Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 22 квітня 2020, 21:31
5869
12

ШЕВЧЕНКО: «Після переходу в Мілан приїжджав до Лобановського з конспектами»

Андрій Шевченко поділився думкою про легендарного наставника

| Оновлено 22 квітня 2020, 21:31
5869
12
ШЕВЧЕНКО: «Після переходу в Мілан приїжджав до Лобановського з конспектами»
УАФ. Андрій Шевченко

Колишній форвард «Динамо», «Мілана» і «Челсі», а нині наставник збірної України Андрій Шевченко розповів, яким йому запам'ятався легендарний український тренер Валерій Лобановський.

«Призначення Валерія Лобановського на посаду головного тренера збірної України, поза всяких сумнівів, стало великою подією для нашої країни. Було багато суперечок з приводу суміщення двох посад - в Динамо і національній команді. Але тоді це здавалося виправданим. Сьогодні, вважаю, це нереально, а в той час, в окремих країнах, такий перетин міг принести користь. І хоча на початку 2000-х років в збірну залучалося все більше гравців з інших клубів, а деякі з нас поїхали за кордон, всі, звичайно ж, безмежно вірили в тренерський геній Валерія Васильовича.

Волею долі, мені вдалося забити в першій же грі збірної під його керівництвом - в контрольному матчі з Болгарією. Ми виграли з рахунком 1:0, і я цей поєдинок запам'ятав. Для багатьох, і мене в тому числі, Лобановський був більше, ніж тренер. Це людина, яка дала нам путівку в життя. Наставник, який навчив нас по-справжньому розуміти, що таке професіоналізм, що таке ставлення до тієї справи, якою ти займаєшся, що таке правильний аналіз своєї гри.

Словами важко описати все те, що Валерій Лобановський для мене зробив. Кожен день - це новий урок, кожен день ти заносив собі в скарбничку. Втім, найбільше запам'ятовуються ті моменти, які відбувалися вже після того, як я перейшов до Мілана. Була у нас така традиція: після прильоту на матчі збірної, на мене завжди чекала в аеропорту машина, яку надсилав за мною Васильович.

Насамперед я їхав на базу, піднімався до нього в номер, і ми по кілька годин там розмовляли. Тренеру було важливо все - методика роботи, тренувальний процес, фізичні навантаження, тактика, побутові питання, тиск ЗМІ та вболівальників і так далі. Всі дрібниці і деталі. Я, до речі, приїжджав до нього з конспектами, в яких фіксував багато речей», - сказав Шевченко.

Оцініть матеріал
(52)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Список бомбардирів Серії А після голу Довбика, хет-триків Ретегі та Тюрама
Футбол | 07 жовтня 2024, 11:07 0
Список бомбардирів Серії А після голу Довбика, хет-триків Ретегі та Тюрама

У чемпіонаті Італії завершився 7-й тур, на рахунку українського форварда 3 забиті м'ячі

В Іспанії команда з гравців-трансгендерів зіграла перший матч
Футбол | 07 жовтня 2024, 18:25 5
В Іспанії команда з гравців-трансгендерів зіграла перший матч

Команда дебютувала у каталонській регіональній лізі

Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
dd dent
Шева информатор а тренер молодец, изучал все аспекты игры
rus
Шева хотел развиватся что в это плохово
valik_ua
приїжджав - кров з очей..... ну я розімію, що це не про спорт, але читати не можливо.
valik_ua
а це нічого що автор статті, конспеки з української мови скурив колись ?
nordi
виявляється не ті конспекти всі шукають. Потрібно шукати конспекти Шевченка. І, в принципі, тренувальним процесом збірної і результатом він це підтверджує. Удачі і перемог Вам, тренере
Владимир Копяк
Странно, что тренерский гений Лобановского никто не оценил в Европе - ни одного приглашения потренировать даже заштатный клуб, ну хотя бы с Кипра или Исландии. Это всегда остается для меня загадкой. Или дело совершенно в другом, на Западе знали что-то, чего мы все не знали... Версия о том, что его Политбюро не отпускало, не канает. Об этом мне в свое время поведал один высокопоставленный чиновник Спорткомитета СССР.