Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
| Оновлено 25 грудня 2019, 13:51
9455
19

ВІДЕО. Скандал! Хокейний тренер взяв участь в бійці дітей в Одесі

Криворізький тренер Сергій Брага, можливо, застосував надмірну силу

| Оновлено 25 грудня 2019, 13:51
9455
19
ВІДЕО. Скандал! Хокейний тренер взяв участь в бійці дітей в Одесі
Facebook
Надзвичайний випадок стався в Одесі. Після хокейного поєдинку одеських «Морських вовків», хлопців 2008 року народження, з однолітками з «Кривбасу» (5:10) між хокеїстами зав'язалася невелика бійка.
 
У дитячі розборки втрутився тренер криворізької команди Сергій Брага. Спеціаліст взяв активну участь в бійці, і від нього дісталося кільком хокеїстам «Морських вовків». Більше за всіх постраждав голкіпер одеситів Ілля Бобров. На відео видно, як 11-річного хокеїста тренер вклав на лід сильним поштовхом. В одеських ЗМІ повідомляється, що воротар пройшов томографію, у нього пошкоджені м'які тканини голови, і є підозра на струс мозку.
 
Одеський клуб направив скаргу в Українську молодіжну хокейну лігу. Представники одеської команди написали заяву в поліцію. Батько одного з хокеїстів одеської команди Сергій Суворов написав в соцмережі Facebook: «Кричущий випадок стався після матчу УМХЛ «Морські вовки» - «Кривбас» 15.12.19 в Одесі. Тренер команди «Кривбас» замість того, щоб розбороняти бійку, став бити малих команди суперника. В результаті дій тренера є травмовані діти, які зараз знаходяться на лікуванні».
 
Свій коментар залишив тренер КДЮСШ «Авангард» Олександр Селютін, який вважає дії Сергія Браги обгрунтованими:
 
«Автор поста навіть не розуміє, як потрібно розбороняти дітей-забіяк на хокейному майданчику. Напевно, в його розумінні потрібно було два рази голосно сказати: Діти, зупиніться та припиніть хуліганити!? В припинення бійки завдання – захистити найбільш вразливого і усунути агресора, в даному випадку воротаря команди Одеси, який б'є гравця спочатку ключкою в область шиї, а потім блокером. Батькам воротаря потрібно знати Правила гри в хокей і розуміти, що удар блокером визнаний найнебезпечнішим з ударів і карається максимальним штрафом, як і удар ногою, і про це постійно нагадувати своїй дитині. Саме тому воротарі не беруть участі в бійках, і тільки знанням цих особливостей викликана така реакція тренера «Кривбасу», щоб не допустити більш серйозних наслідків для менш захищених дітей.
 
Друге – урон, нанесений воротареві тренером. Захисне екіпірування воротаря найпотужніше і розраховане на те, що біля воріт йому дістанеться більше всіх. Його будуть збивати з ніг, в нього будуть врізатися гравці ковзанами вперед, бити ключками, добиваючи шайбу в ворота та інше. Що ми бачимо на відео? Воротар в масці, в повній екіпіровці падає на спину. І тут же піднімається без короткої втрати свідомості. Про забиття яких м'яких тканин голови йдеться? Кидок шайби в маску завдає більше шкоди і викликає мікрострус мозку, чому арбітри і зупиняють гру після попадання шайби в шолом воротареві. І третє, щось часто видні такі інциденти за участю одеських юних хокеїстів, може, все-таки, справа в системному хокейному вихованні».
 
Дивіться відео. Як ви вважаєте, яка зі сторін права? Чи було застосування надмірної сили тренером криворізької команди?
 

