Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Міжнародні турніри
| Оновлено 28 серпня 2020, 21:55
15276
12

Україна – Іспанія. Прогноз і анонс на матч еліт-раунду кваліфікації ЧС-2020

Нам потрібен подвиг на сербському паркеті

| Оновлено 28 серпня 2020, 21:55
15276
12
Україна – Іспанія. Прогноз і анонс на матч еліт-раунду кваліфікації ЧС-2020
АФУ. Україна - Іспанія (2017-й рік)

Збірна України невдало стартувала в елітному раунді кваліфікації на чемпіонат світу, програвши Сербії з рахунком 2:5. У настільки короткочасних турнірах кожна осічка загрожує невиправними наслідками, а коли мова йде про прямого конкурента - і поготів. Звичайно, можна говорити про везіння, яке супроводжувало господарів майданчика, і відповідно нефарт підопічних Олександра Косенка. У наші ворота в суботу залітало майже все, в той час як ударам українців не вистачало влучності. Але результат, як то кажуть, на табло.

Тепер «синьо-жовтим» потрібно зробити, по суті, футзальний подвиг: обіграти збірну Іспанії. Чому саме так? Справа навіть не в тому, що нам будуть протистояти семиразові чемпіони Європи і одна з кращих команд світу. Справа в тому, що збірна України ще жодного разу в історії не обігравала «Фурію Роху» (команди провели шістнадцять очних поєдинків). Більш того, українці тільки один раз зуміли не програти титулованим іспанцям. Сталося це в товариському поєдинку, який в 2017-му приймав київський Палац спорту. Тоді суперники провели дві зустрічі, і перша з них завершилася з рахунком 1:1 (у другому матчі Іспанія перемогла - 4:2).

Остання дуель України та Іспанії відбулася два роки тому. У лютому 2018-го іспанці з мінімальним рахунком обіграли «синьо-жовтих» у чвертьфіналі чемпіонату Європи. До слова, в фіналі останньої континентальної першості «Фурія Роха» програла команді Португалії (доля титулу вирішилася в додатковий час). Згадаймо і перше наше «побачення» з грізним суперником. В рамках групового етапу ЧС-1996 українці програли Іспанії з рахунком 1:4, а єдиний гол «синьо-жовтих» забив нинішній наставник збірної України Олександр Косенко. Саме на тому Євро «Фурія Роха» вперше стала кращою командою континенту.

Нещодавно збірна Іспанії пережила зміну поколінь і вже встигла награти кістяк, який здатний боротися за нові звершення. З нинішнього складу іспанців семеро гравців брали участь в Євро-2018. У поточному елітному раунді «Фурія Роха» стартувала з перемоги над збірною Франції з рахунком 3:1. «Трикольорові» до перерви зуміли зберегти інтригу (перший тайм завершився нульовою нічиєю), але в другій половині зустрічі іспанці довели свою перевагу.

Турнірна таблиця нашої групи після першого туру має наступний вигляд:

Що ж, завдання у збірної України, безперечно, надскладне. Але в неділю на майданчику сербського «Спортхоллу» може статися сенсація. У це потрібно вірити, іншого виходу у нас не залишається.

2 лютого, неділя

Україна — Іспанія
Ніш (Сербія). «Спортхолл». 21:30
ТБ-трансляція на телеканалі «XSPORT»
УКРАЇНА – ІСПАНІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітри: Кастілью, Сантуш, Коелью (всі - Португалія)
Прогноз Sport.ua — 4:2
Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
TimurKhAI
Трезвый разум подсказывает, что ловить нам нечего. Но душа болельщика всё равно до последнего будет верить в красивую сказочную фантастику.
Так что придержим все матюки до окончания игры. Удачи, пацаны!
Bohdan
Хоча Сербам повезло (нам залетіло декілька випадкових м'ячів), треба признати, що збірна України виглядала слабо.
kvlad200760
Цікаво що жає підстави спорт.уа давати такий позитивний прогноз?
pe4onyi
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Андрей Деко
Если играть не умеют и не попадают по воротам, то каким боком к этому везение!?
Владимир Копяк
Блажен кто верует....Но это не к сегодняшнему матчу, увы...
Андрей Саламаха
Для порівняння подивився матч Сербія - Франція. По всім компонентам наша збірна програє. У нас тактична підготовка"зеро", фізична підготовка - "зеро". Поваги до глядачів - відсутня, як й самоповага. Питання риторичне - навіщо тренери? Хай грают самі по собі та самі для себе.
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
west-ukr5555
И это прогноз Spotr.ua? Да уж, пора этот "ресурс" игнорить.
Санс сация Исаченко
1-5
Андрей Саламаха
Треба збирати речі. Немає чого тратити гроші платників податків. З такими тренерами та футболістами лише ганьба країні.