Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 17 березня 2020, 14:07
3156
0

Володимир КЛИЧКО: «Потрібно зосередитися на захисті і порятунку життів»

Легендарний український боксер розповів про боротьбу з коронавірусом

| Оновлено 17 березня 2020, 14:07
3156
0
Володимир КЛИЧКО: «Потрібно зосередитися на захисті і порятунку життів»
Instagram. Володимир Кличко

Легендарний український боксер Володимир Кличко виступив зі зверненням з приводу ситуації, що склалася в зв'язку з пандемією коронавіруса.

«Ми переживаємо особливий час, а особливі часи вимагають особливих повідомлень. Як ви знаєте, я люблю виклики. Вони дозволяють нам вийти за звичні рамки, дати нам відчуття повного життя. Однак деякі проблеми набагато більші за інші. Вірус Covid-19 — це неймовірний і гігантський виклик для всіх нас, наших урядів, наших систем охорони здоров'я, нашої економіки, для людства.

Прийшов час зустрітися з цією проблемою і внести свій особистий вклад. Головний посил — очистити наші руки. Також дуже важливо очистити наші голови. Справа не в тому, щоб бути оптимістом чи песимістом. Це більше про те, щоб бути реалістом. Ми не повинні панікувати, але в той же час повинні бути готовими до цієї ситуації. Ми повинні залишатися об'єктивними і здатними діяти.

Де повинен бути наш фокус?

Прямо зараз, ми повинні зосередитися на найнеобхіднішому — захисті і порятунку життів. Життя літніх людей і частини населення, що живуть не в найкращих умовах — в найбільшій небезпеці і зоні ризику. Але давайте не обманювати себе: будь-хто може бути інфікованим, стати носієм і розповсюджувачем вірусу, і ми не можемо бути необережними або егоїстичними.

Що нам тепер робити?

У нас досі немає всіх даних, інформація продовжує надходити, так що все змінюється. Вчені старанно працюють над тим, щоб зібрати найкращі розробки, дані і розробляти нові препарати і засоби. Експерти будуть інформувати нас, надаючи необхідні рекомендації. Невігластво не допоможе в плануванні наших дій, знання — сила.

Що фахівці просять нас зробити — уповільнити поширення вірусу. Нас просять бути гнучкими, адаптуватися до нашої повсякденної рутини. Просять уникати прямих і соціальних контактів. Дуже важливо, щоб ми всі прийняли і поважали ці нові правила.

Наша свобода буде обмежена. Наш дім повинен стати всім. Місцем, яке замінить всі інші: ресторан, офіс, школу і спортзал... Ці обмеження будуть важкими. Але це може працювати тільки тоді, якщо ми будемо координовані, діяти як команда і зможемо піклуватися про дітей, сусідів та інших, які потребують допомоги. Це не повинно бути великим; дрібні шматочки складають рішення великої головоломки!

Немає значення, хто ми. Ми можемо тільки прийняти цей виклик разом, з величезним почуттям відповідальності і солідарності. Нам потрібно підтримувати людей, які борються з цим вірусом: лікарів, медичний персонал, правоохоронні органи і державних службовців. Давайте станемо їм помічниками.

Факт в тому, що ми не знаємо багато (поки). Це велика різниця з класичною епідемією грипу, яку ми переживали протягом століть. Зараз, і на даний момент ми не знаємо, як довго буде обмежуватися наше повсякденне життя. Сподіваємося, що не кілька років, але точно пару тижнів, і, хто знає, може навіть кілька місяців.

Це означає, що ми повинні проявити силу і наполегливість, змінювати наші звички, адаптувати наш спосіб життя і, зокрема, враховувати важливість нових норм і правил, навіть якщо вони триватимуть довше, ніж ми сподіваємося. Давайте не втрачати віру і терпіння. Давайте спробуємо знайти єдність. Пізніше, коли ми впораємося з цим викликом, впевнений, ми разом зробимо висновки з нинішньої ситуації.

Вірус в деталях, тому кожен жест має значення, кожен день має вирішальне значення, і кожна людина має вирішальне значення.

Давайте справлятися з цим викликом разом. Наша колективна сила волі більша і сильніша цього вірусу! Разом ми — рушійна сила!», — написав Кличко.

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Таблиця УПЛ. Шахтар збільшив відрив від конкурентів після виграшу в Зорі
Футбол | 19 квітня 2024, 06:45 172
Таблиця УПЛ. Шахтар збільшив відрив від конкурентів після виграшу в Зорі

Гірники можуть потрапити напряму до групового раунду Ліги чемпіонів 2024/25

Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів
Футбол | 19 квітня 2024, 10:17 1
Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів

Португалець виділив єдиний клуб, який очолював у своїй кар'єрі

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.