Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 28 березня 2020, 11:37
15335
16

Чи варто повертатися Володимиру Кличку? Якщо так, то коли

Лев Кравців намагається зрозуміти, чи варто чекати українця в рингу

| Оновлено 28 березня 2020, 11:37
15335
16
Чи варто повертатися Володимиру Кличку? Якщо так, то коли
Boxing Scene. Володимир Кличко

Повернення Володимира Кличка в бокс - одна з найбільш обговорюваних тем вже на протязі досить довгого часу. Українець постійно підбиває фанатів своїми заявами, на кшталт такої, що єдина мотивація для нього - побити рекорд Формана, або жартами про реванш із Ф'юрі.

А що, коли він насправді повернеться? Чи варто це робити, чому і коли?

Чому Володимир може повернутися?

Володимир досяг у супертяжах дуже багато чого. Він утримував пояси протягом довгих років, громив усіх. Залишилися всього два досягнення, які не скорилися українцеві: абсолютне чемпіонство і статус найбільш вікового чемпіона в історії супертяжів.

Перше не піддалося Кличку-молодшому лише через старшого брата. Час повернення Віталія припав якраз на момент, коли Володимир був за кілька кроків від абсолюту. Насправді, він не так вже й багато втратив. Що важливіше: володіти всіма поясами в одній вазі або володіти ними з братом, про що ви мріяли з дитинства? Кожен вибере сам для себе, але немає відчуття, ніби Кличко сильно страждав від того, що зелений пояс йому так і не скорився в бою.

Друге - потенційно попереду. Найстарший чемпіон світу в історії суперважкої вагової категорії - Джордж Форман. Він став чемпіоном у віці 45 років і 9 місяців. Варто сказати, що Форман поставив тоді історичний рекорд усього боксу, а пізніше - лише найважчої категорії - не з першого разу. Джордж спочатку програв Евандеру Холіфілду, а потім Томмі Моррісону.

Шансом Форман скористався лише в листопаді 1994-го, коли вийшов проти Майкла Мурера, який відібрав у Холіфілда два пояси. Мурер був молодшим майже на двадцять років, працював активніше, перемагав за очками, але ближче до фіналу поєдинку застоявся на середній дистанції, пропустив серію і відправився в глибокий нокаут. Пізніше рекорд Джорджа побив Бернард Хопкінс, який став законодавцем моди в цьому напрямку: він є найстаршим чемпіоном в історії з цифрою в 49 років.

Насправді, при вдалому розкладі, Володимир одним поєдинком може і побити рекорд Формана, і стати абсолютним чемпіоном. Тобто, закрити обидва питання і обидва досягнення. Але це лише при збігу обставин, за яких будь-хто стане абсолютним чемпіоном, а потім захоче зустрітися з Кличком, не крутячи носом і не змушуючи того пробиратися через відбіркові бої.

Чому Кличко не захоче повертатися?

Володимир довгий час не отримував задоволення від боксу. Про це він розповів уже після завершення кар'єри. Він займався тим, що виходило найкраще. Завдяки антропометрії і природженому таланту, у Кличка-молодшого добре виходило в боксі, але це він використовував лише для того, щоб подорожувати, пізнавати світ і заробляти на те, чим він займається по завершенню кар'єри.

Тобто Володимир - не боєць за своєю сутністю. Так, за словами самого Кличка, роки, коли він перемагав Пітера і виривався зі статусу «бійця, який може, але не хоче» в статус домінанта, йому подобалися. Але є реальна ймовірність того, що українець лише інтригує, але навіть не думає про повернення в ринг.

Так, він регулярно підтримує форму, ходить в зал і навіть спарингує з тим же Усиком, але це не означає нічого. По-перше, боксер екстра-класу (яким такі бійці, як Володимир, залишаються назавжди) не може спарингувати з ким завгодно. Йому потрібен хороший, гідний опонент. По-друге, люди, які присвятили все життя боксу або будь-якому іншому виду спорту, не можуть просто взяти і перестати займатися.

