Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 04 квітня 2020, 17:15
6289
5

КРАСЮК: «Після карантину Україна може стати плацдармом для світового боксу»

Велике інтерв'ю промоутера Олександра Усика і багатьох інших українських боксерів

| Оновлено 04 квітня 2020, 17:15
6289
5
КРАСЮК: «Після карантину Україна може стати плацдармом для світового боксу»
a-usyk.com. Олександр Красюк

Генеральний директор K2 Promotions Ukraine Олександр Красюк під час карантину у зв'язку з пандемією коронавірусу дав велике інтерв'ю ютуб-каналу VideoBoxing, в якому розповів про долю поєдинку Усик - Чісора, поділився враженнями від перемоги Тайсона Ф'юрі над Деонтеєм Вайлдером, а також поділився думкою про майбутнє світового боксу.

– Таке відчуття, що ми на карантині вже другий рік. Індустрія вся зупинилася повністю. Втім, робота не зупинилася. З'явився час зайнятися тим, до чого весь час не доходили руки.

Не можна сказати, що існує інформаційний голод. Всі говорять про коронавірус, він поглинув усі сфери життя, в тому числі політику і спорт. Але це не може довго тривати.

Усик - розсудлива людина, він розумів, що бій перенесуть

– Як сприйняли ситуацію з перенесенням поєдинку Усик - Чісора?
– Ми не маємо можливості дивитися в майбутнє і вплинути на нього. Ми можемо встановити тільки формальну дату. Чи можемо встановити конкретну дату не раніше липня.

Усик – розсудлива людина, він розумів, що це станеться і дуже професійно і мудро до цього ставиться. Він не пішов з тренувального табору, а продовжив доводити почату справу до кінця. Я не сказав би, що він засмутився. Він вважає, що на все воля Всевишнього.

Неправильно недооцінювати Чісору, але серед всіх високорейтингових боксерів саме Дерек є найоптимальнішим варіантом. Він британець, дуже популярний. Здобув популярність блискавично.

Коли Чісора мав битися з Володимиром Кличком, я про нього вперше почув. Потім той бій скасували, але потім він сплив як суперник Віталія Кличка. Але його все одно ніхто не знав.

Він вийшов на зважування і дав власникові поясів ляпаса. Звичайно ж, весь світ підбадьорився. Це став дуже цікавий і інтригуючий поєдинок. А в рингу він набрав повний рот води і виплюнув на Володимира. Він звернув на себе увагу. Чим може.

Після бою він побився з Девідом Хеєм. Полетіли камери, штативи. Було цікаво. За даними, які можна знайти в інтернеті, за той поєдинок він отримав 320 тисяч фунтів стерлінгів. Але через п'ять місяців за бій з Хеєм він отримав вже 1,2 мільйона фунтів. На прес-конференціях їх захищали металевими гратами, а зараз Хей є його менеджером.

Чісора покликав Усика до себе і здивував

Коли ми з Усиком приїхали на прес-конференцію, не було розуміння, як Дерек буде себе вести, але він знову здивував. Був настільки поступливою, доброю, розсудливою людиною. Після закінчення він покликав Усика сфоткатися до себе в мікроавтобус. Ні грама негативу, абсолютно повна повага.

– Яке у тебе враження від бою Ф'юрі – Вайлдер?
– Найбільше мені запам'ятався костюм Вайлдера, який вирішив результат поєдинку. Але і Тайсон не менш ефектно вийшов у ринг. Дуже розкручена історія, дуже класна. Це було те, чого світ потребував. Поєдинок для мене не став дивовижним. Я очікував перемоги Ф'юрі, тільки я чекав, що це буде за підсумками 12 раундів. Чудовий поєдинок.

– Як вважаєш, третій їхній поєдинок має шанси на комерційний успіх? Чи збере він більше грошей?
– Для боксерів – однозначно. Сумніваюся, що збере більше. Змінилася кон'юктура ринкова. Якщо в США економічні показники населення будуть йти вниз, це безпосередньо позначиться на купівельній спроможності. Це може негативно позначитися на результатах. Можливо, якщо всі розсудливі люди все нормально оцінять, зрозуміють, що краще заробити умовні 20 мільйонів, ніж не заробити нічого.

