Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Єврокубки
| Оновлено 19 грудня 2019, 18:37
1489
1

БАГАТСКІС: «Хочу, щоб ми грали якісно, а не страждали нісенітницею»

Наставник «Київ-Баскета» поділився емоціями після важкої перемоги над «Кьормендом»

| Оновлено 19 грудня 2019, 18:37
1489
1
БАГАТСКІС: «Хочу, щоб ми грали якісно, а не страждали нісенітницею»
ФБУ. Айнарс Багатскіс
Головний тренер «Київ-Баскет» Айнарс Багатскіс прокоментував перемогу своєї команди над «Кьормендом» (80:78) в рамках другого групового етапу Кубка Європи ФІБА.
 
- Повторю те, що говорив три дні тому, коли ми готувалися до цієї гри. «Кьорменд» - одна з найбільш дисциплінованих команд, проти яких ми грали. Незважаючи на результат, вони продовжують грати у свій баскетбол. У нас вийшли дуже якісними перші дві чверті. Ми добре набирали очки, якісно грали, відбивалися і потім з якихось невідомих мені законів на рівному місці втрачали м'яч в нападі. Через це суперники додатково набрали 20 очок. Просто через те, що ми як хлопавкою грюкнули. Начебто звук є, а ефекту ніякого. Друге, що не сподобалося - програні останні підбирання. «Кьорменд» - не найвища і фізично міцна команда. Ця команда просто вбила нас у фарбі, набравши звідти 56 очок. Досконально говорили, що робити. Говорили, що четвертий номер суперника добре кидає штрафні, а ми його «гладили» і дозволяли ставати на лінію. Ми контролювали гру. У четвертій чверті вистачило зробити п'ять дурних дій в нападі, щоб гра була рівною з такою нервовою кінцівкою. У будь-якому випадку, найголовніше - перемога. Мені подобався їхній стиль гри. Вони добре тримають удар, але пливуть, коли проти них грають фізично і агресивно. Моментами, коли це вдавалося, у нас все було добре. Але в будь-якому випадку найголовніше - перемога. Гра забудеться, результат залишиться. Коли ми з ними будемо грати на виїзді, це вже буде інший день і інша гра.
 
- Оцініть єврокубкову частину сезону?
- Я не буду цього робити. Я вже оцінив її перед грою з «Одесою», нас зім'яли. Ви самі можете оцінювати. Ви фахівці, знаєте не гірше за мене. Якщо наша команда з не найвищими можливостями, команда, що базується на українських гравцях, якщо ми граємо на другому груповому етапі Кубка Європи ФІБА, мене це радує. Я хочу, щоб гра була краще, щоб ми вигравали і грали в якісний баскетбол, не страждали нісенітницею. Ми граємо, як діти. Потім гравці самі хапаються за голову - кажуть «Вибачте». Не треба вибачень, будь мужиком і роби свою роботу. Хоча в той же час ми ніколи не працювали. У нас було хобі, яким ми живемо.
 
- Що Ви відчули, коли переможний кидок залетів у кільце?
- Я був упевнений, що Шеперд заб'є. Він багато нашкодив перед цим, щоб не забити. Класна сьогодні була атмосфера. Жива публіка. Не як у театрі, а як на спортивному заході. У нас був немов шостий польовий гравець. Не треба вигадувати велосипед. Баскетбол - це гра маленьких. В НБА, в Євролізі і тут. Якщо маленькі роблять фігню, ти отримуєш два очки. Якщо «великий» помиляється у фарбі, в гіршому випадку - позиційний напад. Я був впевнений, що Кейсі влучить. Він ментально сильний. Він навчається. Його ніхто ніколи не вчив, він вчиться.
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
johndow11
Хороший тренер, за словом в карман не лезет, видно, что есть мышление. Как тут не вспомнить Динамо...