Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 09 лютого 2020, 12:04
65383
7

У Джошуа можуть забрати титул: чи виграє від цього Усик?

Лев Кравців намагається зрозуміти, що відбувається з поясами в хевівейті

| Оновлено 09 лютого 2020, 12:04
65383
7
У Джошуа можуть забрати титул: чи виграє від цього Усик?
instagram.com/anthonyjoshua. Ентоні Джошуа

Ентоні Джошуа виграв у Енді Руїса за очками і повернув пояси. Тепер в руках британця титули чемпіона світу за версіями WBO, WBA, IBF і IBO. Ціла колекція, яка відразу після повернення принесе трохи головного болю.

Цілком можливо, що англієць залишиться без титула WBO. І за нього боксуватимуть Усик і Чісора.

Що сталося?

Відразу після перемоги Джошуа президент WBO заявив, що поздоровляє Ентоні, але разом із поясами приходить і відповідальність. Якщо не він - дядько Людини-павука - то хто тоді? Окрім жартів, президент поставив британцеві певні терміни по захисту титулу.

У Джошуа і його команди є 30 днів, щоб домовитися з командою Усика про організацію поєдинку і шість місяців (чи 180 днів з моменту завоювання поясу), щоб цей титул захистити. Якщо домовленостей по даті поєдинку не буде, будуть оголошені торги. Або ж Ентоні втратить (віддасть) пояс, відмовившись його захищати.

Заява, насправді, логічна. Давно не було у британця обов'язкових захистів. Поєдинок проти спочатку Міллера, а після виявлення в його організмі заборонених речовин, і Руїса, був акцією для потрапляння на американський ринок боксу. Потрапив так потрапив - поразка від Енді.

Після цього півроку підготовки до реваншу і знову поєдинок, який нічого спільного з обов'язковим захистом не має. За цей час Усик встиг травмуватися, відновитися, виграти у Візерспуна і остаточно стати обов'язковим претендентом, скориставшись своїм статусом, отриманим ще в крузервейті. Звичайно, організація вимагає обов'язкового захисту.

Проблема в тому, що є ще один претендент, який чекає набагато довше від Усика, - Кубрат Пулєв. Він є претендентом по лінії IBF. За час очікування болгарин встиг вже постаріти, а віз і нині там. Звичайно, IBF вимагає, щоб чемпіон захистив пояси. Поки Федерація своїх умов не висуває, але, якщо Джошуа знову посуне Пулєва в черзі, нічого хорошого йому це не принесе.

І чим це загрожує?

Швидше за все, англієць втратить титул. Йому у будь-якому разі доведеться вибирати, з ким боксувати навесні, але лише одне з рішень не залишить його з тим же набором поясів, що і зараз.

Якщо Джошуа вибере IBF і Пулєва, WBO точно не стане чекати. Тільки якщо Ентоні не гарантує, що за 6 місяців встигне зустрітися і з Усиком, і з Пулєвим. Це реально, якщо Едді Хірн трохи посуне свої плани з квітня на самий початок весни. Тоді у англійця буде і час підготуватися до Пулєва, і час відпочити, щоб вийти на Усика влітку.

Якщо Джошуа вибере WBO і Усика, IBF теж не чекатиме. Хоча, враховуючи, що вони не висунули своїх умов, можливо, історія із заздалегідь обумовленими датами поєдинків проти претендентів підійде і тут.

Виходить, єдиний вихід для Ентоні - працювати. Не лежати, чекаючи викликів, про що він говорив відразу після поєдинку проти Руїса: «Я не збираюся нікого викликати на бій. Коли Ф’юрі, Вайлдер і Усик дозріють - нехай подзвонять мені». А реально включатися в роботу.

Якщо Джошуа хоче зберегти усі пояси на руках, їм з Хірном варто спланувати захисти так, щоб вже на самому початку березня, після поєдинку Вайлдера проти Ф’юрі, зустрітися з одним з претендентів. При цьому, обов'язково треба домовитися і з другим, надавши організації, по лінії якої він претендує на пояс, усі гарантії того, що у разі перемоги, він вийде проти їхнього бійця в обумовлену дату.

При будь-яких інших планах - британець без одного з титулів. Чи реально провернути усе це? Теоретично, так. Ентоні може відбоксувати вже навесні, місяць відпочити, два готуватися і знову вийти в червні проти другого претендента, за умови перемоги в першому бою. Фактично, це дуже маловірогідно.

Хірн вже застовпив місяць - квітень - для наступного поєдинку Джошуа. Як не викручуйся, встигнути за шість місяців зустрітися з двома боксерами, вийшовши проти першого в квітні, практично нереально. Тим більше, коли в суперниках два дуже хороших боксери.

Що це означає для Усика?

Ось хто виграє в таких ситуаціях, так це промоутери і боксери, що претендують на пояси. Олександр у будь-якому разі залишається в плюсі.

Якби Джошуа вибрав його, то квітень був би ідеальним місяцем для повернення в ринг. Бій відбувся би у Великобританії, зібрав би повну арену і приніс дуже багато грошей. Можливо, навіть пояси, якщо Усик зможе осоромити скептиків.

Якщо Ентоні вирішує, що краще вийти проти Пулєва, Усик все ще в плюсі - WBO позбавить титулу британця і Олександр може цієї ж весни відразу побитися за пояс. Проти Чісори, Паркера або когось іншого, вже не так важливо.

Єдина ситуація, за якої один з претендентів не буде в плюсі, - це все в тому ж плані, коли Джошуа встигає зустрітися з обома за шість місяців. Тоді одному з них доведеться ще чекати і проводити проміжний поєдинок. Це не погано, але може бути набагато краще. Окрім цього, Пулєв, швидше за все, вже втомився боксувати не за пояс.

Але, як ми говорили вище, такий результат є не неможливим, але маловірогідним. Джошуа повернувся, і у Хірна тепер знову великі плани. Едді стрибав на радощах по рингу в Саудівській Аравії так, ніби виграв він сам. Фінансово - це близько до істини.  

Хірн краще позбавить свого бійця одного титулу, ніж заганятиме його в рамки. Навіщо ризикувати фінансами, якщо можна залишити один пояс, знову створити тривладдя в хевівейті і спокійно відбоксувати з Усиком або Пулєвим? А там вже розбиратися за результатами захисту.

Лев КРАВЦІВ

Оцініть матеріал
(75)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Сміх
Хірн співпромоутер Усика, тому виберуть Пулєва, а потім об'єднання з Усиком.. якщо останній переможе у своєму поєдинку.
viktor112007
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Vik Bistritskiy
Ніхто не забере в Джошуа пояс вся еовость це бред уже раніше подібне обсуждалрсь
JulikoB
Пусть Джошуа приглашает обоих претендентов в ринг одновременно, и лупит их на выбор. Зрелищнее будет, да и безопаснее для здоровья страждущих.