Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Юніори
| Оновлено 20 грудня 2019, 19:08
2808
0

Мартелл-2019. Рассказова зупинилася за крок від подіуму

Українській біатлоністці не вистачило зовсім трохи, щоб виграти медаль у спринтерській гонці

| Оновлено 20 грудня 2019, 19:08
2808
0
Мартелл-2019. Рассказова зупинилася за крок від подіуму
biathlon.com.ua. Анастасія Рассказова
У п'ятницю, 20-го грудня, у межах другого етапу Юніорського кубка IBU в італійському Мартеллі-валь-Мартелло відбулася спринтерська гонка серед юніорок.
 
Під п'ятим номером на трасу вирушила Анастасія Рассказова, яка перебуває на 9-му місці загального заліку. А слідом за нею, через 30 секунд, стартувала Оксана Москаленко. Ті ж пів-хвилини розділили спортсменок і в фінішному протоколі. За практично однакової скорострільності Настя виявилася трохи точнішою, допустивши два промахи на стійці, в той час, як Оксана з аналогічною стрільбою стоячи помилилася ще й одним пострілом в льожці.
 
На екваторі гонки в боротьбу вступили Любов Кіпяченкова і Анастасія Дидоренко. І стрільба в цьому «дуеті» виявилася ідентичною попередній парі українок — по два промахи стоячи і, крім того, ще один на першому вогневому рубежі у Дидоренко. Але, маючи більш скромні показники лижного ходу, Люба і Настя на фініші виявилися нижчими за українок, які стартували в першій групі.
 
Єдиною з українських юніорок, хто зруйнував «прокляття двох промахів» на другому рубежі, стала Оксана Коваленко. Правда, два «мимо» Оксана записала собі ще в стрільбі лежачи, додавши пізніше до них ще +1. У поєднанні з неспішним ходом по трасі, розраховувати на високі місця Оксані вже не доводилося.
 
Поспостерігати за спринтерській гонкою Христини Дмитренко та Юлії Городної не виявилося можливим — біатлоністки не вийшли на старт.
 
Запорукою успіху призерок сьогоднішньої гонки стала якісна стрільба з не більше ніж одним промахом. На першій сходинці п'єдесталу опинилася польська біатлоністка Дар'я Гембічка, а два інших місця зайняли представниці юніорської збірної Швейцарії — Емі Басерга і Леа Майер. При цьому Емі від перемоги в спринті відокремили менше секунди.
 
Анастасія Рассказова, незважаючи на образливі два промахи в стійці, наблизилася впритул до призових місць, ставши четвертою. Піднятися так високо Насті дозволила відмінна швидкість — третя серед всіх учасниць. Ще троє українок поклали очки в свою скарбничку. І Лише Оксана Коваленко виявилася поза межами залікової зони.
 
Спринт. Юніорки
 
1.  Дар'я Гембічка (0+1) 24:34,1
2.  Емі Басерга (0+0) +0,8
3.  Леа Майер (0+1) +35,1
 
...
 
4.  Анастасія Рассказова (0+2) +54,4
19.  Оксана Москаленко (1+2) +1:54,8
23.  Любов Кіпяченкова (0+2) +2:11,4
40.  Анастасія Дідоренка (1+2) +3:32,6
51.  Оксана Коваленко (2+1) +4:43,3
DNS.  Христина Дмитренко
DNS.  Юлія Городна
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.