Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Футзал. Збірна України
| Оновлено 16 листопада 2021, 01:26
1823
0

БІЛОЦЕРКІВЕЦЬ: «Матчі з Хорватією – найважливіші в плані підготовки до ЧС»

Збірна України з футзалу незабаром зіграє два товариських поєдинки проти хорватів

| Оновлено 16 листопада 2021, 01:26
1823
0
БІЛОЦЕРКІВЕЦЬ: «Матчі з Хорватією – найважливіші в плані підготовки до ЧС»
futsal.com.ua. Микола Білоцерківець
Універсал збірної України та херсонського «Продексіма» проаналізував виступ «мельників» у цьогорічному розіграші Ліги чемпіонів та поділився думками щодо майбутніх матчів збірної України та Хорватії.
 
– Миколо, «Продексім» посів друге місце у групі D елітного раунду Ліги чемпіонів. Які підсумуєте цьогорічний виступ херсонської команди на євроарені?
– Якщо давати оцінку загалом: ми провели шість матчів, в яких поступилися лише одного разу. Загалом, вважаю, що виступили непогано. Втім, лишився певний осад на душі. Могли зачепитися за нічию у матчі з «Барселоною», щоб перенести боротьбу за першу сходинку на третій день. Були моменти, й по грі «Продексім» виглядав досить непогано.
 
Якщо аналізувати загалом, то початок для нас був досить складним. Зустріч зі «Сталіцею» складалася дуже непросто. Трохи заважала певна нервозність, однак, ми все ж таки здобули непросту звитягу – 2:1, дотерпівши наприкінці. Мінський клуб мав свої шанси на нічию під час гри у п’ять польових, але нам вдалося втримати потрібний результат.
 
Після поразки від «Барселони» команда втратила багато емоцій. Зі «Спартою» було незвично грати о 12:00, оскільки попередні зустрічі розпочиналися о 17:00 та 19:30. Тим не менш, нам вдалося виграти боротьбу за другу сходинку, перегравши чеську команду.
 
– Який з матчів у цьогорічній Лізі чемпіонів запам’ятався Вам найбільше?
– Особисто мені завжди приємно протистояти найсильнішим суперникам, тому відзначив би поєдинки «Продексіма» з «Бенфікою» та «Барселоною». Тим більше, що у них дійсно була цікава боротьба, яка точилася до останніх секунд.
 
– Сьогодні на херсонську команду очікує матч 9-го туру Favbet Екстра-ліги проти «Кардинала-Рівне». Наскільки важко перелаштуватися на український чемпіонат після єврокубків?
– Потрібно відпустити Лігу чемпіонів. Цей турнір для нас завершено. Ми маємо набирати свої очки у Favbet Екстра-лізі та рухатися далі.
 
– Нині Ви з вісьмома голами є лідером гонки бомбардирів Favbet Екстра-ліги. Ставите перед собою завдання здобути у ній перемогу?
– Звичайно, було б дуже приємно стати найкращим за цим показником. Втім, для мене є важливішим результат команди. Я б назвав це приємним бонусом до головного завдання.
 
– Ви з певних причин пропустили матчі основного раунду європейської кваліфікації до чемпіонату світу-2020. Наскільки приємно знову повернутися до складу збірної?
– Завжди приємно приїжджати до розташування збірної. Матчі з Хорватією – це один з останніх етапів підготовки до елітного раунду європейської кваліфікації до чемпіонату світу-2020. Потрібно провести ці дві зустрічі на належному рівні. Суперник є досить непростим. Балканські команди завжди вирізняються своєю фактурою. У матчах з хорватами буде багато силової боротьби, але нашою додатковою перевагою стане підтримка вболівальників.
 
– Нещодавно збірна України вже зустрічалася з Хорватією у Запоріжжі. Наскільки відрізнятимуться ці поєдинки?
– Коли вони приїжджали до Запоріжжя, в їхньому складі було багато молодих виконавців, яких переглядав тренерський штаб збірної. Також ці матчі стали для них непоганим досвідом перед юнацьким Євро-2019. Думаю, на цей раз нам протистоятиме більше досвідчених виконавців, адже для обох команд ці товариські матчі – надважливий етап підготовки для майбутніх офіційних зустрічей. Вважаю, що поєдинки у Черкасах будуть для нас важчими. Однак, тим і цікавіше буде протистояти майбутньому супернику.
 
– Збірна України вперше зіграє у Черкасах. Наскільки Вам буде цікаво провести матчі у цьому місті у складі національної команди?
– Цього сезону тут проходив матч за Суперкубок України, раніше також чимало кубкових зустрічей відбувалося саме у цьому місті. Сам зал та паркет мені подобаються. Сподіваюся, що черкащани прийдуть та підтримають нас!
 
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Карлос ЕСПІНДОЛА про Луніна: «Як і раніше, чудова гра воротаря «Реала»
Футзал | 18 квітня 2024, 12:54 0
Карлос ЕСПІНДОЛА про Луніна: «Як і раніше, чудова гра воротаря «Реала»

Воротар збірної Бразилії з футзалу відзначив гру Андрія Луніна проти «Манчестер Сіті»

ФОТО. Обличчя і емоції Агуеро після сейву Луніна у серії пенальті з МанСіті
Футбол | 18 квітня 2024, 19:37 0
ФОТО. Обличчя і емоції Агуеро після сейву Луніна у серії пенальті з МанСіті

Український воротар виграв серію пенальті у матчі з «Манчестер Сіті»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.