Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 17 лютого 2020, 09:50
3480
1

ЖАКЛЕН: «Якби Йоханнес Бьо не пропустив мене вперед, він би виграв»

Французький біатлоніст – про першу в кар'єрі золоту медаль

| Оновлено 17 лютого 2020, 09:50
3480
1
ЖАКЛЕН: «Якби Йоханнес Бьо не пропустив мене вперед, він би виграв»
Twitter. Емільєн Жаклен

Біатлоніст збірної Франції Емільєн Жаклен прокоментував завоювання золотої медалі в гонці переслідування на чемпіонаті світу-2020 в італійському Антхольці.

«Здорово, що Доротея думає, що я нікого не боюся (сміється)! У звичайному житті я не так впевнений в собі, але коли вдягаю лижі - все здається можливим! По гонці було зрозуміло - Йоханнес знову набрав форму і мчить за медаллю (сміється). Чомусь на останньому колі він вирішив не атакувати мене, тому я зосередився на тактиці, постарався перехитрити його. У якийсь момент Йоханнес пригальмував і пропустив мене вперед. Тоді я згадав часи молодості і своє захоплення велоспортом (посміхається), так що постарався використати всі свої знання з цієї сфери (сміється). Залишалося тільки «рвонути» в потрібний момент. Упевнений, якби Йоханнес не пропустив мене вперед, він би виграв.

В цьому році я почав думати про себе. У минулому сезоні був новачком і тому був дуже ввічливий і м'який до партнерів по команді і суперників на Кубку світу. Всі здавалися настільки сильними і досвідченими, що я навіть боявся конкурувати з ними. Все змінилося навесні - сезон закінчився і я вирішив боротися, щоб зайняти своє законне місце в команді, бути серед найкращих спортсменів світу. Я багато працював щоб стати швидшим на трасі і впевненішим в стрільбі.

Я тренувався поруч з Мартеном років з 6-ти - ми виросли в одній місцевості, він був для мене прикладом, я йшов по його стопах. Був дуже радий опинитися на п'єдесталі разом з Мартеном на етапі в Оберхофі - тоді він фінішував першим, я - другим, але був такий гордий! Думаю, сьогодні Мартен теж порадів за мене!», - сказав Жаклен.

Біатлонний сезон-2019/20: розклад, анонси, трансляції, результати

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Василий Будник
Хорошо, что шею не свернул.