Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 28 листопада 2019, 01:12
25249
12

Флойд Мейвезер повертається у бокс. Навіщо?

Лев Кравців розбирається в причинах повернення легендарного боксера

| Оновлено 28 листопада 2019, 01:12
25249
12
Флойд Мейвезер повертається у бокс. Навіщо?
foxsports.com.au. Флойд Мейвезер

Флойд Мейвезер оголосив про те, що повертається у бокс в наступному, 2020 році. Що цікаво, за декілька днів до цього, американець розмістив фото у своєму інстаграмі з підписом про те, що здоров'я - найважливіше і його чекати в рингу не варто. Навіщо заслуженому ветеранові повертатися знову?

У Флойда є незакриті справи?

У такого боксера, як Мейвезер, завжди є незавершена, на думку фанатів, справа. Найчастіше згадувана - реванш проти Пакьяо. Частина фанатів побачили там перемогу Менні, інша частина просто вважає, що якщо філіппінець відчув другу молодість, то Флойд зобов'язаний дати реванш. Основна ж частина просто хоче побачити, як Мейвезер програє.

Чи не закрита ця справа для Флойда? Як би не закінчився потенційний реванш, закритою вона не буде. Ці хлопці повинні були зустрітися набагато раніше - коли Менні бив мексиканців, а Мейвезер набирав оберти. Але золотий час Флойда тоді ще не розпочався, а у Пакьяо він з кожним поєдинком наближався до фіналу.

Boxing Scene. Менні Пакьяо и Флойд Мейвезер

В результаті, американець встиг піти на пенсію, потім повернутися, боксувати ще декілька років, і після усього цього зустрітися з Пакьяо. Переговори після баскетболу і багатомільйонні контракти створили ауру великої події, але великою вона була лише в цифрах. Поєдинок вийшов хорошим, але не більше того.

Якщо раптом Флойд повернеться заради реваншу, це закриє питання? Звичайно, ні. Це буде вже не той Мейвезер, в якій би формі він не був. Це буде вже не той Пакьяо, наскільки б хорошим філіппінець зараз не був. Та й американець просто не піде на це.

Менні - постійно діючий боксер, чемпіон світу, який практично не зупинявся в поєдинках. Флойд два роки, як на пенсії. А насправді, більше. До Конора він практично не готувався, а то дійство в Японії і зовсім не варто сприймати. Мейвезер точно не закинув тренування, але це не той графік, коли він був безперечним чемпіоном. Навіщо зараз ризикувати рекордом, яким він так пишається?

У американця закінчилися гроші?

Ще одне припущення: «У Флойда немає грошей, тому він повертається». Звучить логічно, трохи смішно, але навряд чи є правдою. Мейвезер завжди заробляв дуже багато, а у бою з Пакьяо підняв біля трьохсот мільйонів доларів. Окрім цього, у нього декілька бізнесів і виставкові бої.

Instagram. Флойд Мейвезер

За один вихід у ринг в Японії Флойд отримав близько десяти мільйонів доларів. Треба абсолютно не вміти користуватися грошима, щоб витратити стільки. Мейвезер ніколи не відрізнявся марнотратством. Не будь у нього грошей на життя, він би просто продав два будинки і два гаражі машин, щоб поповнити казну декількома десятками мільйонів.

Так навіщо тоді це повернення?

Боксери, якими сильними вони б не були, дуже схильні до такої проблеми, як відсутність уваги. Особливо, коли ти - суперзірка і хвилював усіх десятиліття. А тут ти пішов і з'явились якісь Ломаченко, Кроуфорд, Альварес, якого ти бив.

«Канело» і зовсім називають самим високооплачуваним боксером. Звичайно, сердечко десь там підстрибнуло у Флойда при цих словах. Час від часу він злився, постив у інстаграм фотографії, кажучи Оскару Де Ла Хойї та його рудому підопічному, що до заробітків Мейвезера їм ще рости й рости.

Складно, коли про тебе забувають. Флойд є тим самим типом боксера, який насичується від негативу, заряджається ним і виплескує в ринзі або ж стоячи на його розі після перемоги. Тепер усього цього немає. Відповісти теж ніде. Швидше за все, Мейвезер занудьгував.

