Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок України
| Оновлено 28 квітня 2020, 19:03
663
1

Тарас ЮРИК: «Фінал Кубка без глядачів буде моральним ударом для Тернополя»

У місті хочуть, щоб вирішальний матч відбувся при повних трибунах

| Оновлено 28 квітня 2020, 19:03
663
1
Тарас ЮРИК: «Фінал Кубка без глядачів буде моральним ударом для Тернополя»
Футбол 1/2/3. Тернопільський міський стадіон

Пандемія коронавірусу паралізувала світовий футбол. 13 травня в Тернополі мав пройти фінал Кубка України, однак матч перенесений на невизначений термін. Ситуацію з вирішальним матчем турніру прокоментував голова асоціації футболу області Тарас Юрик.

«Це дуже важливо. Ми, як тернополяни та люди, які цікавляться футболом, хочемо, щоб фінал пройшов за повних трибун. Для нас це історична подія і ми хочемо дати глядачам можливість побувати на цьому прекрасному матчі. Однак ясно, що в нашій ситуації складно прогнозувати. Ми реагуємо на інформацію про перебіг пандемії в Україні. Станом на сьогодні складно говорити навіть про півфінальні матчі. У нас немає іншої додаткової інформації. Ми з нетерпінням чекаємо, що футбол розблокується і буде можливість провести півфінали та фінал Кубка. Разом з тим, ми активно працюємо, щоб Тернопіль міг прийняти фінал повною мірою і стадіон був готовий.

Роботи з реконструкції стадіону тривають. Всі розуміють, що 13 травня фінал точно не відбудеться. Тому ремонтні роботи можуть бути трохи ослаблені, але тривають повним ходом. Коли приїжджала комісія, було багато зауважень, проте Тернопільська міська рада активно над ними працює. Сам стадіон знаходиться в їх власності, виділено чимало коштів з бюджету на це. Вишки і освітлення були однією з головних проблем, їх установка вже на завершальній стадії. Тижні за два Тернопіль буде готовий проводити матч. Залишиться тільки дочекатися, коли саме.

Потрібно віддати належне меру Тернополя. Коли він почув про ідею проведення фіналу в нашому місті, він активно викладається. Варто подякувати і депутатському корпусу, який підтримав ідею, коли формувався бюджет. Потрібно розуміти, що тернопільський стадіон тепер зможе прийняти не тільки цей матч. Можна буде проводити ще ігри молодіжної збірної України, ми вже приймали поєдинки жіночої збірної. Ми хочемо продемонструвати, що в Тернополі є глядачі, які хочуть приходити на футбол. Якщо трибуни будуть порожні, ми б цього не хотіли. Це буде моральний удар для Тернополя - знати, що в місті проходить така знаменна подія і не отримати можливості відвідати її», - сказав Юрик.

Нагадаємо, що в півфіналі турніру «Динамо» має зіграти на полі «Миная», а «Маріуполь» зіграє вдома проти «Ворскли». Дати поєдинків поки залишаються невідомими.

Джерело Футбол 1/2/3
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
rus
Зато стадион обновлят