Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 09 сiчня 2020, 18:06
55871
10

7 перспективних боксерів, які прийдуть на зміну Джошуа, Ф’юрі і Вайлдеру

Лев Кравців заглядає в майбутнє найважчої вагової категорії у боксі

| Оновлено 09 сiчня 2020, 18:06
55871
10
7 перспективних боксерів, які прийдуть на зміну Джошуа, Ф’юрі і Вайлдеру
Christo Smit Photography. Джеймс Алі Башир і Владислав Сіренко

Суперважка вага – це давно не брати Клички. І вже не лише Ф’юрі, Джошуа і Вайлдер. Крім того, що в королівському дивізіоні зараз сила-силенна досвідчених боксерів, які підбираються до головної трійки і регулярно намагаються створити їм проблеми, досить і крутої молоді, яка через декілька років буде цілком конкурентоздатною.

Розповідаємо про найяскравіших суперваговиків віком до тридцяти років.

Ефе АДЖАГБА

Вік: 25 років
Громадянство: Нігерія
Рекорд: 12-0, 10 КО

Не завжди класний аматор - такий же професіонал, як і навпаки. У нігерійця не так багато досягнень у боксі з іншими рукавичками і майками на торсі. Він брав участь в Олімпійських іграх 2016 року, вигравав Африканські ігри 2015 року і брав бронзу на Іграх Співдружності 2014 року. На цьому все.

Але ось чим відзначився Ефе – так це дуже потужним ударом. Причому, що в любителях, що в професіоналах. По-перше, рекорд говорить сам за себе. По-друге, він зустрічається з цілком непоганими боксерами.

У 2019 році Аджагба провів чотири поєдинки - три виграв достроково. Досвідчений Амір Мансур відмовився виходити на бій з гігантом (майже два метри зросту) вже після другого раунду, а інший ветеран, Яго Кіладзе, перевірив тримання проспекта, але потім все одно відправився в нокаут.

Даніель ДЮБУА

Вік: 22 роки
Громадянство: Великобританія
Рекорд: 13-0, 12 КО

Мабуть, найбільш розкручений боксер з усього списку. На Даніеля сподівалися на батьківщині - усі хотіли, щоб хлопець відправився на Олімпіаду в Токіо і взяв там золото, але Дюбуа здивував і перейшов у супертяжі. Британець вирішив, що чекати чотири роки він не зможе, що набереться досвіду в професіоналах швидше і до 2020 року планував стати чемпіоном світу.

Поки все йде за планом. Він інтернаціональний чемпіон за версією WBO, а також має ще декілька другорядних титулів. Зріст і розмах рук ідеальні для супертяжа, як і вік. Якщо представники хевівейту виходять на свій пік до тридцяти років, то страшно уявити, який це буде монстр, коли набереться досвіду за вісім років.

Дюбуа дуже грамотно ведуть, при цьому він намагається робити шоу, вирубаючи суперників. До речі, опоненти теж не невідомі. Кевін Джонсон і Разван Кожану - боксери для перевірки перспективної молоді – відчули на собі силу ударів Дюбуа.

Владислав СІРЕНКО

Вік: 24 роки
Громадянство: Україна
Рекорд: 13-0, 12 КО

Українець Сіренко повільно наближається до серйозніших поєдинків. На даний момент він є чемпіоном за версією WBF International і чемпіоном за версією EBP. Тренується під керівництвом Джеймса Алі Башира, який прогнозує українцеві велике майбутнє.

Влад менше типових супертяжів - його зріст 192 сантиметри, але потужності це не забирає. Сіренко має природжений важкий удар, під яким би кутом той не вилітав. У останньому поєдинку ми змогли в цьому переконатися ще раз. Українець зустрівся з Іваном Ді Берардіно, і хотів провести більше раундів.

Але суперник почав агресивно, порушував правила, і Влад вирішив не ризикувати, щоб випадково не травмуватися. Просто забив опонента до дострокової поразки, захистивши свої пояси.

Олександр ЗАХОЖИЙ

Вік: 26 років
Громадянство: Україна
Рекорд: 13-0, 10 КО

Захожий починав кар'єру в єдиноборствах не з боксу, але це не завадило йому без любительської кар'єри відразу спробувати себе в поєдинках без шоломів. Поки виходить відмінно. Олександр має величезний зріст – 207 сантиметрів, довгі руки і все більше набирається досвіду.

Окрім постійних спарингів з топовими супертяжами, українець нещодавно зустрічався з Кевіном Джонсоном. Американець - дивовижний боксер. Завдяки своїй техніці він програвав достроково всього три рази з шістнадцяти: Мартіну Баколі (технічним нокаутом), Петару Мілашу (технічним нокаутом) і Ентоні Джошуа (технічним нокаутом).