Точніше, можуть, але на прикладі Еріка Моралеса, Насіма Хамеда і багатьох інших ми бачимо, до чого це веде. Володимир, який все життя присвятив спорту, а зараз веде активне соціальне життя з проектами та викладацькою діяльністю, просто не може дозволити собі кинути займатися спортом і перестати виглядати, як ідеальний атлет. Його зовнішній вигляд багато що говорить про нього самого.


Instagram. Володимир Кличко і Олександр Усик

Кличко-молодший, безумовно, великий майстер інтриг і гри зі ЗМІ. Він знає, що і як потрібно сказати, щоб люди билися в здогадах, але це абсолютно нічого не означає. Володимир може просто не хотіти повертатися і глузливо відповідати на питання журналістів - не більше того. Якщо у нього немає бажання битися і викладатися на всі сто, краще навіть не думати про повернення.

Так коли краще за все повернутися?

Тут може бути два варіанти. Перший - розминочний. Володимир повертається в ринг із середняком, потім підвищує рівень опозиції і потроху підбирається до чемпіонських боїв. Той же Ділліан Вайт говорить про великий інтерес до такого поєдинку і деякий час навіть велися розмови про переговори між командами.

Цей варіант хороший тим, що Кличко-молодший може спробувати себе, подивитися чи готовий він і чи варто йому йти далі. Посередня перемога в першому бою дасть відповіді на багато питань. Або ж круте повернення підніме його знову на висоту. Мінус в тому, що, якщо Кличко не буде готовий і програє середняку, це вдарить по спадщині. Навіть з огляду на поразку Джошуа, Володимир пішов дуже красиво.

Другий - стрімкий. Дочекатися періоду, коли йому буде 45 років і 10 місяців - і відразу битися з чемпіоном світу. Цього року Кличко 44, тобто чекати ще більше року. Ніхто не може знати, в якій формі до того моменту буде Володимир. Та й зараз абсолютно незрозуміло, до чого він готовий. З іншого боку, ми не уявляємо, хто буде чемпіоном світу через півтора роки в хевівейті.

Можливо, це буде абсолютний чемпіон світу. Ф'юрі або Джошуа. Або Вайлдер увірветься на цю вечірку. А можливо, пояси знову розійдуться по руках і тоді Володимиру варто лише вибрати будь-якого чемпіона і розібратися з ним.

Виходить, що перший варіант може дати нам відповіді прямо тут і зараз, а другий стане однією з головних інтриг, загадок і, можливо, сенсацій останніх років у боксі.

А ви вірите в повернення Володимира в бокс? І якщо так, то на який результат розраховуєте?

Оцініть матеріал
(77)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Карло АНЧЕЛОТТІ: «Проти Баварії зіграє Андрій Лунін»
Футбол | 07 травня 2024, 14:53 9
Карло АНЧЕЛОТТІ: «Проти Баварії зіграє Андрій Лунін»

Головний тренер мадридського «Реала» поділився очікуваннями від матчу проти «Баварії»

Оновлено список претендентів на Золотий м'яч 2024. Мессі покращив позиції
Футбол | 07 травня 2024, 07:20 24
Оновлено список претендентів на Золотий м'яч 2024. Мессі покращив позиції

