Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 24 лютого 2020, 14:13
11000
9

Збірна України програла Угорщині в драматичній кінцівці

Угорці несподівано здобули дві перемоги на старті відбіркового турніру до Євробаскету-2021

| Оновлено 24 лютого 2020, 14:13
11000
9
Збірна України програла Угорщині в драматичній кінцівці
fiba.basketball

На гру збірна України вийшла сильно вмотивованою, розуміючи, що перемога відкриє перед командою відмінні перспективи в питанні потрапляння на Євробаскет-2021 і, бажаючи показати перед рідними вболівальниками якісну гру після довгої перерви.

Перші очки в складі нашої команди набрав Артем Пустовий. Зголоднілий за грою центровий «Барселони» раз по раз успішно діяв в трисекундній зоні суперника. Саме завдяки активності Артема за перші півтори хвилини два фоли отримав основний центровий угорців Акош Келлер, який був змушений покинути майданчик. Незважаючи на це, угорці досить успішно грали під нашим кільцем, зібравши кілька важливих відскоків у нападі і реалізувавши після них очки другого шансу. Під кінець чверті у наших баскетболістів прорізався триочковий кидок. Вдалі кидки від Зотова і Боброва і численні промахи від угорців дозволили нашим піти на перерву з чотириочковою перевагою. В цілому, гра в першій чверті проходила в невисокому темпі і 24 набраних очки на дві команди - найкращий тому доказ.

У другій чверті угорці швидко з'їли цей відрив, і різниця на табло довгий час трималася на відстані одного-двох очок. У ці хвилини у збірної України знайшовся лідер. В'ячеслав Бобров в середині чверті набрав п'ять очок і додав до них шикарну передачу на алей-упп Пустовому і блок-шот під своїм кільцем. Після успішного відрізка від Боброва і точного середнього від Пустозвонова українці домоглися своєї найбільшої переваги в першій половині - 25:20. Але угорці і не думали відпускати нашу збірну і завдяки активності в атаці і великій кількості точних штрафних кидків наздогнали Україну. Мінімальний відрив перед перервою для нашої збірної забезпечив Богдан Близнюк, який реалізував середній кидок наприкінці чверті.

Після перерви угорці організували ривок і через півтори хвилини вже вели в рахунку - 31:33. Гра знову пішла дуже неспішно, але українці швидко оживили її: точні кидки від Боброва і триочковий від Лукашова вивели наших вперед - 40:36. В середині чверті дуже не до місця виявилися два неспортивних фоли від українців, після яких угорці отримували додаткові штрафні кидки, яких, до речі, в сьогоднішньому матчі було пробито дуже багато. На останніх хвилинах чверті розігрався центровий угорців Акош Келлер, саме після його точного середнього під завісу десятихвилинки і був встановлений остаточний рахунок за підсумками трьох чвертей - 48:47 на користь України.

У четвертій чверті в угорців з'явився свій Х-фактор. Малопомітний до цього Силард Бенке закинув на початку відрізка два триочкових і вивів свою збірну вперед - 52:54. У ці хвилини Україна почала відчувати величезні проблеми в атаці. Угорці успішно перекривали вільні зони і читали наші комбінації, а вирішити долю епізоду за рахунок індивідуальної майстерності в цей вечір в українців виходило не часто. Варто сказати, що в четвертій чверті українці реалізували тільки два кидки з гри, благо і угорці багато промахувалися і не могли піти у відрив. З такою невисокою результативністю команди перейшли в клатч, в якому стратегічну перевагу на останній хвилині після штрафних від Роско Аллена захопила Угорщина - 58:60. Українці відігралися за чотири секунди до кінця - у Володимира Геруна не здригнулася рука при виконанні штрафних.

Здавалося, що гра плавно перетече в овертайм, але після тайм-ауту від угорців, Давид Войвода і Роско Аллен розіграли нехитру комбінацію, яка закінчилася точним кидком останнього менш ніж за секунду до сирени. У підопічних Багатскіса був мінімальний шанс врятуватися, але закид в трисекундну від Липового адресата не знайшов…

Олексій КОЛЯГО

Відбірковий турнір Євробаскету-2021. Група F. 2-й тур.

Україна - Угорщина - 60:62 (14:10, 16:18, 18:19, 12:15).

Україна: Лукашов (4 + 7 передач), Близнюк (8 + 6 підбирань), Крутоус, Павлов (3), Пустовий (10) - старт; Пустозвонов (2), Липовий (2 + 6 підбирань), Бобров (12 + 9 підбирань + 4 передачі + 2 блок-шоти), Петров, Зотов (5), Герун (12)

Угорщина: Войвода (11 + 4 передачі), Бенке (9), Вараді (9), Р. Аллен (10 + 2 блок-шоти), Келлер (11 + 5 підбирань + 2 блок-шоти) - старт; Сабо, Тот, Ференц (7), Хорті (4), Перль (5 + 5 підбирань)

Арбітри: Йохан Россо (Франція), Апостолос Калпакас (Швеція), Ерез Гуріон (Ізраїль)

Палац спорту «Юність» (Запоріжжя)

УКРАЇНА - УГОРЩИНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(31)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Динамо хотіло перенести матч із Дніпром-1 в інше місто. Відоме рішення
Футбол | 24 квітня 2024, 16:37 46
Динамо хотіло перенести матч із Дніпром-1 в інше місто. Відоме рішення

Клуби УПЛ таки зіграють у Дніпрі, а от молодіжки зустрінуться у Києві

Рамунас БУТАУТАС: «Над моїм будинком майорить синьо-жовтий стяг»
Баскетбол | 24 квітня 2024, 15:54 2
Рамунас БУТАУТАС: «Над моїм будинком майорить синьо-жовтий стяг»

Іменитий литовський баскетбольний тренер дав ексклюзивне інтерв’ю Sport.ua

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Al Zolo
дома-венграм???? при такой игре незачем и квалифицироваться на финал
Іван Лапечук
Печально..но еще печальнее было наблюдать игру сб Украины
ihor7003
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Алекс Морган
Сборная лентяев(((( венгры вообще не показали ничего!!!!!
Ruud
разве дома так играют?
Vytas Meskauskas
Если венграм проиграть ....
Limb-Ur
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
ternow
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Владимир Коновалец
Дивуюсь, коли читаю такі коментарі - невже хтось думає, що збірна України повинна вигравати у таких команд, як Угорщина? Подивіться, як грають у Европі, наша збірна за рівнем гри - в третьому десятку команд!