Ані Дюбуа, ані Пулєв, ані Віталій Кличко, ані Захожий вкласти його не змогли. Але Олександр перевірку пройшов, вигравши за очками.

Тоні ЙОКА

Вік: 27 років
Громадянство: Франція
Рекорд: 7-0, 6 КО

Чемпіон світу 2015 року і олімпійський чемпіон 2016 року Йока увірвався в суперважкий професійний бокс, як одна з головних надій. Коли б не допінговий скандал, можна було б сказати, що Тоні скоро перейде на новий рівень кар'єри, але в таборі француза поки панує безлад.

Він поміняв промоутера, заявив, що не хоче битися з ким попало і з наступного року набиратиме оберти. Схоже, слова із справою не розходяться. Девід Аллен був переможений технічним нокаутом, Олександр Дімітренко – теж.

Іван ДИЧКО

Вік: 29 років
Громадянство: Казахстан
Рекорд: 9-0, 9 КО

Стовідсоткові нокаутери – це завжди цікаво. Ще цікавіше, коли у них велике аматорське минуле: бронза Олімпіади-2012 і 2016, чемпіон Азії-2013 і Азіатських ігор-2014. Дичко був хорошим там, і тут не планує зменшувати обертів.

Особливо цікаво, коли стовідсотковий нокаутер із класною аматорською школою приходить в професіонали з якоюсь метою, окрім як стати чемпіоном. Іван, наприклад, прийшов, щоб поквитатися з Ентоні Джошуа. У 2012 році на Олімпіаді вони зустрілися в півфіналі, і казах програв.

Можливо, вже найближчого року два ці хлопці знову зустрінуться, але вже без шоломів. Дичко робить для цього все.

Філіп ХРГОВИЧ

Вік: 27 років
Громадянство: Хорватія
Рекорд: 10-0, 8 КО

В аматорах хорват ставав чемпіоном Європи в 2015 році і від'їжджав з бронзою Олімпіади в 2016 році. У професіоналах вже теж має пояс – WBC Silver. Але це точно не межа.

Хргович у перших десяти поєдинках встиг вмістити перемоги над Аміром Мансуром (нокаутом), Кевіном Джонсоном (одноголосним рішенням суддів) і Еріком Моліною (нокаутом). Третій сприймався багатьма, як відмінна перевірка для хорвата, а вийшло типове побиття в стилі Філіпа. За три раунди він просто роздавив досвідченого суперника.

Хргович – лісоруб з божевільним стилем і важелезними кулаками. Такий стиль подобається фанатам і немає сумнівів, що на цього хлопця чекає яскраве майбутнє.

Оцініть матеріал
(292)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Гравці ще одного клубу УПЛ отримали бронювання від мобілізації. Ліга також
Футбол | 10 травня 2024, 20:43 12
Гравці ще одного клубу УПЛ отримали бронювання від мобілізації. Ліга також

УПЛ та «Зоря» визнані критично важливими для економіки України

Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос
Бокс | 10 травня 2024, 08:47 1
Де дивитись онлайн бій Василь Ломаченко – Джордж Камбосос

12 травня в австралійському Перті пройде поєдинок за титули IBF та IBO

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Футбол в квадрате
Да хэвивейт оживает и набирает оборотов... Надо Усику успеть собрать пояса, пока эти монстры не добрались до вершин! А потом передаст эстафету Владу и теске своему
Comrade Me
Из этого списка пока самый раскрученный Дюбуа.
Видел какой-то его бой, хорош паренек.
Kyrylo Bondarenko
Долго Йока ведут.Олимпийский чемпион,почти 4 года прошло,а всего 7 поединков.
Льюис,Кличко,Джошуа,уже в элите были к тому времени,даже Поветкин уже был в элите за такое время.
Я про Олимпийских чемпионов по крайней мере говорю
K_Sarioglo@i.ua
1.Йока
2.Дюбуа
3.Хргович
4.Аджагба
5.Захожий
6. Дычко
7.Сиренко
Я б пока так их шансы на титул расценил.
Ace Ventura
Сиренко топ! Всех в первом раунде рубит! И может в технике прогрессировать! Роботу ног нужно тренировать. А удар у него - мощь! Тактики нужно ведения боя еще изучать. Сунь Цзы - Искусство войны прочитать несколько раз и понять принципы философии боя! Сиренко реально может стать абсолютом в супертяжах! Он там всех реально может убить! Данные есть у него для этого все! В кучу ему нужны знания и техники разные изучать, чтобы расширять арсенал! И ему не будет равных!
gorila
Сиренко с ростом 192 см ничего не светит.