Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 26 грудня 2019, 16:05
12500
4

Топ-5 найбільш високооплачуваних боїв Флойда Мейвезера

Американець за 10 років заробив 915 мільйонів доларів

| Оновлено 26 грудня 2019, 16:05
12500
4
Топ-5 найбільш високооплачуваних боїв Флойда Мейвезера
Boxing Scene. Флойд Мейвезер

Колишній чемпіон світу в п'яти вагових категоріях Флойд Мейвезер-молодший став найбільш високооплачуваним спортсменом десятиліття. Він випередив в списку найбагатших Ліонеля Мессі і Кріштіану Роналду.

Нещодавно Мейвезер заявив, що в черговий раз відновлює боксерську кар'єру. Флойд оголосив, що повернеться на ринг у 2020 році і за чутками, він проведе два поєдинки: один проти боксера, інший - проти зірки UFC.

Можливо, Мейвезер проведе реванш з Менні Пакьяо і відбоксує з чемпіоном UFC у легкій вазі Хабібом Нурмагомедовим, тим більше, ходять такі розмови. Хоча достеменно нічого не відомо, але можна не сумніватися, що це будуть дуже грошові бої. Адже ніхто всерйоз не думає, що Мейвезер повертається ще з якоїсь причини, крім як заради грошей? Він давно не соромиться говорити, що виключно гроші є для нього головним мотиватором в спорті, тому прізвисько «Красунчик» він змінив на «Money».

Мейвезер як ніхто інший зі своїх колег вміє заробляти. Останній рейтинг Forbes, який назвав найбільш високооплачуваних спортсменів десятиліття, це підтвердив. Згадаймо топ-5 найбільш високооплачуваних поєдинків за участю Мейвезера.

1. vs Менні Пакьяо

2 травня 2015 року Мейвезер і Пакьяо після декількох років «маринування», нарешті, вийшли на ринг один проти одного. Битву пафосно назвали «Боєм століття», але насправді любителі боксу отримали 36-хвилинне видовище, яке розчарувало і в якому Флойд впевнено переміг за очками.

Але імена зробили свою справу. Бій став найбільш касовим в історії єдиноборств і до цього часу залишається таким. Він зібрав 4,6 млн pay-per-view ($ 400 млн доходів) і приніс Флойду близько $250 млн.

2. vs Конор МакГрегор

У вересні 2015 року Мейвезер переміг Андре Берто і вдруге в кар'єрі «повісив рукавички». Однак він знову повернувся і змусив його це зробити на той момент чемпіон UFC у легкій вазі і найбільша зірка ММА Конор МакГрегор.

Дуже багато хто не вірив, що такий бій відбудеться навіть тоді, коли про нього офіційно оголосили. Але це сталося. 26 серпня 2017 року Мейвезер очікувано декласував ірландця, зупинивши його в 10-му раунді.

«Грошовий бій», як його охрестили організатори, дійсно став таким - 4,3 млн pay-per-view ($ 370 млн доходів). Гарантований гонорар Мейвезера за бій склав $ 100 млн, за повідомленнями, всього він заробив божевільні $275 млн.

3. vs Сауль Альварес

14 вересня 2013 року Мейвезер проводив об'єднавчий поєдинок в першій середній вазі з ще «зеленим» Саулем Альваресом. 22-річний мексиканець був занадто недосвідченим для такого «монстра» як Мейвезер, тому впродовж 12 раундів у нього нічого не виходило.

Бій на той момент став другим в історії боксу з продажу платних трансляцій - 2,2 млн. А ось по доходах з PPV бій Мейвезер vs «Канело» побив рекорд - $150 млн. Гарантований гонорар Мейвезера склав рекордні $41,5 млн, плюс зверху він ще отримав близько $30 млн.

4. vs Оскар Де Ла Хойя

5 травня 2007 року відбулася свого роду передача естафети. Здобувши перемогу роздільним рішенням, Мейвезер змінив Де Ла Хойю на посаді найбільш високооплачуваного боксера в світі.

Поєдинок встановив протримався 10 років рекорд - 2,4 млн PPV ($136 млн доходів). Це було в останнє, коли Мейвезер отримував менше, ніж його суперник. Флойд заробив $25 млн, а ось Оскару дісталося $52 млн - найбільший чек для боксера. Попереднє досягнення належало Евандеру Холіфілду за реванш з Майком Тайсоном - $35 млн.

5. vs Мігель Котто

Рівно через 5 років після перемоги над Де Ла Хойєю Мейвезер вдруге в кар'єрі піднявся в першу середню вагу, щоб взяти титул WBA з рук Мігеля Котто в цікавій 12-раундовій сутичці.

Бій згенерував 1,5 млн PPV ($94 млн доходів), а особисто Флойду дісталося $45 млн.

Всього в кар'єрі Мейвезера було 12 поєдинків з проданими pay-per-view від 900 тисяч (у Майка Тайсона таких боїв тільки 8), з 2007 року тільки бій з Берто не дотягнув до цієї позначки. До слова, той бій став останнім в контракті Флойда з Showtime, це співпраця принесла боксеру за два з половиною роки $450 млн. Він брав участь у всіх чотирьох поєдинках в боксі, які зібрали більше 2 млн pay-per-view, і хтозна, можливо, через рік таких мегафайтів в його резюме буде шість.

Сергій ЛЕБЕДЄВ

Оцініть матеріал
(34)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ЧС з хокею. Календар збірної України
Хокей | 25 квітня 2024, 10:00 6
ЧС з хокею. Календар збірної України

Чергова спроба збірної України повернутися до другого дивізіону

Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини
Футбол | 25 квітня 2024, 11:05 14
Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини

Анчелотті планує випустити Кепу і Куртуа у старті найближчим часом

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Brian
Да уж....перебил всех лучших боксёров своего времени. Красавчик!!!
sergeua
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Saar
Мейвезер -кращий! Його захисна контратакувальна техніка- енциклопедія боксу! Хоча, в юні роки, він боксував в атакувальному стилі.
icebeer
Ссыкливо Ортиса рубанул этот гадёныш майвейзер,иначе пал бы.