Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 15 грудня 2019, 13:48
5046
1

Ворскла – Карпати. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Полтавська битва на дні таблиці

| Оновлено 15 грудня 2019, 13:48
5046
1
Ворскла – Карпати. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
Євген Кравс

У неділю, 15 грудня, «Карпати» у заключному в цьому році матчі Прем'єр-ліги в гостях протистоятимуть «Ворсклі», яка також набрала лише 11 очок і замикає турнірну таблицю чемпіонату. При цьому «Ворскла» у Полтаві не перемагає львівський клуб з 7 серпня 2016 року протягом уже 5-ти матчів: три нічиї та дві поразки.

Загалом полтавці на своєму полі приймали «Карпати» в чемпіонатах вже 23 рази: сім перемог, одинадцять нічиїх і п'ять поразок. Останній раз «Ворскла» приймала «зелено-білих» 12 травня цього року і матч завершився внічию 1:1. Павло Ребенок забив швидкий гол ворсклян, а під кінець матчу врятував «левів» від поразки Роман Дебелко. У неділю «Ворскла» може забити 50-й в Прем'єр-лізі гол в ворота «Карпат».

У заключній грі року «Карпати» мають можливість перервати свою затяжну безвиграшну серію в чемпіонаті, яка з 20 вересня триває вже 10 матчів: три нічиї та сім поразок. До речі, Роман Санжар єдину поки перемогу біля керма «Карпат» здобув 14 вересня саме в домашній грі з «Ворсклою» - 2:1. На сьогоднішній день полтавці забили найменше голів у поточному чемпіонаті - всього 10, при цьому з 31 серпня гравці «Ворскли» більше одного гола за матч не забивають - 12 ігор поспіль.

Як і в «Карпатах», по ходу чемпіонату відбулася зміна головного тренера і в «Ворсклі». Замість Віталія Косовського з 15 листопада діями полтавчан керує досвідчений Юрій Максимов, за плечима якого вже 121 матч на чолі різних клубів Прем'єр-ліги. І «біло-зелені» при Максимові поки внічию не грають: одна перемога і дві поразки.

Обидва тренери перед очним протистоянням мають кадрові проблеми. Після минулого резонансного матчу з «Десною» будут пропускати гру дискваліфіковані карпатівці Кудрик і люксембуржець Мартінс, а в складі «Ворскли» через перебір жовтих карток не зможуть вийти на поле Коломоєць і бразилець Артур. Також через мікротравми не гратимуть легіонери «Карпат» Крістіан Понде та Франчіско Ді Франко.

Ось передматчева думка наставника «левів» Романа Санжара: «Цей рік для «Карпат» виявився дуже непростим, адже влітку почалася побудова нової команди. Багато молоді, новачків, процес був досить складним. Але незважаючи на всі причини і труднощі, вболівальники, гравці та керівництво очікували значно кращого результату, ніж маємо зараз. Шкода, що не вийшло, але у нас є остання гра і, щоб там не було, ми хочемо провести її гідно. Тим більше, що «Ворскла» - наш прямий конкурент».

Арбітром матчу призначений один з найдосвідченіших українських рефері Олександр Дердо з Чорноморська, за плечима якого вже 120 ігор в Прем'єр-лізі.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Орієнтовні склади:

«Ворскла»: Різник, Пердута, Чеснаков, Альюне, Сапай, Луїзао, Скляр, Дитина, Кравченко, Васін, Козиренко.

«Карпати»: Підківка, Кучер, Веремієнко, Халл, Дубінчак, Кльоц, Назарина, Козак, Гуцуляк, Бойчук, Деда.

Дискваліфікації: Кудрик, Мартінс (Карпати), Артур, Коломоєць (Ворскла).

15 грудня, неділя

«Ворскла» — «Карпати»
Полтава. Стадіон «Ворскла» ім. О. Бутовського. 14:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»
ВОРСКЛА – КАРПАТИ. ОНЛАЙН ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Олександр Дердо (Чорноморськ)
Прогноз Sport.ua — 1:1
Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ingvar1305
Зелено-білі проти біло-зелених,а перемога буде за зеленими!!!....