Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
|
3027
1

Юрай САНІТРА: «Засмучений не результатами, а станом Підручного»

Наставник збірної України – про гонку переслідування

Юрай САНІТРА: «Засмучений не результатами, а станом Підручного»
biathlon.com.ua. Юрай Санітра

Старший тренер чоловічої збірної України Юрай Санітра прокоментував виступ своїх підопічних в персьюті на чемпіонаті світу-2020 в італійському Антхольці.

– Юрай, сьогодні гонка для наших біатлоністів склалася не дуже добре. У чому, на вашу думку, причина?
– Сьогодні дійсно все склалося не так, як ми розраховували. У минулому році в цій дисципліні у нас був чемпіон світу, але в сьогоднішній гонці, мені здається, нам не вистачало концентрації на стрільбищі. Та більше я засмучений не результатами, а станом Підручного. Уже на його обличчі на другому рубежі я зрозумів, що там, на трасі, щось пішло не так. Знову повернулися проблеми зі спиною, які нам належить вирішувати. Діма дуже потрібен команді в двох естафетах, тому він точно пропустить індивідуальну гонку.
 
– Проблеми зі спиною у Підручного вже стають хронічними. Як ви боретеся з ними по ходу сезону?
– Працюють всі - лікарі, масажисти... У нього ці проблеми починають виникати при збільшенні навантаження. Вперше в цьому сезоні це сталося в Естерсунді, потім повторилося в персьюті в Рупольдингу. До і після цього ніяких проблем не було: всі тренування і гонки Діма відпрацював в повну силу. А вчора на останньому колі спринту вже відчувалося, що Підручний відчуває себе не на сто відсотків.
 
Зараз у нас є чотири дні до одиночного міксту, і треба буде уважніше зайнятися цією проблемою. Тому що ця гонка - наш найреальніший шанс боротися за медаль, з огляду на силу суперників. Тому я буду розмовляти і з тренерами жіночої команди, щоб подумали, як правильніше підвести її до цієї естафеті, яку Настя може пробігти дуже добре. Ну, а ми спробуємо підготувати Підручного, щоб до гонки він був готовий ідеально. Я впевнений, що лікар і масажист, зроблять все, щоб Діма був готовий до старту.
 
– У Артема Прими стабільні результати на рівні 24-25 місця. Цього вистачить для мас-старту?
– Якби це було два результати в двадцятці, то вистачило б. А зараз ще потрібно 4-5 очок в індивідуальній гонці, щоб потрапити в мас-старт. За швидкістю Артем сьогодні виглядав добре: лідеру за швидкістю програв 1:19. Сергій Семенов пробіг приблизно на такому ж рівні. Що стосується Дудченка, то сьогодні я давав йому установку провести гонку в тренувальному режимі. Далі будемо вирішувати, який склад поставимо на індивідуальну гонку. Прима, Ткаленко і Семенов побіжать точно, а четвертого виберемо між Дудченком та Цимбалом.

Біатлонний сезон-2019/20: розклад, анонси, трансляції, результати

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Василий Будник
Нельзя делать ставку на одного спортсмена.