Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 05 грудня 2019, 07:02
2072
3

У жіночій Лізі чемпіонів УЄФА буде введено груповий етап

УЄФА робить кроки по збільшенню аудиторії жіночого єврокубка

| Оновлено 05 грудня 2019, 07:02
2072
3
У жіночій Лізі чемпіонів УЄФА буде введено груповий етап
УЄФА
УЄФА прийняв рішення з сезону 2021/22 змінить формат Ліги чемпіонів УЄФА серед жінок. Розвиток флагманського жіночого турніру має підвищити конкурентоспроможність і впізнаваність жіночого клубного футболу в цілому.
 
Зміни, оголошені Виконавчим комітетом УЄФА, означають фундаментальну реформу нинішнього формату. З сезону 2021/22 клуби в перших двох раундах будуть розбиті на Шлях чемпіонів (для чемпіонів національних асоціацій) і Шлях ліг. У кваліфікації команди будуть боротися за вихід в груповий етап, де зіграють 16 клубів. На цій стадії, яка з'явиться в турнірі вперше, будуть 4 групи по 4 команди, які зіграють між собою вдома і в гостях. По два найсильніші клуби кожного квартету вийдуть в 1/4 фіналу.
 
Рішення УЄФА також включає в себе конкретні кроки щодо збільшення аудиторії жіночого єврокубка. Починаючи з групового етапу планується централізований маркетинг і телевізійне висвітлення турніру. Вісім ігрових днів дебютного сезону в новому форматі – другий відбірковий раунд (перші і матчі), чотири тури групового етапу і 1/4 фіналу (перші і матчі) – будуть розподілені за календарем так, щоб не перетинатися з іншими значущими матчами європейського футбольного сезону.
 
Прийняті зміни підкреслюють рішучий настрій УЄФА досягти цілей п'ятирічного стратегічного плану з розвитку жіночого футболу, в які входить подвоєння охоплення і цінності Ліги чемпіонів УЄФА серед жінок до 2024 року.
 
Президент УЄФА Александер Чеферін розповів: «Сьогоднішнє рішення кардинально змінює стан справ в жіночому футболі. Кращий в світі жіночий турнір серед клубів отримає платформу і популярність, які заслуговує. При запуску на початку року безпрецедентної стратегії розвитку жіночого футболу #TimeForAction ми пообіцяли конкретні кроки, щоб зробити жіночий футбол більш професійним і процвітаючим. Ми переконані, що, гарантуючи більшій кількості команд більше число матчів з суперниками топ-класу, ми піднімемо стандарт якості в жіночому футболі на ще більш високий рівень».
 
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Куртуа розповів, у якій формі він зараз перебуває
Футбол | 25 квітня 2024, 20:10 0
Куртуа розповів, у якій формі він зараз перебуває

Бельгійський воротар близький до повернення у стрій

Лунін здивував Реал умовою, за якої він залишиться у команді
Футбол | 25 квітня 2024, 00:13 7
Лунін здивував Реал умовою, за якої він залишиться у команді

Український воротар хоче підвищення зарплати

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
MaxUa
Кстати, на фоне декларируемого абсолютного равноправия и полного отсутствия какой-либо разницы между мужчиной и женщиной, довольно странно наблюдать такую архаику, как разделение футбола на мужской и женский.
Нужно просто сделать микст и ввести квоты. В футбольной команде должно быть 5 мужчин и 5 женщин. Ну вот разве что еще можно подумать, кем будет вратарь. Но и эта проблема решаема - первый тайм стоит мужчина, второй тайм - голкипер-женщина. Думаю получится крайне увлекательное зрелище. И маркетологи тоже будут довольны.