Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 08 сiчня 2021, 22:43
32120
12

Світло в кінці тунелю: вчені знайшли «ахіллесову п'яту» коронавірусу

У людства з'явилася надія на швидку розробку ефективної вакцини

| Оновлено 08 сiчня 2021, 22:43
32120
12
Світло в кінці тунелю: вчені знайшли «ахіллесову п'яту» коронавірусу
Twitter

Американські вчені заявили про знайдену уразливість в структурі коронавірусу COVID-19, який паралізував звичне життя більшої частини планети. Про це повідомляє The San Diego Union-Tribune.

Знайдену вразливість дослідники називають ніяк інакше, як «потенційною ахіллесовою п'ятою» вірусу, тому як саме при ефективному використанні цього аспекту, як очікується, можна буде навчитися боротися не тільки з COVID-19, але й з іншими коронавірусами, які можуть докучати людству в майбутньому.

Вчені досліджували зразок антитіла, яке було взято у перехворівшого на ГРВІ пацієнта кілька років тому, а потім виявили його в пробі, взятій у пацієнта, що перехворів на атипову пневмонію. Подібна вразливість була згодом виявлена ​​дослідниками і в зразках з COVID-19.

Тепер дослідники шукають добровольців, що успішно подолали захворювання на коронавірус COVID-19, щоб взяти у них зразки крові і досліджувати антитіла, яких, за даними медиків, нині існує п'ять основних типів. Втім, відзначають вчені, існує ряд варіацій, а тому ефективне дослідження дозволить в майбутньому виробити ключовий аспект у протидії коронавірусу і наблизити людство до розробки ефективної вакцини.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україні вдається стримувати поширення коронавірусу. У нашій країні число інфікованих збільшується не настільки швидко, як це було в Італії та Іспанії.

Оцініть матеріал
(148)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ярмоленко зізнався, чи планує завершити футбольну кар'єру після Євро-2024
Футбол | 07 травня 2024, 11:51 4
Ярмоленко зізнався, чи планує завершити футбольну кар'єру після Євро-2024

Поки вінгер «Динамо» не готовий вішати бутси на цвях

Скільки заробила Жирона з Довбиком і Циганковим за вихід до Ліги чемпіонів?
Футбол | 06 травня 2024, 23:14 2
Скільки заробила Жирона з Довбиком і Циганковим за вихід до Ліги чемпіонів?

Кожен клуб, який вийшов у головний єврокубковий турнір 2024/25, отримає £15.9 млн

Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Владимир Копяк
Кто от этого безумия в мире выиграет в итоге? Правильно, медицинские мегакорпорации по изготовлению вакцин от этого вируса. Это многие миллиарды долларов... Если молодым и здоровым этот вид гриппа не страшен, а большие проблемы только у стариков с их хроническими болезнями, то и при нормальном гриппе статистика была точно такой-же - умирали, в основном, пожилые люди , особенно те, у которых были проблемы с легкими. Просто эта информация в прошлые годы никого не интересовала, кроме специалистов. Я думаю, что когда это все закончится, и спецы в этой области сядут и все подсчитают, ну, хотя-бы за последние лет 10, то им откроется довольно интересная картина....
 © УАФ– М а ф і я!
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Comrade Me
Проблема в том, что он снова может мутировать, и метод опять перестанет работать.
BekXan
Турки и Япония уже сделали вакцину.Тестируют и обещают бесплатно отправлять во все страны через 2-3 недели.На сколько это реально посмотрим.