– Колись вся ця історія з коронавірусом закінчиться. Після цього боксери стануть заробляти менше?
– Однозначно. Криза гарна тільки тим, що вона закінчується. Станом на сьогодні, в боксі визначальною є платоспроможність населення. Тут і ціни на квитки, і телевізійна зацікавленість. Буде падати вартість телевізійних прав, ціни на квитки. Можливо, будуть знижуватися і гонорари.

Але не можна сказати, що це зупинить індустрію. Бокс пройшов світові війни, але до цього дня існує. Однак, не всі промоутери «виживуть».

Мейнстрімом може стати трансляція поєдинків без глядачів

– Відновлення боксу буде відразу з глядачами, або спочатку без них?
– Якраз коли ми були в Лондоні на прес-конфіренції, ми обговорювали це питання з Егісом Клімасом і Едді Хірном. І прийшли до висновку, що цілком можливо, що мейнстрімом стане трансляція поєдинків без глядачів. Це трохи вплине на візуальний ефект, але не думаю, що це буде визначальним.

Є поєдинки, на які не продають квитки. М'яко кажучи, не продають всі квитки. Але вони все одно мають місце бути, при напівпорожніх залах. Економічна складова: оренда арени коштує тих же грошей, реклама і маркетинг в ціні теж не змінюються. Якщо не буде іншого виходу і обставин, які дозволять повернутися боксу в звичний вигляд, то бокс може прийти до того, що буде транслюватися з телевізійних студій.

Це буде набагато зручніше і дешевше для телебачення. І люди, які знаходяться вдома, будуть підвищувати рейтинг телеперегляду. Це може стати новим поворотом у індустрії.

– Після карантину боксери прийдуть до промоутерів з проханнями організувати поєдинок. Але бажаючих битися буде, напевно, більше, ніж можливість споживання через телебачення. Як з цим боротися?
– Ринок буде визначати, хто краще, а хто гірше. Це стосується всіх сфер. Точно так само не потрібні будуть всі водії автобусів. Так і багато боксерів можуть піти з індустрії через незатребуваність. Тут не буде нічого нового, але для багатьох це може стати нелегким випробуванням.

Україна може стати плацдармом для світового боксу

– Які тобі питання як промоутеру задають Берінчик, Митрофанов?
– Коли ми спілкувалися востаннє, вони привітали мене з днем ​​народження. Всі розуміють, що нічого відбуватися не може. Як тільки буде можливість, вони, звичайно ж, отримають свої поєдинки.

– Які плани у K2 Promotions?
– Плани будуються. Ми маємо плани розвивати бокс, збільшувати кількість заходів в Україні, збільшувати кількість боксерів. Може, ця криза зіграє нам на руку. З огляду на те, що в Україні дуже низький поріг вартості формування боксера, можливо, ми станемо плацдармом для світового боксу.

Побудувати боксера в Україні та США - різниця може бути в один нуль в цифрі. А результат, який буде отримувати боксер постфактум, ніяк не відрізнятиметься. Тому Україна, дійсно, може стати дуже серйозною кузнею кадрів для світового боксу в наступні 5-7 років.

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
common_sense
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Vladislav Pohily
Абсолютно не понятно, как Украина может стать "плацдармом для мирового бокса". У нас нет ни платежеспособного населения, ни соответствующей инфраструктуры. У нас на всю страну нет ни одной современной крытой мультиспортивной арены хотя бы на 7-8 тысяч.
pl2012ua
самообман
vizuals
Цей пупс Зеленського надивився, чи що. Вчітелям зарплати по 4 тищи доларів і тп. З яких хуєв Україна вийде в лідери боксерського бізнесу. Дурник. В країни є гроші, в людей є гроші, щоб платити за трансляції. дебіл
Ivan Dudiak
Чукчі не читачі, чукчі - писати!
Ви хоч хтось читали, що Красюк мав на увазі під "Україна - плацдарм"?
А загалом - із таким же успіхом плацдармом-постальником боксерів може бути півсвіту