Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок світу
| Оновлено 12 березня 2020, 14:38
8274
4

Етап в Контіолахті через коронавірус може стати останнім у сезоні

Денис Шаховець анонсує черговий етап Кубка світу з біатлону

| Оновлено 12 березня 2020, 14:38
8274
4
Етап в Контіолахті через коронавірус може стати останнім у сезоні
Twitter. Біатлонний стадіон в Контіолахті

У четвер, 12 березня, у фінському Контіолахті стартує восьмий етап Кубка світу сезону 2019/20. Минулий етап в чеському Нове-Мєсто пройшов без глядачів через епідемію коронавірусу, але в Фінляндії, на щастя, все не так погано, так що вболівальники зможуть відвідати майбутні змагання.

Ще більшою мотивацією поїхати на етап для любителів біатлону послужить той факт, що нинішній сезон може завершитися раніше, ніж планувалося. Влада Норвегії, де має відбутися дев'ятий етап Кубка світу, порекомендувала скасувати всі заходи в країні з числом учасників понад 500, і IBU прийняв це до уваги.

Цілком можливо, що заключний етап і зовсім скасують, але більш логічним буде його перенесення в той же Контіолахті, або проведення гонок в Холменколлені без глядачів. Як би там не було, попереду є як мінімум шість гонок, якими потрібно встигнути насолодитися перед «літньою сплячкою».

Для резервісток сезон завершено

Склад жіночої збірної України: Валя Семеренко, Віта Семеренко, Олена Підгрушна, Юлія Джима, Анастасія Меркушина

Старший тренер українських біатлоністок Валерій Лєсніков вирішив не робити замін у складі після етапу в Нове-Мєсто. Для спортсменок, які більшу частину сезону провели на Кубку IBU, сезон вже завершено. Могла отримати особисту квоту на заключний етап Кубка світу Юлія Журавок, але їй не вдалося утримати місце в топ-10 загального заліку Кубка IBU через проблеми зі здоров'ям.

Олена Підгрушна

Цим же складом жіноча збірна України виступить і на етапі Кубка світу в Холменколлені (якщо він все-таки відбудеться). Рішення Лєснікова не брати запасних цілком логічне, адже форма наших резервісток залишає бажати кращого. За високі місця вони боротися не можуть, та й у залік Кубка націй допомогти набрати очки у них навряд чи вийшло б.

Головним завданням для українок на заключний відрізок Кубка світу буде боротьба за максимальну квоту. В даний момент збірна України посідає шосте місце в загальному заліку Кубка націй, відстаючи від Росії, яка йде п'ятою, на 104 очки. Відіграти їх - цілком реальне завдання. Якщо його вдасться виконати, то в наступному сезоні в жіночих спринтерських і індивідуальних гонках Україну зможуть представляти одразу шість біатлоністок замість п'яти.

Переможний склад не міняємо

Склад чоловічої збірної України: Дмитро Підручний, Артем Прима, Антон Дудченко, Руслан Ткаленко, Сергій Семенов.

У чоловічих гонках склад української команди також не зміниться. Юрай Санітра вирішив не змінювати переможний склад, який на минулому етапі Кубка світу повторив рекорд 20-річної давнини. Нагадаю, що Прима, Семенов, Ткаленко і Підручний в Нове-Мєсто завоювали срібні медалі в класичній естафеті.

Дмитро Підручний та Артем Прима

У Кубку націй поборотися за топ-5 Підручному та компанії набагато складніше, ніж нашій жіночій команді. Україна в чоловічому заліку лише сьома і відстає від п'ятого рядка на 189 очок. Загалом, шанси є, але дуже невеликі. Потрібно не лише набирати якомога більше очок в останніх гонках, але й розраховувати на провали у виконанні австрійців.

Швидше за все, Санітра, як і Лєсніков, на останній етап не стане викликати в основу когось з команди Б, але, як то кажуть, «ніколи не говори ніколи». Не можна забувати, що може статися форс-мажор. Тим більше, на початку цього сезону прецеденти були.

Решта світу

Лідер жіночої збірної Норвегії Марте Ройселанд вирішила пропустити другий етап Кубка світу поспіль. Нещодавно вона увійшла в історію як перша біатлоністка, яка виграла сім медалей (5 золотих і 2 бронзових) на одній світовій першості. Невідомо, чи злякалася зіркова норвежка коронавірусу, але після успіху в Антхольці Марте зробила собі досить велику відпустку.

Після семи етапів Кубка світу і «Мундіалю», на перших місцях жіночого і чоловічого загальних заліків знаходяться італійка Доротея Вірер і француз Мартен Фуркад. Але норвежці Тіріл Екгофф і Йоханнес Бьо після етапу в Нове-Мєсто зуміли значно скоротити відставання від лідерів і повернути інтригу в боротьбу за Великі кришталеві глобуси. Екгофф позаду від Доротеї Вірер на 69 очок, між Бьо-молодшим і Фуркадом лише 43 пункти.

Але якщо вже зараз відняти дві гонки, які принесли найменшу кількість очок, то ситуація кардинально змінюється. Принаймні, у чоловіків: Йоханнес вже випередив Мартена на 13 очок (810 пунктів у норвежця проти 797 у француза). Екгофф ж достатньо набрати 34 бали, щоб наздогнати Вірер (741 очко у Доротеї і 707 у Тіріл).

Розклад етапу в Контіолахті (час київський):

12.03.2020 - 16:30 - Спринт, чоловіки
13.03.2020 - 16:30 - Спринт, жінки
14.03.2020 - 14:45 - Гонка переслідування, чоловіки
14.03.2020 - 16:45 - Гонка переслідування, жінки
15.03.2020 - 14:20 - Одиночна змішана естафета
15.03.2020 - 16:15 - Змішана естафета

Дмитро Підручний та Анастасія Меркушина

Найкращі біатлоністи планети змагатимуться між собою в трьох дисциплінах: спринтах, гонках переслідування, а також одиночній і класичній змішаних естафетах. Причому майбутні міксти стануть останніми естафетами в сезоні. У чоловіків між першими двома гонками буде один вихідний, жінкам доведеться змагатися три дні поспіль.

Українські вболівальники зможуть на власні очі побачити змагання на телеканалі «UA:Перший». Sport.ua проведе текстові трансляції всіх гонок, які можна буде знайти за допомогою посилання нижче.

Біатлонний сезон-2019/20: розклад, анонси, трансляції, результати

Оцініть матеріал
(26)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Італійський топ-клуб може влітку підписати Довбика
Футбол | 24 квітня 2024, 14:37 6
Італійський топ-клуб може влітку підписати Довбика

Форвард «Жирони» може продовжити кар'єру в «Наполі»

Миколенко травмувався у матчі з Ліверпулем. Віталія замінили у перерві
Футбол | 24 квітня 2024, 23:15 3
Миколенко травмувався у матчі з Ліверпулем. Віталія замінили у перерві

Український захисник зумів дограти перший тайм за Евертон, але на 2-й так і не вийшов...

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vizuals
Таке відчуття, що цей хренавірус кітайці випустили зі своєї лабораторії, щоб не позоритися у біатлоні
zac1310
От это обзор!!! Обзорище просто - мы, почти на всю статью, и остальной мир - в конце!
Ну а как иначе, мы ж в биатлоне доминанты, епт!!!