Головним фаворитом все ще є Джуд Беллінгем

Коментарі 16
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
_KAKA_
пан или пропал, Владимир в случаи победы в чемпионском бою получит Джекпоп в виде наследия, это будет гром среди ясного неба для всего мирового спорта, но для этого нужна большая удача, я бы рискнул, думаю так и будет, он выйдет на 1 чемпионский бой, даже у 50 летнего Кличко больше шансов стать чемпионом мира в супертяжах чем у Усика
steve_2019
Володимир Кличко сам натякав, що повернеться хіба що заради того, щоб побити рекорд Формана, тому така ймовірність існує
_KAKA_
Льюису как то были побоку подобные утверждения и странности он спокойно прошел Холифилда Тайсона и Туа прячась на дистанции и избегая открытого боя, с низкими боксерами топового уровня, в открытом бою, не побоксируешь, ну если ты не хочешь слить бой, Льюис как то пытался это делать в бою с Холифилдом но непременно отхватывал, от чего начал вязать и постреливать с дистанции, что до "одностороннем режиме" у Холифилда и тем более Джонса, я так понимаю Роя, очень мало шансов на победу с Кличко у Джонса их вообще 0 и ноль десятых, ему за счастья достоять до конца боя, это залетный гость и золотая канарейка которую вели на съедение Льюису но к сожалению Виталий не дал этому мега избиению состояться и Льюису пришлось вешать перчатки на гвоздь отказавшийся от рекордного гонорара за бой с Джонсом , сейчас подобно ведут Усика на Джошуа только масштабы личностей поменьше... если бы Хэй не забоялся и пошел рубится его бы ждала судьба Пулева, у Хэя нету ни прочности как у Холифилда ни выносливости, а это сказалось бы в 5-7 раунде если он раньше не сдох, Хэй хорош но он хрупкий как стекло и не выносливый , по этому Хэй в предыдущим бою с Валуевым круги наматывал, и благодаря своему сцикунству он ушел с ринга без поясов но на своих двух и без кислородной маски, по поводу справятся исключительно клинчами, исключительно работой ног и джебом, это основа его побед , подобную тактику перенял Джошуа во втором бою с Руисом... "бить оппонента а в ответ не получать" этого придерживаются все боксеры, кроме дебилов, только вот проблема, не во всех это получается
Футбол в квадрате
Если брать историю и статистику, то после какого то перерыва, почти все топовые боксеры возвращались на ринг! Ну а если руководствоваться здравым смыслом, то с Владимиром вряд ли такое произойдет. Но вероятность будет, как минимум до 46 лет...
axylinam
Шансы на возвращение Кличко практически нулевые,ну а публиковать чьи то фантазии-это нормальное явление
RomarioUA
Не вернётся. Нечего там делать в 44 года. Он все уже всем доказал и вошёл в историю. Выходить сейчас либо позже неразумно, годы не добавляют выносливости.
А подбородок у Вовки - дай Бог каждому! Пересмотрите бой с покойным Копии Сандерсом, первая встречка должна была Вовка на койку уложить, а он ещё пытался спасти бой. И потом десяток лет доминировал.
Ihor Ambrosov
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Max Gor
Здесь даже двух мнений и быть не может, конечно ДА ! Терять ему не чего , за бой здоровье не потеряет . А уходить с поражением после такой карьеры не только не по мужски но и позорно так как даже в 44 Виталий фаворит с любым из боксеров нынешних. Кличко это другой уровень, пока совсем не по старел нужно пробовать забрать пояса у этих полу боксеров.
ser_nat
бла-бла-бла
JohnNeuman
Кличко Владимир был хорош только как фитоняшка - панчер, который бьет джебы и кроссы с дальней дистанции чтобы его не достали. Пьюрити, Сандерс, Брюстер да и тот же Даваррил Уильямсон (бой с которым закончили из-за рассечения) показали тот бокс с которым Владимир в последствии научился справляться исключительно клинчами. Равный бой на средней и ближней дистанции это табу. А так чтоб издалека расстреливать и желательно чтоб в ответ ничего не прилетало это тактика Владимира. В этом плане Усик скорее всего сильнее как боец (бой с Бриедисом показал что Усик может бороться со сложностями). Теоретически и Хэй мог бы побить Кличко, но испугался. Льюис, Холлифилд, Тайсон, Джонс в лучшие годы провели бы бой с Владимиром в одностороннем режиме. Не, конечно можно и так быть королем бокса, который ни разу не побеждал в открытом бою и прятался на дальней дистанции либо в клинчах, но это немного странно.
sssss2009
чёрт двух метровый сиди дома жуй опилки.