Але він не дурень, щоб просто так через нудьгу вийти і битися з тим же Кроуфордом або Спенсом, або навіть Портером. Усі вони зараз, після простою, можуть не просто влаштувати проблеми, але і перемогти, а Флойду такого не треба. Йому треба заробити більше ста мільйонів, точно виграти і знову відчути електрику повного залу.

Так з ким тоді битися?

Тут усього два варіанти: стовідсотковий і ризикований. Ризикований - це Менні Пакьяо. Все одно всі хочуть цього бою. Флойд це розуміє. Менні його кличе в ринг і хоче поквитатися. За реванш можна заробити багато. Це відразу pay - per - view, повний зал і мільйони в кишені. Але це ризик. Чи варто на нього йти?

Для спадщини - варто. Все одно цей варіант зараз є найдоступнішим і найреальнішим. Пакьяо теж оголосив, що повернеться в ринг навесні 2020-го. Ідеально. Час на підготовку у обох є, бажання глядачів є, все складається. Окрім потенційного небажання Флойда ризикувати своїм нулем.

Твіттер. Флойд Мейвезер и Дейна Уайт

Стовідсотковий, як би це не було дивно, Хабіб Нурмагомедов. Росіянин сам викликав Флойда на бій, його батько кличе Ломаченка-старшого до них у кемп і обіцяє, що так просто, як з Конором (а там не було зовсім просто в перших раундах), не буде.

Шансів у Хабіба зовсім мало. Варто сподіватися на диво, на витривалість, на фізичну силу. Флойд у будь-якому віці - боксер екстра-класу, який бачить, що ти робитимеш на чотири кроки вперед. Нурмагомедов же досить слабкий ударник. Можна навіть без «досить».

Хабіб - сильний хлопець, але там не дадуть боротися навіть у клінчі. У Хабіба прекрасна витривалість, але витривалість у боротьбі, навіть у ММА, і витривалість у боксі - різна історія. Тим більше, коли проти тебе боксер, який точно розкриє усі огріхи після першого ж раунду. Далі дасть попрацювати. А далі буде побиття.

Враховуючи, що Мейвезер повідомив про нову співпрацю з Деной Вайтом - босом UFC - цей варіант більш, ніж реальний. Тут знову багато грошей, але мало інтересу і ніякої спадщини. Просто бій заради хайпу та грошей, нічого більше. А може, більшого і не треба?

Варіанти з Ломаченком, Канело, Головкіним та інші фантастичні історії навіть розглядати не будемо. Вася занадто малий зараз, Канело - занадто великий і сушитися не буде, як і Головкін, хоча він, може, і схуднув би. Кроуфорд, Спенс, Портер та інші - небезпечні, молоді і сильні. Немає за чим в 42 виходити на таких хлопців.

Але як не крути, Флойд - це сила у боксі. Так розривати медіапростір уміє тільки він.

Оцініть матеріал
(74)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Екс-арбітр ФІФА прокоментував епізод із незарахованим голом Баварії
Футбол | 09 травня 2024, 23:47 0
Екс-арбітр ФІФА прокоментував епізод із незарахованим голом Баварії

Олег Орєхов спеціально для Sport.ua – про резонансний епізод півфіналу ЛЧ

«Досить потужно». Шатернікова розповіла, чи допомагає Ломаченко ЗСУ
Бокс | 10 травня 2024, 14:49 2
«Досить потужно». Шатернікова розповіла, чи допомагає Ломаченко ЗСУ

Український боксер не афішує підтримку української армії

Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Stringer Bell
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
UKRAINE FAN
За деньгами!
tima fialko
Мрію,щоб цей хвастун нарешті відпочив на підлозі рингу.Кілька боів він не виграв,а перемогу просто подарували судді за довголітнє чемпіонство.
seregka1991
Мне в том бою тоже показался незначительный перевес у Пака.
Может потому что переживал за него.
За второй бой обеими руками.
Ізольда Соболева
неплохо он поднял
pl2012ua
300 млн долл за бой, это пзц...
bonv
Толково розписали ..
PaPaPlus
Красава он .что ни говори как боксер очень талантлив. Даже в свои годы многим сегодняшним чемпионом проблемы в ринге создаст.
Maradona
Не скажу, що слідкував за кар'єрою мажорного безпрограшного Мейвезера, але можна припустити, що його менеджери вправно фільтрували суперників, які могли надерти йому зад.
Ptiza
За пиздюлиной от Васи.