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 19
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
jwls1914
А если посмотреть видео без прочтения статьи? А то в тексте все выглядит так, будто взрослый мужик выбежал на лед и начал бить детей. А на видео видно, что мужик просто оттолкнул пару мальков, которые дубасили его подопечных... возможно, он был не прав в этой ситуации и действовал на эмоциях. Но утверждать, что он кого-то там избивал - это бред
MaxUa
"Как вы считаете, какая из сторон права? Было ли применение чрезмерной силы тренером криворожской команды?"
На этот вопрос квалифицированно ответить сможет только специалист.
Обыватель не знает в точности правил и нюансов игры.
Обыватель не знает, как именно нужно действовать в типичных ситуациях.
Обыватель не знает, что точно означает термин "чрезмерная сила".
Все это означает, что обыватель будет городить эмоциональную отсебятину на которую вообще нет смысла обращать внимания.
По видео, кстати, нельзя сказать, что "тренер принял участие в драке".
Принять участие в драке - это значит драться, т.е. обмениваться ударами руками и ногами, реже - производить захваты, заломы, удушающие приемы и т.д. Тренер же подъехал и методично уложил несколько ребят на лед. Почему именно этих - непонятно. Были ли им нанесены какие-то повреждения - неизвестно. Но по его действиям не видно, чтобы он "дрался".
Ruslan
Ну от що за брєдова стаття? Мужик рванув рознімати гівнюків, половину з яких він сам в Одесу привіз та несе за них відповідальність а тут реальність вивернули навиворід. Спорт.уа вже подає новини в кацапському стилі. Подивіться на суддів, як та гнилота спішила зупинити конфлікт. Лише миттєве втручання тренера який викриками та різкими розтягуваннями самих агресивних зупинив в корні бійку, масову бійку. Автор відео хоч дивився?
Ukraine_Kiev_Fan
Шо гоните. Обычная ситуация - положил на лед мальцов, чтобы остыли. В юнешеском хоккее так заканчивают драки
Limb-Ur
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
MaxUa
"В детские разборки вмешался тренер"
"Разборки" - термин из криминальной среды. Дети не являются полноправными участниками общества. Их дееспособность ограничена по закону. До совершеннолетия за детей отвечают взрослые. Вмешательство в драку с целью ее пресечения - нормальная и естественная мера.
AndyDRUID
Тренер просто молодець. Зробив все правильно і професійно. За 5 секунд зупинив масову бійку. Поклав на лід зачинщиків при цьому не завдавши їм шкоди. Більше ніхто до цього не додумався. Йому медаль давати треба!
Comrade Me
Да нормально все сделал тренер, никого не бил, просто раскидал в разные стороны, чтобы успокоились.
Виктор Иванов
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
OLEXANDER
На мою думку тренерів і так мало, тому тренера залишити, а машенького того воротаря дискваліфікувати до кінця сезону, і з батька воротаря штраф за хуліганство сина бахнути і справу на батька віткрити, щоб "менше гвандів"...сина він захищає.Авжеж...тішьки такий дитячий-хокей нам не потрібен.
OLEXANDER
Федерації хокею варто задуматися.Для Одеситів це вже 2га бійка, перша була з Донбасом.... Совпадєніє?Не думаю...
OLEXANDER
всі батьки всіх гравців команди, що притистояла воротарю має на того воротаря(тобто батьки хлопчаків) написати на батька воротаря колективну заяву в поліцію і 15..20судових справ і всі окремо! Щоб папаша-іаротнік і синок-недоумок розуміли по чьом нинчє хокей в Україні...А то умнік-папаша в суд на тренера подав, а батьки інших дітей-хокеїсті мають осторонь дивитися на відео, як їхній горе йолопень-синочок чуть голови не повідсікав польових хокеїстам команди суперниці.
Одні скажуть, що я малюю?Так само як і папаша той за свого синочка! Поговорити по мужицьки і все...так він свого сина не виховає ховеїстом, а звичайним шайном, бабієм і трусом....Цього воротаря ще життя навчить...Особисто я у ньому бачу поганого хокеїста.
А тренер МОЛОДЕЦЬ!
Coffeking
Футбол- дебіли на стадіонах (конкретизую- ті що скачуть напівголі і влаштовують драки на і поза стадіоном). Хокей - дебіли на льоду( ті, що вважають драки частиною хокею).
OLEXANDER
Дитячий хокей і так жевріє в Україні, так деякі умнікі папаши хочуть наказати Тренера?А не подумав той Суворор адескій, що з його сингм і його гнилою борзою командою не захоче грати жодна команда дитяча і гравця молодого просто відрахуєть самі одесити щоб зберегти своє ім'я?Хоча...тут одисити виглядають гнило і жалюгідно...Буду знати, що і діти в одесі такі ж...На відео я побачив невихованих дітей з Одеси.Хтось має іншу думку?.Дайте но мені зсилочку на той допис Суворова...
OLEXANDER
Подобалася мені колись наша збірна зразка 90...98року, були у нас тафгаї...Вся Європа боялася...Силові прийоми знатні були.
DSH88
Вот нехай наши доблестные органы разбираются . Заведи дело видио есть и пусть припояют всем что там по закону положено.
common_sense
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил