Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 25 грудня 2019, 18:04
19832
4

ЛОМАЧЕНКО: «Лопес з точки зору бізнесу — більш вигідна фігура для Top Rank»

Чемпіон світу за трьома версіями в легкій вазі розповів про уніфікацію титулів з Теофімо Лопесом

| Оновлено 25 грудня 2019, 18:04
19832
4
ЛОМАЧЕНКО: «Лопес з точки зору бізнесу — більш вигідна фігура для Top Rank»
Tвіттер Top Rank. Теофімо Лопес і Василь Ломаченко

В інтерв'ю своєму ютуб-каналу Василь Ломаченко поділився думкою про бій Коммі - Лопес, сказав, чому саме з нетерпінням чекає бою з Теофімо Лопесом, а також пояснив, чому американець з точки зору бізнесу більш вигідна фігура для Top Rank.

Що ти побачив в поєдинку Теофімо Лопес - Річард Коммі? Що виніс для себе?
— Чесно кажучи, недостатньо було часу, щоб зрозуміти до кінця. Але за ті два раунди, які я побачив, я зрозумів, що у Лопеса є вади і проблеми в захисті. За перший раунд він встиг дуже багато ударів пропустити від Коммі. Причому, таких, які можна було не пропускати. Він не зміг зібратися і відміряти свою дистанцію, на якій він повинен був знаходитися. Але в другому раунді він якимось дивом потрапив в Коммі і закінчив поєдинок. Думаю, якщо б не цей щасливий удар, можна було б побачити багато цікавого.

Ти передрікав брутальний нокаут Лопеса, але вийшло навпаки. Сам нокаутуючий удар вразив?
— Я в цьому плані не особливо вразливий. Тим більше, якщо це стосується мого майбутнього суперника, поєдинку з яким я сильно бажаю. Я не можу об'єктивно оцінити і сказати, наскільки мене вразив цей нокаут. Він влучив, виграв і завоював титул чемпіона світу. Я розраховував, що переможе Коммі. Але тим краще: поєдинок Ломаченко - Лопес створений, щоб його продати.

Боксер Василь Ломаченко може пропустити лакіпанч?
— Звичайно. Приклад був уже, коли я пропустив удар, знехтував своїм захистом. Я занадто рано повірив у себе, повірив у свою перемогу і знехтував захистом, за що був моментально покараний. (В поєдинку з Хорхе Лінаресом, - Прим. Sport.ua)

Там був зустрічний удар, який летів з одного і з іншого боку, а влучив раніше Лопес. Це був недолік Коммі? Це він винен?
— Знаєте, як кажуть, бої роблять стилі. Тут зіткнулися два панчери. У цьому поєдинку в будь-якому випадку хтось повинен був впасти, а хтось повинен був нокаутувати. Такі поєдинки цікаво дивитися, але ще цікавіше дивитися, коли боксує навчена людина з високим боксерським IQ, технічний, який володіє непоганою силою і міццю, проти панчера. Як на мене, у другому випадку більше варіантів розвитку подій по ходу бою.

— Як глядачі на легендарному «Madison Square Garden» реагували на твого майбутнього суперника — Теофімо Лопеса?
— Вони його вітали. Його знають і вболівали за нього.

На момент бою з Лопесом тобі буде 32 роки, Лопесу - 22. У твоїй кар'єрі була подібна різниця між тобою і суперником?
— Думаю, ні. Але якщо зіставити, то це - цікаво. Мені було 10 років, а він тільки народився, в 20 я виграв Олімпіаду, а він тільки боксував по юнаках. А йому точно 22 роки?

Так.

— Але розмовляє він на все 30-40 років. Впевнено говорить. Він упевнений в собі. Я не дивлюся на вік боксера, я дивлюся на те, що він робить у ринзі, співставляю, які є переваги у нього, які у мене. 10 років різниці? Так, напевно, буде і в бою. Це все одно, що я вчуся в університеті, а він ще в школі.

У вас цікава ситуація: вас обох тренують батьки. Двоє людей з абсолютно різними життєвими психологіями, різними поглядами на життя. Ми від Анатолія Миколайовича Ломаченка останнім часом мало що чуємо, а батько Теофімо не замовкає ні на секунду. І щодо тебе вже висловив багато всякого не надто приємного. Ти реагуєш на це?
— Природно, я це чую і якось на це реагую. Я не можу сказати, що це проходить повз. Як я реагую на це? По-різному. Буває це просто смішно чути. Буває, часом це зачіпає моє самолюбство, а потім ти думаєш: «Стоп. Собаки гавкають, караван іде». І по-третє, цей бій відбудеться, отже вони були на правильному шляху, коли це говорили. Вони хотіли отримати поєдинок, вони його отримали.

Але тепер найважливіше і найголовніше - наші дорослі батьки нас вчили: «Ти повинен нести відповідальність за все, що ти сказав. Ти не можеш просто так щось пообіцяти і це не виконати. Ти обов'язково повинен це виконати». Так ось зараз настане момент істини для них. Я впевнений, що вони навіть про це не думають. Вони не знають цього, вони не надають цьому значення. А мене навпаки це підстьобує, мені дуже цікаво буде з ним боксувати. Прямо величезне бажання є вийти з ним в ринг. Але я не буду я багато про це розповідати і заглиблюватися в це все. Побачимося в квітні.

Можна говорити, що поєдинок Ломаченко — Лопес вже точно відбудеться?

— Цей поєдинок буде, але це не завжди залежить від менеджера, промоутера і одного боксера. Це ще залежить від іншого боксера. Ми не можемо виключати в ході підготовки травму або ще щось. На папері вже є домовленість, що бій відбудеться в квітні. Дату ще поки не визначили. Цей бій буде в квітні 2020 року.

Ти обговорював з батьком де і як будете готуватися до бою?
— Для підготовки у нас вже є налагоджена система, нам просто потрібна дата бою, щоб розуміти, коли вилітати в США.

— Ви з Теофімо Лопесом обидва презентуєте Top Rank. На чиєму боці буде Боб Арум?
— Для Top Rank це — безпрограшний варіант. Перемагаю я - підтверджую звання зірки промоутерської компанії, програю — у них з'являється нова зірка. Мегазірка. З точки зору бізнесу Лопес, напевно, більш вигідна фігура.

Твіттеp Top Rank. Боб Арум і Теофімо Лопес

— Після бою Коммі - Лопес ти вперше назвав імовірним суперником Джервонту Девіса...
— Я назвав його тому що він перейшов в цю вагу. Коли він був в категорії 130, я перейшов в 135. Тому я не міг говорити, що розглядаю бій з Девісом. Це не красиво і не чесно, коли людина, яка боксує на категорію вище, викликає того, хто знаходиться нижче. Це не по-пацанськи (посміхається). Він перейшов в легку вагу, тому ми всі в рівних умовах.

— Тобто, якщо абстрагуватися від поєдинку з Лопесом, Джервонта Девіс — найбільш бажаний для тебе суперник?
— Так і є.

— Перед поїздкою в Нью-Йорк ти відвідав в Токіо Конгрес WBO. Розкажи, як все пройшло?
— Коли я летів до Японії, мені сказали, що вони вибрали мене боксером року в своїй організації, а батька — тренером року. Вони хотіли нас бачити, і ми з задоволенням приїхали, бо WBO — це версія, яка перша відгукнулася, коли я був ще аматором і заявив про свої наполеонівські плани. Мене важко здивувати якимись країнами, але Японія мене реально здивувала. Дуже сподобалася країна - чиста, акуратна. Там дуже смачна їжа і доброзичливі люди.

Оцініть матеріал
(76)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Італійський топ-клуб може влітку підписати Довбика
Футбол | 24 квітня 2024, 14:37 6
Італійський топ-клуб може влітку підписати Довбика

Форвард «Жирони» може продовжити кар'єру в «Наполі»

Президент WBC: «Перемога Усика над Ф'юрі звеличить дух українців»
Бокс | 23 квітня 2024, 14:32 1
Президент WBC: «Перемога Усика над Ф'юрі звеличить дух українців»

Маурісіо Сулейман поділився думками щодо України

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
bonv
Інтелект Ломаченків і в боксі, і в житті повністю перевершують лопесів... І бій та перемога Василя тільки це підтвердить.
Comrade Me
> Так, наверное, будет и в бою. Это все равно, что я учусь в университете, а он еще в школе.
Вот так все и будет в ринге.
Xron7777
Треба дати пісти цьому лопесу.