав думку голови Берлінського інституту Роберта Коха. Я впевнений, що рано введені жорсткі обмеження дозволили виграти нам час, коли нам потрібно було зупинити поширення хвороби. Ситуація тут все ще стабільна, і ми поки уникли італійського або іспанського сценарію для Києва.

Відповідальність величезна. Ми говоримо про здоров'я і життя мільйонів людей. Як мер столиці України, я кожен день стикаюся з численними проблемами. Зараз Київ знаходиться під суворим карантином, а це значить, що я стикаюся з абсолютно новими і найбільш нагальними проблемами, з якими я ніколи не стикався раніше. І я роблю все можливе, щоб зупинити поширення вірусу і захистити киян. Я використовую всі доступні інструменти, найкращі практики інших міст і країн. Зараз ми всі працюємо без перерви, 24 години на добу, і я майже живу в своєму офісі.

Воля до перемоги, наполегливість перед обличчям безлічі труднощів, готовність боротися з усіх сил однаково важливі як на державній службі, так і в спорті. Я продовжую вчитися, можна сказати, кожен день. Я не соромлюся звертатися за порадою і дізнаватися щось нове. Це непросте завдання – приймати сильні рішення перед загрозою пандемії. За важкими рішеннями стоять економічні втрати малого і середнього бізнесу, низький рівень добробуту простих людей, скорочення багатьох муніципальних проектів, порушення нормального життя і розчарування жителів міста.

Як мер Києва, який відповідає за добробут міста, я повинен повідомляти повну картину того, що відбувається, нашу відповідь на зупинку спалаху і весь масштаб загрози, з якою стикається Київ. Саме тому кожен день я проводжу онлайн-брифінг. Сьогоднішня ситуація – не про чиюсь там популярність або імідж. Це не жарт. Це питання здоров'я та життя людей. Важкі часи вимагають важких рішень. Моїм головним пріоритетом є те, що Київ долає труднощі з мінімальним збитком. Ми відновимо економіку, але ніхто не зможе воскресити людей.

Ніхто ніколи не міг би передбачити величезні людські та економічні втрати для всіх країн світу. Навіть найкраще розвинені системи громадської охорони здоров'я, такі як система в США, не можуть впоратися зі зростаючим числом пацієнтів в критичному стані. Ніхто не може передбачити, як пандемія буде прогресувати. Але я думаю, що можливо знизити ризик пандемії. І багато чого з цього залежить від наших дій. Такі прості речі, як миття рук, сидіння вдома і раннє звернення за медичною допомогою, можуть врятувати життя.

Кожен день я звертаюся до киян і українців. Все, що я їм кажу, можна сказати людям по всьому світу. Бережи себе, дотримуйся правил обмеження. Це питання вашого здоров'я і життя, а також здоров'я і життя ваших близьких. Головне, що ми все можемо і повинні зробити зараз, – це запобігти сплеску інфекції, який призведе до краху громадської охорони здоров'я. Рішення просте, але все ж складне: залишатися вдома означає залишатися в безпеці.

Якщо говорити глобально, я хочу застерегти від ситуації, коли країнам доводиться самостійно боротися з коронавірусом. Ми повинні допомагати і підтримувати один одного, щоб разом подолати цю кризу. Вірус байдужий до кольору вашої шкіри, раси чи релігії. Це глобальна загроза, проти якої ми повинні протистояти. Вивчення передового досвіду, взаємна підтримка і спільні зусилля життєво важливі сьогодні. У цій новій реальності ми повинні знайти нові способи підтримки один одного, незважаючи на закриті кордони та дистанціювання».

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Тренер Нганну назвав головну помилку Ф'юрі в поєдинку проти Франсіса
Бокс | 23 квітня 2024, 19:17 1
Тренер Нганну назвав головну помилку Ф'юрі в поєдинку проти Франсіса

Олександр Захожий вважає, що Тайсон не мав починати гратися з опонентом

Спортивний оглядач! Дивіться відео голів у новому Telegram-каналі
Футбол | 25 квітня 2024, 03:40 0
Спортивний оглядач! Дивіться відео голів у новому Telegram-каналі

Отримуйте швидше за всіх огляди матчів на свій телефон у Телеграмі!

Коментарі 13
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
bullyUA
На сегодняшний день в Нью Йорке от коронавируса умерло более 18000 человек. В Киеве от коронавируса умерли 25 человек.
axylinam
Как бы Кличко не сглазил,лучше помалкивать,а не пиариться
hater of haters
"Сейчас Киев находится на жестком карантине"
 © УАФ– М а ф і я!
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Terminus
Каждый кличкобот и проплаченная ВОЗозвская дрянь, должна заминусовать этот пост. Посчитаем, вас мляди)
dimando560
Одно непонятно, как в Индии, Бангладеше, Нигерии, где в трущобах о таком понятии, как "социальное дистанцирование" даже не слышали (и нету такого гениального вирусолога, как Кличко) , тоже избежали "итальянского / испанского сценариев"?
генадий павленко
ага избежали, вот только Беларусь вообще ничего не делает, и у нее такие же результаты как у нас ( чуть хуже, но осенью ситуация выровняется- у них будет меньше, так как иммунитет у многих будет), так что лажа полная ваши меры
Terminus
Не каждый может избежать испанского сценария, вернее бежать могут все, а избежать не все, мало кто может это делать.
rugby1970
Киеву не повезло избежать дебило-мэрского сценария... Все остальное - пыль по сравнению с ним!