Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 26 березня 2020, 17:06
5261
1

ГОЛОВКО: «Лобановський показав, як переводити зарплату в результат»

Екс-захисник київського «Динамо» згадав свою роботу з видатним тренером

| Оновлено 26 березня 2020, 17:06
5261
1
ГОЛОВКО: «Лобановський показав, як переводити зарплату в результат»
ФК Динамо Киев. Александр Головко

Екс-захисник київського «Динамо» Олександр Головко розповів про роботу з видатним тренером Валерієм Лобановським:

«Кожна команда керована саме так, як це вміє робити головний тренер. Він - особа, ідеолог і уособлення команди. Якщо між нами, команда - це тренер. Як би там не розповідали, що тренер не на все впливає, нормальний тренер впливає на всі процеси в команді. Тому ми бачили «Динамо» Сабо, потім – до 2002 року – Лобановського, далі – наступних тренерів.

Коли починаються розмови в пресі – починається «кожен сам за себе». Якщо загальні цілі не задані і не прийняті, то кожен починає шукати власну мету в команді, яка може не збігатися з командними завданнями. Знову ж таки, я до цього прийшов після 10-річної тренерської роботи з юними гравцями. Це треба самому вивчити, а тренер цього вчиться згодом, футболісти навчаються вже потім – від тренера. На той момент це дозволяло тренеру керувати командою, але досягти вона могла тільки внутрішніх вершин. А коли прийшов тренер, який володів ще й управлінським даром, команда зробила великий крок вперед.

Ми не боялися, не боялися – був інтерес, це якщо я за себе буду говорити. У Лобановського – велике ім'я і значні успіхи. Його прихід сприймався як перевірка і власної здатності в футболі.

А як це було? Валерій Васильович зібрав нас, запевнив, що не буде особливих змін в колективі, і сказав: «Ну що ж, пішли працювати». Ось саме ця фраза стала ключовою – раз тебе залишають в команді і хочуть подивитися, на що ти здатний, ти повинен виходити і доводити, а якщо ні, за тобою стоїть вже наступний, хто готовий вийти і показати себе. Велика заслуга Лобановського не тільки як тренера, але і як менеджера – що він показав, як в наші непрості часи переводити зарплату в результат.

Я кажу, що інші команди бігали більше, ніж ми, стрибали більше, ніж ми, а досягти нічого не могли. По кілометражу, стрибках вони були краще, а вигравало чомусь саме «Динамо». Тому що суть була в системному підході клубу до досягнення результату, причому, з прицілом не лише на всеукраїнський, а й на міжнародний рівень. Це було зроблено так грамотно, що за це треба аплодувати».

Оцініть матеріал
(36)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
kerch30
Одного ВВЛ отчислил ( Витя-пиво)