Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Міжнародні турніри
| Оновлено 06 липня 2021, 22:24
5722
6

Нідерланди – Україна. Прогноз та анонс на матч Олімпійської кваліфікації

Команди розіграють третє місце на турнірі

| Оновлено 06 липня 2021, 22:24
5722
6
Нідерланди – Україна. Прогноз та анонс на матч Олімпійської кваліфікації
shaiba.kz. Роман Благой

Поєдинок Нідерланди - Україна відбудеться у неділю, 9 лютого, в Нур-Султані. Початок поєдинку о 09.00 за київським часом. У прямому ефірі матч покаже телеканал «Хsport».

Після двох поразок від збірних Казахстану і Польщі збірна України спробує завоювати свою першу і єдину перемогу на Олімпійському кваліфікаційному турнірі в матчі з Нідерландами. Можливий успіх принесе нашій збірній третє підсумкове місце в групі і дозволить хоч трохи поліпшити доволі невдалий турнір.

Збірна Нідерландів виступає в Нур-Султані не краще за нас. За підсумками двох зустрічей в пасиві голландців суха поразка від поляків - 0:8 і розгром від збірної Казахстану - 1:7. Звертає на себе увагу різниця в кількості кидків по воротах суперників в матчах голландських хокеїстів. За перші дві гри «помаранчеві» завдали по воротах опонентів 16 кидків (6 в матчі з Польщею і ще 10 в грі з Казахстаном), а по своїх володіннях дозволили зробити цілих 108 кидків (51 від поляків та 57 від казахів).

З двадцяти трьох гравців ростера голландської збірної, двадцять два представляють місцеві клуби. Найбільше представництво мають гранди місцевого хокею - «Тілбург» (вісім гравців) і «Херенвен» (шість хокеїстів). Єдиним легіонером у складі голландців є молодий та талановитий Ернесто Клем, який виступає в молодіжній команді берлінського «Айсбарена».

Для збірної Нідерландів нинішній турнір буде вже другим в кваліфікації на Олімпійські ігри 2022 року. В середині минулого грудня у іспанській Барселоні голландці виступали в чвертьфінальному раунді кваліфікації. Суперники українських хокеїстів по черзі обіграли збірні Мексики - 17:1 і Тайваню - 14:1. Вирішальний поєдинок проти іспанців через погану якість льоду на арені було перенесено аж на 8 січня нинішнього року. Збірна Нідерландів взяла верх в цьому матчі - 5:3 і вийшла в півфінальний раунд Олімпійської кваліфікації.

Незважаючи на низький статус збірної Нідерландів в світовому хокеї, команда один раз в історії брала участь в Олімпійських іграх. Відбулося це в 1980 році в американському Лейк-Плесіді. Більш того, голландці змогли на турнірі обіграти збірну Польщі - 5:3 і зіграти внічию зі збірною Японії - 3:3. Такі результати дозволили голландцям посісти підсумкове дев'яте місце з дванадцяти команд, що стало грандіозним успіхом в історії нідерландського хокею.

Звісно, обігравати поляків та, особливо, казахів українським хокеїстам зараз дуже складно. Але можлива поразка в матчі проти суперника, який виступає в четвертому за силою дивізіоні світового хокею, стане повним фіаско для нашої збірної. В офіційних поєдинках Чемпіонатів світу у різних дивізіонах команди провели між собою п'ять зустрічей і в усіх перемогу святкували наші хокеїсти (в рамках Олімпійських кваліфікацій команди між собою не зустрічалися). Будемо сподіватися, що збірна України продовжить свою переможну серію в матчах проти нідерландців.

9 лютого

Нідерланди – Україна

Казахстан – Польща

Прогноз Sport.ua: перемога збірної України.

Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Тренер збірної України: «Нам треба втриматись у Дивізіоні 1A»
Хокей | 04 травня 2024, 16:13 2
Тренер збірної України: «Нам треба втриматись у Дивізіоні 1A»

Шафаренко оцінив успіх національної команди

ЧС з хокею. Календар збірної України
Хокей | 04 травня 2024, 09:00 7
ЧС з хокею. Календар збірної України

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Виктор Андрущик
А тренеры у нас есть? Отсюда и результат!
common_sense
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
4ever
Ну 3:1 или 3:2 поражение будет
AЛВ
Соромно за український хокей.!!! Олігархи не хочуть вкладати кошти в український хокей.!!!
Андрей Деко
Реально совершенно наплевать! Не понимаю, зачем тратить гос средства на виды спорта в которых у нас полный ноль!?
Limb-Ur
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил