Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 27 листопада 2019, 09:02
12824
3

Луїш КАШТРУ: «Шахтар зіграв просто фантастично»

Головний тренер «Шахтаря» підбив підсумки зустрічі з «Манчестер Сіті» (1:1)

| Оновлено 27 листопада 2019, 09:02
12824
3
Луїш КАШТРУ: «Шахтар зіграв просто фантастично»
twitter.com/fcshakhtar

«Шахтар» в матчі групового етапу Ліги чемпіонів зіграв з «Манчестер Сіті» з рахунком 1:1. Підсумок матчу підвів тренер Луїш Каштру.

- Зараз ви омолоджуєте команду. У гравців мало досвіду, але хороша динаміка. Вам вдається цей процес. Наскільки ви оцінюєте ситуацію, коли в складі є і досвідчені гравці, і молоді?
- Коли я працюю з гравцями, я рідко дивлюся на їх вік. Неправильно розділяти гравців за віком. Я розглядаю їх якості. Сьогодні ми зіграли просто фантастично. Я говорю про всіх хлопців. У нас було багато молодих гравців. У нас було п'ять гравців U-23. Але не потрібно розділяти хлопців. Те, що гравці все більш продуктивні, не може не радувати тренера. Сьогодні вони зіграли просто фантастично.

- Соломон вдруге поспіль зіграв роль секретної зброї. Чи збираєтеся ви активніше використовувати його в наступних матчах? Може, не випустите на заміну, а дасте зіграти повну гру?
- Соломон не мусив сьогодні грати, він був травмований. У нас був дозвіл від медичного департаменту випустити його на 20-25 хвилин максимум. Ми не збиралися ставити його в стартовий склад. Сьогодні хлопці продемонстрували відмінну колективну гру. Можна говорити і про Сікана, і про Маркоса Антоніо. Але я хочу говорити про колектив, а не тільки про гравця, який забив гол. Попереду у гравців довгий кар'єрний шлях. Кожен з них заробляє свій ігровий час.

- Команда сьогодні заслужила нічию?
- Гра не оцінюється за кількістю фолів або кутових. Коли закінчується поєдинок, є певні цифри. Ми багато попрацювали. Ми могли перемогти, «Сіті» міг перемогти. Закінчили 1:1, мабуть, це об'єктивний результат для обох команд.

- Як ви оцінюєте перемогу «Аталанти» над «Динамо» Загреб з рахунком 2:0?
- Як ми і очікували, все покаже останній тур. На нас чекає матч з «Аталантою», все вирішиться в останній грі. Подивимося.

- Наскільки серйозна травма Мораеса? Його забрали на носилках.
- Мораес відчув біль в куприку. Можливо, далася взнаки втома. Він міг зіграти до кінця, але ми вирішили не ризикувати і дати йому відпочити.

- Що ви сказали Сікану, для якого це був дебют в Лізі чемпіонів?
- Я сім років своєї кар'єри відпрацював в академії «Порту». Я знаю, як працювати з молодими гравцями. Сікан - відмінний гравець, який чекав своєї можливості, і вона з'явилася. Це важливо для Сікана, важливо для команди. У «Шахтарі» всі підримують один одного. Йому були потрібні напутні слова, які я йому і сказав.

Михайло ШАПОВАЛОВ з Манчестера

Оцініть матеріал
(34)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Гравець Реала заявив, що гол Барселони у ворота Луніна мали скасувати
Футбол | 24 квітня 2024, 07:31 2
Гравець Реала заявив, що гол Барселони у ворота Луніна мали скасувати

Тоні Кроос вважає, що Андреас Крістенсен притримував його під час забитого м'яча

Золота бутса. Кейн суттєво відірвався. Яке місце посідає Довбик?
Футбол | 24 квітня 2024, 06:25 15
Золота бутса. Кейн суттєво відірвався. Яке місце посідає Довбик?

У топ-3 також входять Серу Гірассі зі «Штутгарту» та лідер «ПСЖ» Кіліан Мбаппе

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
kvlad200760
Однозначно не фізрук!!!
MaxUa
И что примечательно - снова забил футболист, который вышел на замену, причем снова достаточно быстро. Это уже явная тенденция. Каштру крайне удачно проводит замены.
Тарас Пипко
Сыграли "просто фантастически"...
Просто фантастически было бы при счете 0:7, а при 1:1 на их поле это приемлемый результат. Шансы на выход дальше очень даже замечательные! Но не надо себе льстить, это ни к чему хорошему не приведет. Как ни крути, но уровень МанСити не сравнить ни с одной из наших клубных команд. Все в наших руках, все будет ясно в декабре, но очень хочется надеятся (и есть основания!) на весну в ЛЧ.