Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 19 грудня 2019, 18:09
3060
6

Росія прийняла рішення подати апеляцію на рішення WADA

Антидопінгове агентство WADA планує позбавити РУСАДА ліцензії

| Оновлено 19 грудня 2019, 18:09
3060
6
Росія прийняла рішення подати апеляцію на рішення WADA
РУСАДА
У Росії прийнято рішення оскаржити рішення всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) про визнання російського антидопінгового агентства (РУСАДА) таким, що не відповідає антидопінговиму кодексу. Про заявив голова наглядової ради РУСАДА Александр Івлєв:
 
«Наглядова рада має право дати рекомендації загальним зборам РУСАДА. Ми прийняли рішення не погоджуватися з цим рішенням WADA. Є певні розбіжності в підходах, але ми знаходимося в контакті з усіма організаціями, в тому числі з WADA. Ми розраховуємо, що Росія залишиться в екосистемі спорту. Не згоден з рішенням виконкому Всесвітнього антидопінгового агентства, оскільки колективне покарання не можна застосовувати до чистих спортсменів. Чи може Олімпійський комітет (ОКР) подати апеляцію на рішення WADA? ОКР, а також Паралімпійський комітет або приватні особи, які були зачеплені рішенням WADA, можуть виступати в суперечці як треті особи».
 
Олімпійський комітет Росії (ОКР) розгляне рекомендації ради РУСАДА про незгоду з вердиктом Всесвітнього антидопінгового агентства, а також питання юридичного захисту інтересів ОКР 24 грудня. Глава Олімпійського комітету Станіслав Поздняков зазначив: «З великою часткою ймовірності рекомендація наглядової ради РУСАДА буде прийнята членами загальних зборів. Наглядова рада – орган незалежний, до його складу входять поважні, компетентні колеги, які взяли сьогодні зважене, обгрунтоване і мотивоване рішення. І у нас немає підстав з ним не погодитися».
 
WADA в листопаді 2015 року звинуватило Росію в численних порушеннях антидопінгових правил, призупинило роботу московської антидопінгової лабораторії, а також винесло рішення про невідповідність РУСАДА кодексу організації. В 2016-му були опубліковані дві частини доповіді Річарда Макларена про допінг у російському спорті. Виконком WADA в вересні 2018 року поновив статус РУСАДА. Цієї осені WADA знову запустило процедуру позбавлення РУСАДА статусу відповідності Всесвітньому антидопінговому кодексу в зв'язку з можливими маніпуляціями з даними московської лабораторії, які були направлені в WADA на початку року.
 
Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті планує залишити Луніна у запасі на наступний матч. Відомі причини
Футбол | 23 квітня 2024, 19:32 12
Анчелотті планує залишити Луніна у запасі на наступний матч. Відомі причини

Очікується, що проти «Реал Сосьєдад» зіграє Кепа Аррісабалага

Галичанка зазнала 14-ї поспіль поразки в чемпіонаті Польщі
Інші види | 22 квітня 2024, 21:40 0
Галичанка зазнала 14-ї поспіль поразки в чемпіонаті Польщі

У львівської команди вперше за довгий час з'явилася Діана Дмитришин

Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Limb-Ur
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
kvlad200760
Есть определенные разногласия в подходах - москалі знову всіх за дебілів тримають!А головне маніпуляціями з базою даних вони ВСІХ своїх спортсменів підвели під дисквал.Бо ніхто з низ не зможе довести свою невинуватість а значить автоматом пролетить повз Олімпіаду!!!Тож доведеться їм власні змагання проводити за участі Абхазії,Північної Кореї,ОРДЛО і ще парочки маргінальних країн типу Зимбабве чи Венесуели.Я вже уявляю тотальну перевагу і завоювання всіх медалей однією країною!!!
romeoboss50
Цю Россею ні зрозуміти якій вже раз вони самі наступають на ці граблі і ні каються
За це рішення що вони хочуть подати опеляцію лишіти их ще на 4 рокі участі у всіх
змаганнях і не хай сосут 🍤