Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 09 грудня 2019, 18:41
18691
3

«Це приниження для Путіна». Що пишуть зарубіжні ЗМІ про рішення WADA

Весь російський спорт отримав дискваліфікацію на 4 роки

| Оновлено 09 грудня 2019, 18:41
18691
3
«Це приниження для Путіна». Що пишуть зарубіжні ЗМІ про рішення WADA
Twitter
9 грудня Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) ухвалило рішення відсторонити Росію від участі в найбільших змаганнях на 4 роки через маніпуляції допінг-пробами в московській антидопінгової лабораторії. Ось що пишуть про це рішення західні ЗМІ.
 
The Washington Post, США
 
«Покарання суворе, але відповідає зухвалості злочину: Росію знову спіймали на маніпулюванні даними, очорненні викривача і введенні в оману решти світу. Виконавчий комітет повинен покарати Росію, але пощадити окремих спортсменів, які чисті, дозволивши їм змагатися без прапора або гімну.
 
Світ не повинен карати російських спортсменів, які наполегливо тренуються , які чисті і не є частиною безладу, створеного своїм урядом. Але чотирирічне відсторонення Росії – не надто суворе покарання в обставинах, що склалися. Як заявили в МОК, російські маніпуляції з пробами «підривають довіру до спорту і ображають спортивний рух в усьому світі».
 
Bloomberg, США
 
«Покарання принизливе для Путіна, який особисто контролював витрачання десятків мільярдів доларів на проведення зимових Олімпійських ігор 2014 року в Сочі і чемпіонату світу з футболу 2018 року. Його зусилля були спрямовані на те, щоб відновити імідж Росії як спортивної наддержави, втрачений після розпаду СРСР. Після того як Росія зайняла перше місце в Сочі, в найдорожчій зимовій Олімпіаді в історії вартістю не менше $50 млрд, вона була позбавлена ​​13 зі своїх 33 медалей через допінговий скандал. Кремль заперечує всі звинувачення, називаючи їх черговою антиросійською кампанією».
 
Zweites Deutsches Fernsehen, Німеччина
 
«Півтора роки тому Міжнародний олімпійський комітет (МОК) оголосив справу Росії закінченою: через три дні після закінчення зимових Олімпійських ігор 2018 року в Пхенчхані МОК скасував свою заборону щодо Росії. Організація на чолі з Томасом Бахом хотіла нарешті забути про скандали і повернутися до блиску і гламуру міжнародного спорту. Але Росія продовжувала дурити.
 
Покарання щодо Росії здається неминучим, маніпуляції з пробами занадто нахабні, щоб діяти м'яко. Визначальною буде жорсткість санкцій. Глава МОК Томас Бах вважається доброзичливцем президента Росії Володимира Путіна і не є прихильником колективного покарання. Наприклад, у 2017 році МОК вирішив довічно покарати колишнього міністра спорту Росії Віталія Мутка як одного з нібито головних винуватців в російській допінг-системі на Олімпійських іграх. Тим часом, незабаром рішення було скасовано міжнародним спортивним судом CAS, а Мутко, будучи віце-прем'єром, і далі перебуває поруч з Путіним на самому верху російського політичного естеблішменту».
 
The Wall Street Journal, США
 
«Це змагання між змаганнями – кожні пару років проходять криваві битви за те, щоб дозволити Росії повернутися на Олімпіаду. Для Росії спортивна велич – потужний інструмент для підняття патріотизму з часів холодної війни. І російський прем'єр Дмитро Медведєв визнав його наявність, проте покритикувавши те, що він назвав надмірним покаранням.
 
Рішення про відсторонення стане ударом по спортивних амбіціях Росії. В кінці 2000-х років Росія зробила міжнародні спортивні змагання ключовою частиною програми з поліпшення свого іміджу за кордоном. Країна приймала зимові Олімпійські ігри 2014 року і чемпіонат світу з футболу 2018 року. Президент Росії Володимир Путін зробив себе обличчям цієї боротьби, підписавши бюджет в розмірі $50 млрд для Сочі і особисто зустрівшись з чиновниками ФІФА, щоб забезпечити проведення чемпіонату світу».
 
USA Today, США
 
«Чиновники олімпійського руху хочуть, щоб ви знали, що вони обурені останніми спробами Росії обдурити систему. Звичайно, не настільки, щоб щось зробити. Але, тим не менше, обурені.
 
Всесвітнє антидопінгове агентство одноголосно проголосувало за те, щоб заборонити Росії участь в міжнародних змаганнях терміном на чотири роки в якості покарання за допінг. Однак прочитайте написане дрібним шрифтом, і ви побачите, що рішення – це димова завіса, яка приховує запобігливість перед Росією, дозволяючи участь «чистим спортсменам». Це не та повна заборона, до якої закликали багато тих, хто дійсно піклується про боротьбу з допінгом, а скоріше фарс, який дозволяє Росії брати участь у всіх найбільших змаганнях, хоча і без свого прапора і гімну.
 
Російська антидопінгова система не зміниться. Та й навіщо їй це, якщо можна і далі продовжувати виставляти олімпійських чиновників ідіотами, коли твої рішення не призводять до реальних наслідків».
 
The New York Times, США
 
«Багатьох обурила брехливість Росії, з огляду на всі зусилля по реабілітації іміджу країни, вжиті після того, як викривачі допомогли розплутати ретельно сплановану і в кінцевому рахунку успішну схему, в якій російські антидопінгові експерти і співробітники розвідувальної служби країни таємно замінили зразки сечі, зіпсовані допінговими препаратами, на зимових Олімпійських іграх 2014 року в Сочі.
 
У той час як тиск на Росію посилюється ззовні, всередині країни йде пропагандистська кампанія, яка намагається представити результати розслідування ще однією змовою Заходу».
 
Оцініть матеріал
(17)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Таблиця УПЛ. Шахтар збільшив відрив від конкурентів після виграшу в Зорі
Футбол | 19 квітня 2024, 06:45 172
Таблиця УПЛ. Шахтар збільшив відрив від конкурентів після виграшу в Зорі

Гірники можуть потрапити напряму до групового раунду Ліги чемпіонів 2024/25

Тайсон Ф'юрі дав обіцянку на випадок поразки від Усика
Бокс | 19 квітня 2024, 16:11 1
Тайсон Ф'юрі дав обіцянку на випадок поразки від Усика

Британець поділився планами

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
pl2012ua
У мокшанского нацлидера не хватит мужества признать и покаяться. Будет брехать дальше.
digsum
Это ж кого так тщательно покрывают? Если не могут честно сказать, что произошло с базой, значит правда гораздо страшнее 4-летней дисквалификации
Morjoviy
Это прорыфф )) Сказочный опять всех переиграл ))