Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 17 лютого 2020, 10:09
20127
4

Топ-8 реваншів у суперважкій вазі за останні 10 років

Сергій Лебедєв згадав головні реванші в суперважкій вазі за останнє десятиліття

| Оновлено 17 лютого 2020, 10:09
20127
4
Топ-8 реваншів у суперважкій вазі за останні 10 років
Boxing Scene. Деонтей Вайлдер і Тайсон Ф'юрі

22 лютого в Лас-Вегасі відбудеться один з найбільш очікуваних у світі боксу поєдинків за останній рік. Деонтей Вайлдер поставив на кін свій титул WBC у суперважкій вазі, щоб провести реванш із іншим непереможеним гігантом, Тайсоном Ф'юрі.

Це той випадок, коли реванш вкрай необхідний, оскільки перший поєдинок залишив купу запитань, включаючи нічийний результат. Ймовірно, це найбільш інтригуючий реванш в «королівському» дивізіоні за останні десять років, але давайте все ж подивимося, які ще цікаві поєдинки відбулися в хевівейті за минуле десятиріччя.

Володимир Кличко vs Семюел Пітер

У вересні 2010 року в німецькому Франкфурті кумир місцевої публіки Володимир Кличко захищав свої пояси IBF, WBO і IBO проти екс-чемпіона WBC Семюела Пітера, якого з трону скинув старший брат Володимира — Віталій.

Очевидно, що Пітер вже пройшов свій пік, а Кличко в той час був домінантом, тому нігерієць прогнозовано став жертвою «Доктора Сталевого молота» - нокаут у 10-му раунді. Але за п'ять років до цього все було інакше.

Кличко вибирався з ями, в той час як Пітер був непереможеним і виглядав страшним панчером, тому був фаворитом. Але Кличко, переживши за бій три нокдауни, все ж зумів перебоксувати Пітера.

Володимир Кличко vs Тоні Томпсон

У липні 2008 року Тоні Томпсон відправився до Німеччини, щоб дати бій тодішньому лідеру дивізіону Володимиру Кличку, але все ж програти нокаутом в 11-му раунді.

Через чотири роки Томпсон зробив другу спробу відібрати в українця чемпіонські пояси, відправившись до Швейцарії. Однак на цей раз конкурентного бою не вийшло. Постарілий «Тигр» у 5-му раунді був відправлений в нокдаун, а в наступній трихвилинці Кличко фінішував його, таким чином, захистивши свої пояси WBA (Super), IBF, WBO і IBO.

Тайсон Ф’юрі vs Дерек Чісора

У 2011 році двоє суперважковаговиків з однаковими рекордами 14-0 проводили британське дербі. Незважаючи на статус фаворита, Чісора програв Ф'юрі одноголосним рішенням суддів.

Реванш відбувся в листопаді 2014 року. Якщо перший бій був більш-менш конкурентним, то тут Ф'юрі вже домінував. Він з дистанції перебивав суперника, поки кут того не викинув білий прапор після 10-го раунду. Перемога принесла Тайсону, крім поясів чемпіона Європи і Великобританії, статус обов'язкового претендента на пояс чемпіона світу за версією WBO, яким тоді володів Володимир Кличко.

Деонтей Вайлдер vs Бермейн Стіверн

На початку 2015 Деонтей Вайлдер - боксер з ідеальним рекордом 32-0, 32 КО - проводив свій перший бій за титул чемпіона світу. Опозицію йому склав володар поясу WBC Стіверн, який став першою і поки єдиною людиною, яка вистояла проти Вайлдера всю дистанцію. Деонтей, хоч і не зумів закінчити бій нокаутом, але все ж вкрай впевнено виграв за очками і завоював чемпіонський титул.

Вайлдер п'ять разів захистив титул, перш ніж в листопаді 2017-го ще раз зустрітися зі Стіверном, що володів статусом обов'язкового претендента. «Бронзовий бомбардувальник» просто змів гаїтянця. Стіверн тричі побував на підлозі перед тим, як рефері зафіксував його фіаско в першому раунді.

Тоні Белью vs Девід Хей

У березні 2017 року колишній напівважковаговик Белью забрався в хевівейт, щоб кинути рукавичку екс-чемпіону світу в першій важкій і суперважкій категоріях Хею. Фаворит Хей добре виглядав, перш ніж у 6-му раунді пошкодив ахіллове сухожилля і в підсумку в 11-му раунді був зупинений. Белью створив сенсацію, але він побив кульгавого суперника, тому реванш був неминучим.

Через 14 місяців Белью не залишив ніяких питань, завершивши кар'єру «Хеймейкера». Він чесно переміг Хея, якого забив до втручання рефері в 5-му раунді, попередньо тричі відправивши в нокдаун.

Ділліан Вайт vs Дерек Чісора

У грудні 2018 року Вайт і Чісора видали трилер. Перед 11-м раундом більш активний Дерек лідирував на картках двох суддів, але в цьому злощасному для нього раунді він нарвався на жорсткий лівий хук, після якого ще довго не міг піднятися на ноги.

За два роки до цього Чісора і Вайт видали рубку на радість глядачам. Та сутичка пройшла всі 12 раундів і завершилася перемогою Вайта роздільним суддівським рішенням.

Деонтей Вайлдер vs Луїс Ортіс

У березні 2018 року Ортіс добре проявив себе в бою проти чемпіона WBC Вайлдера. У 10-му раунді виснажений претендент був нокаутований, але сильний виступ кубинця і те, що в 7-му раунді він похитнув Вайлдера, дали йому можливість реваншуватися в листопаді наступного року.

Ортіс перебоксував пасивного чемпіона в першій половині бою. Але в кінцівці 7-го раунду Вайлдер ударом справа відправляє Ортіса в найжорстокіший нокаут. На момент зупинки Ортіс лідирував на картках із солідним відривом: 58-56, 59-55, 59-55.

Ентоні Джошуа vs Енді Руїс-молодший

У перший день літа минулого року Руїс ошелешив світ боксу, коли на «Madison Square Garden» нокаутував у 7-му раунді володаря поясів WBA (Super), IBF, WBO і IBO Джошуа. Одна з найгучніших сенсацій в історії суперважкої ваги привела до негайного реваншу, який відбувся у грудні в Саудівській Аравії.

Вже не такий мотивований і підготовлений Руїс з ще більшою зайвою вагою став легкою жертвою для Ей Джея. Джошуа, нехай дуже нудно і без ризику, але все ж реваншувався за очками, повернувши свої титули

Оцініть матеріал
(93)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Дерев’янченко повертається. Суперник – середняк, але це те, що треба Сергію
Бокс | 19 квітня 2024, 12:36 2
Дерев’янченко повертається. Суперник – середняк, але це те, що треба Сергію

Можливо, один з останніх поєдинків українця в профі

Костюк обіграла 3-тю ракетку світу і вийшла до півфіналу в Штутгарті
Теніс | 19 квітня 2024, 23:34 38
Костюк обіграла 3-тю ракетку світу і вийшла до півфіналу в Штутгарті

Марта здобула найбільш високорейтингову перемогу в кар'єрі, здолавши Коко Гофф

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vizuals
Топ-реванш був би, якщо б один маменькін синок на ім'я Лена Льюіс не обгадився б і вийшов б проти Віталія