Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 09 грудня 2019, 19:12
2524
3

ЛЕВЧЕНКО: «Вболівальники повинні підтримати Шахтар в матчі з Аталантою»

Спеціаліст просить фанів прийти на стадіон

| Оновлено 09 грудня 2019, 19:12
2524
3
ЛЕВЧЕНКО: «Вболівальники повинні підтримати Шахтар в матчі з Аталантою»
Twitter. Євген Левченко
Екс-гравець збірної України Євген Левченко поділився очікуваннями від майбутнього матчу шостого туру групового етапу Ліги чемпіонів, в якому «Шахтар» прийме «Аталанту».
 
- Для двох команд майбутній поєдинок буде схожий на фінал. Як ви оцінюєте шанси «Шахтаря» в цій дуелі?
- Цей поєдинок буде схожий на фінал для кожної з команд. Абсолютно. Для «Шахтаря» це важливо, щоб перемогти. Вони не будуть грати другим номером. Це важливий поєдинок, як для престижу тренера і команди, так і для престижу всього клубу. Тому, якщо оцінювати шанси, то вони приблизно рівні. Все-таки якщо дивитися глобально, то я думаю, що команди приблизно одного рівня. Не скажу, що одна з команд явно виділяється. Думаю, якщо буде перемога, то мінімальна. «Шахтар» грає вдома при своїх трибунах, і я сподіваюся, що підтримка буде божевільна. Тільки таким чином буде створений 12-й гравець, який завжди допомагає. Цей аспект має зіграти свою роль.
 
Я дивився останній матч «Аталанти», вона хоч і йде на 5-6 місці в чемпіонаті Італії, але команда кваліфікована. Шкода, що не завжди грає наш Руслан Малиновський. Це команда не так просто прохідна, хоч вони і знаходяться зараз в Лізі чемпіонів на останній сходинці з чотирма очками, все-таки все може перевернутися, розклад зараз такий, при якому, якщо «Шахтар» програє, то все буде залежати від матчу «Динамо» (Загреб) - «Ман Сіті». Але я думаю, що «Шахтар» в будь-якому випадку повинен грати на перемогу.
 
- Ми побачили в Манчестері, що молоді футболісти «Шахтаря», такі як Тете, Соломон, можуть давати результат. Як ви вважаєте чи варто їм довірити місце в старті на такий важливий поєдинок або все-таки покладатися на багаторічних лідерів команди Марлоса і Тайсона?
- Так, звісно я вважаю, що це футболісти (Тете і Соломон), яким вже потрібно довіряти. Зрозуміло, що є певна ієрархія в команді, і Тайсон, і Марлос футболісти дуже високого рівня. По-перше, вони досвідчені і тут важлива для колективу рука тренера, на скільки він готовий випускати молодих футболістів, але то що у них є певні навички і якості це 100%. Всі ми бачили, як Соломон показує себе і якщо йому дадуть шанс, то він ним скористається.
 
- Чи можна сказати, що це головний матч в кар'єрі Каштру на даний момент?
- На даний момент точно так, тому що якщо «Шахтар» перемагає, то це означає, що команда проходить далі з другого місця. Це дуже важливий матч. Я так і припускав, що буде такий розклад сил, але те, що «Шахтар» зіграв з «Ман Сіті» внічию, багато чого варте. Це очко може бути вирішальним в поточній гонці.
 
- В Україну повертаються Гомес і Малиновський. Чи буде цей аспект для них додатковою мотивацією, щоб проявити себе?
- Для Малиновського, звісно. Я думаю, завжди приємно бачити наших футболістів за кордоном, завжди хочеться, щоб вони грали в своїх командах. Із задоволенням спостерігав за ним в Бельгії, як він себе проявляв і переріс цей чемпіонат. Зараз сподіваюся, що у нього все вийде в Італії. Навіть, якщо подивитися той же матч з «Вероною», де він забив гол лівою ногою в дев'ятку, на мене це справило незабутнє враження. Сподіваюся, що він стане одним з важливих і ключових футболістів в «Аталанті». У них хороша команда і для Малиновського матч з «Шахтарем» буде певним стимул показати себе, як він прогресує в більш сильному чемпіонаті. Якщо він потрапить в старт, то буде повністю мотивований, щоб себе показати. Крім того, що він українець, тут важливо, що він хоче довести тренеру, що він повинен грати і стати футболістом основного складу.
 
- Чи збереться в Харкові повний стадіон на такий знаковий матч?
- Складно сказати. Якщо глобально трохи відійти від теми, наші команди, які грають в єврокубках, відчувають іноді брак підтримки. Тому що вболівальники не завжди розуміють, наскільки це важливо для футболістів, щоб люди приходили на стадіон. Підтримка, цей 12-й футболіст дає тобі додаткові сили, коли ти знаходишся на полі. Я це знаю по собі, коли був футболістом і виходив на поле для мене було дуже важливо, щоб люди приходили на стадіон, адже ми граємо для вболівальників, для глядачів. Це найважливіший аспект в футбольному плані. А так, я думаю, що гра буде дуже насиченою. Тому що «Аталанта», хоч і є у неї діри в грі, я дивився матч проти «Верони», було кілька моментів, коли футболісти просто стояли і реально спали, пропустивши безглузді голи. Але у команди потенціал великий і в нападі, і в центрі поля, є досить кваліфіковані футболісти, які можуть забивати і притримати м'яч. Тому буде досить непросто. Був у «Аталанти» складний період, але, по-моєму, вони вже вирівнюються і показують досить змістовний футбол, нехай і не завжди. І якщо брати глобально, то я думаю, що шанси приблизно рівні. Але українські вболівальники повинні прийти на стадіон і підтримати «Шахтар». Це важливо для іміджу команди, для іміджу нашої країни. І якщо це станеться, думаю, що «Шахтар» мінімально переможе.
 
Нагадаємо, що матч «Шахтар» - «Аталанта» пройде в середу 11 грудня на ОСК «Металіст» у Харкові. Початок гри о 19.55.

 

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Тренер Інгульця після перемоги над Карпатами: «Ми ще не в УПЛ»
Футбол | 19 квітня 2024, 20:37 0
Тренер Інгульця після перемоги над Карпатами: «Ми ще не в УПЛ»

Важливу перемогу прокоментував Владислав Лупашко

Кріс САТТОН: «Із Зінченка зробили цапа-відбувайла»
Футбол | 19 квітня 2024, 08:45 5
Кріс САТТОН: «Із Зінченка зробили цапа-відбувайла»

Екс-форвард «Челсі» виступив на захист українця

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
digsum
Вчера Цыганык сказал, что Загреб вряд ли выиграет у МС. Ну вы поняли
Павел Рева
Не думаю, что будет полный стадион, судя по кол-ву оставшихся билетов на сайте.